Dell UltraSharp U2414H

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dell Bildskärmar (134)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.06)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Väldigt nöjd med denna skärm. 2100:- på Webhallen.
  Inga problem med knapparna på skärmen, folk måste ha flottiga chipsfingrar. Har den som sekundär skärm på högkant, primär är min 144hz gaming skärm.

  + Bra färger
  + Mkt bra betrakningsvinklar
  + Känns premium
  + Tunna ramar
  + Skärmen går att vrida utan att foten rör sig
  + Mycket lättare än tidigare skärmar jag haft
  + Bra paketerad

  - 60hz, inget man gamear på, märker slämpandet redan i windows
  - kom i stor låda (i-landsproblem)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft denna underbara skärm i ungefär 4 år nu. Den fungerar fortfarande lika bra som när jag fick den och jag är fortfarande lika nöjd med den.

  Jag använder skärmen främst för webbutveckling, foto- och videoredigering och lite spelande.

  Upplösning, d.v.s Full HD (1920x108å) duger bra för mig. Färgerna och blickvinklarna på denna skärm är helt underbara, man får även inte glömma de otroligt tunna kanterna. Sen tycker jag även om prio-funktionen. Skärmen har även stöd för VESA fästning.

  Den är väldigt strömsparande också, det tycker jag är viktigt och bra. Sen kommer den förkalibrerad från fabriken. Man kan också själv ändra färg efter hur man tycker det blir bäst. Set finns även några färdiga färprofiler för olika användningsområden.

  För priset är detta ett riktigt bra köp, jag personligen tror inte att man får en bättre skärm med de ovan nämnda punkter för samma peng.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter en veckas användning så är det generella intrycket mycket bra. Stilren design där framförallt den tunna ramen utmärker sig. Valde denna skärm just pga detta samt att den går att justera i höjd samt att den går att väggmontera. Menyknapparna är dock extremt känsliga vilket kan leda till frustration om man skall in och peta där ofta.

  Perfekt att det följer med en mini-dp - dp-kabel då jag skulle ansluta till en macbook air.

  Överlag nöjd med köpet.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt välbyggd och proffsig skärm som fungerar bra till allt vad man gör på datorn. Har mycket inställningar och kommer även individuellt kalibrerad från fabrik (du får ett papper på vilka inställningar de tweakat)

  Det bästa med skärmen är enligt min åsikt det fysiska bygget. Kan göra en jordbävning med skrivbordet och skärmen rör sig ändå inte ett jota - super stabil! Skärmen kan även roteras enkelt utan att behöva flytta på foten. Går även att vända skärmen vertikalt om man ska rita eller skriva en lång text till exempel.

  Finns även flera inställningar för olika ändamål såsom "movie" då bildkvalitén ökar i och med skärpan och färgåtergivningen, dock drar denna inställning lite mer energi än de övriga. Sen finns "game" som gör att man t.ex. lättare kan urskilja en karaktär från en mörk vägg och föremål som rör på sig får lite bättre skärpa. Riktigt häftigt faktiskt.
  Finns även en inställning för att få en så verklighetstrogen "pappersbild" som möjligt, men denna funktion tycker jag inte var särskilt bra - det blev mest bländande och svårt att koncentrera sig.

  Skärmen kommer utrustad med fyra anslutningar - 2x HDMI, Displayport och Mini-displayport. Tyvärr följer enbart en Mini-displayport till Displayport kabel med.
  Det är smidigt att byta mellan olika källor genom tre små knapptryck.

  Dock finns det ett problem med skärmen och Displayport. I början trodde jag att porten var trasig men det visar sig att det fanns en inställning i skärmen för att tillåta displayport anslutning, som var avstängd by default. Efter detta fungerar det felfritt!

  I stort - riktigt väl värt den extra slanten som man lägger på denna Dell skärm jämfört med de billigare konkurrenterna.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt bra skärm som jag haft nu i ca 6 månader. Snygg, tunna ramar och bra flexibilitet med bra vinklingsmöjligheter. Lägg där på en bra färgåtergivning och bra betraktningsvinkel så får den en 9:a av mig. Bara positivt.

  Snyggt med en matt skärm också!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte 2 stycken till hemmet. Väldigt bra skärmar för det priset.

  Märker dock att skärmarna skiljer lite grann i färgåtergivningen. Inget man märker kanske vid första ögonkastet men om man verkligen jämför så har de en liten skillnad.

  Som många andra också skriver så kan det finnas problem med touchknapparna. Mina har inga problem men ibland måste man kanske trycka 2 eller 3 gånger tills den verkligen fattar. Ett annat minus är att det ena exemplaret av skärmarna har ren rätt så märkbar bleed i toppen av panelen. Därav bara 7/10.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt okej skärm.

  + Snygg med tunna kantar, särskilt om man tänkt ha multimonitor setup

  - Inte bästa färgåtergivningen.

  Om man inte är så kräsen eller kräver perfekt färgåtergivning rekommenderar jag skärmen. Själv tänker jag köpa en till då jag inte har några arbetsuppgifter som kräver bästa färgåtergivningen. Är det krav på färgåtergivning skulle jag nog vilja hänvisa till professional serien.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har köpt 2 skärmar och de fungerar perfekt och är väldigt snygga.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Okej skärm, ser snyggt ut med tunna ramar. Dock inte superbra betraktningsvinklar, och en aning backbleeding i nedre vänstra hörnet på min.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snyggt med tunna ramar, hade nämligen tänkt att köpa till 2st...men icke då jag numer fått dålig erfarenhet av Dells skärmar

  Bra med ingångar.

  Dock stora problem med ojämna färger, speciellt i vänster nederkant (BACKBLEEDING?)
  Och tyärr är skärmen inte riktigt rak i förhållande till foten och detta är inget som butiken vill fixa/byta.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fin fin skärm. Tunna kanter, fina färger. Bra med anslutningar in och ut. Mycket bra köp!

  Inga problem att använda skärmen till spelande. En recensent uppmätte latens till 4 ms och inte 8 ms som specat.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snygg och bra skärm med underbart tunna skärmkanter. Den är väldigt stabil i konstruktionen och kan snurra, tiltas, höjas, sänkas och användas i pivot läge.

  Bildkvaliten är ok för att vara IPS, både sett sämre och bättre.. betraktningsvinkeln är även den helt ok för vanligt användande men inget som utmärker skärmen direkt.
  Touchknapparna för att justera bilden är inte de bästa då de ofta inte reagerar på tryck utan man måste försöka igen... ibland flera gånger innan den reagerar.

  Den saknar VGA anslutning vilket är lite synd men i övrigt har den alla anslutningar man kan önska, dock är placeringen av USB3 kontakterna inte så bra, bättre om man haft dessa på sidan av skärmen då det är lättare att koppla in och ut grejjer.

  Är överlag nöjd med den och kommer köpa en till för att köra dual screen :-)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt prisvärd skärm (betalade 1990:-). Använder skärmen till vanligt kontorsarbete, viss amatörbildbehandling men har inga jättekrav på skärmen.

  Plus: Små mått, känns stabil och rejäl i konstruktionen av foten och själva skärmen. Dubbla HDMI och displayport samt tre stycken USB3-kontakter. Bilden är helt OK för priset, jag har sett både bättre och definitivt sämre. Kanterna (förutom underkanten) är extremt smal. Jämfört med de 24"are jag hade ser den ut att vara 2-3 tum mindre. Jag gillar kontrollpanelen på skärmen som är intuitiv och lätt att använda. Lätt att vrida på åt båda håll, stannar där man vill att den skall vara. Matt yta som inte reflekterar speciellt mycket.

  Nackdelar: Betraktningsvinkeln är inte dålig, men inte några 178 grader heller. Rör man huvudet fram och tillbaka så ser man små ändringar i nyanserna. Allra längst ute i kanterna kan bilden bli lite underlig om man tittar i ganska snäv vinkel, det blir nån slags ljusbrytning i bildskärmens yta. Men vid normalt arbete när du sitter rakt framför skärmen är det inget man stör sig på eller ens märker av om man inte tittar direkt efter det.

  Köpte en för test och kommer köpa fler.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte 2 till arbetsplatsen och är väldigt nöjd. Enkla och tydliga menyer. Mycket bra bild med klara färger. Klart behaglig att titta på!

  Känns väldigt stabil i inställningar i höjdled, rotation och vinkel.

  Utöver den ultra-tunna plastramen så är det en liten svart rand innanför där det inte är någon bild. Men ingenting man stör sig på.

  För ett pris under 2000 per skärm så är det ett solkart köp!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt snygg och fantastisk ergonomi som vanligt med Dells skärmar. Det enda man kan klanka ner på är väl begränsningarna med 1080p/60hz, inget som stöd mig dock då jag använder skärmen till PS4an.
  Kan nämnas att den kommer kalibrerad från fabrik och är helt ok att köra direkt ur kartong utan några egna inställningar.
  Plus för 2 HDMI ingångar (extra kul eftersom i princip alla Dell skärmar tidigare endast haft DP/DVI ingångar!).
  Soklart köp om man är ute efter en bra skärm med grym kvalitet och funktioner och inte behöver en upplösning över 1920*1080 eller högre uppdateringsfrekvens än 60hz.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Någonsin Ro!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna här innan växelkursen märktes kostnad när 1890 kr.

  Har erfarenhet av en hel del bildskärmar för varje. Dell är inte särskilt bekant med privatpersoner eftersom de fokuserar främst på företagsmarknaden. Men om du frågar mig att de är bland de bästa. Och U2414H är en genialisk allround:

  Snabb IPS-panel med lite glöd och naturligtvis gynnar IPS annars (betraktningsvinkel, kontrast, färg etc.). Skärmen har också minimal input fördröjning (input lag), låg svars pixel och tunn ram som gör den lämplig för spel. Jag ersatte min Asus 27 "144 Hz bildskärm med U2414H som huvudskärmen av detta skäl. Det är tillräckligt bra ord till allt från CS att filma, redigera läsningen. Vid faktiskt gör mig ingenting 60 Hz, så länge jag gör TN Jag har tidigare valt detta tillfälle. Det självklara (och enda?) fördel, dvs svars pixel.

  Det har bland annat Displayport (med kedjekoppling), HDMI MHL, USB 3.0-hubb. Byggkvalitet är mycket bra. Känns gedigen och gnissla små (Asus har varit dålig på detta). Dvs de är i paritet eller bättre än BenQ (som skapar fasta skärmar). Med tanke på priset sedan göra vad de mycket väl.

  Det har också VESA fäste och alla inställningsmöjligheter, rotation, pivot, vridning etc. vill också nämna att menysystemet till Dell faktiskt får mig att vilja kasta din skärm ut genom fönstret. De flesta vet hur frustrerande det är att hitta rätt knappar under skärmen. Knapparna på denna bildskärm är därför i linje med ett GUI.

  Som en bonus skärm ser mycket bra. Hade jag varit ännu mer galen än jag, jag hade kunnat försvara att köpa mer. Men redan har 4 skärmar och fortfarande ha förstånd nog att prioritera andra saker. : P Förutom att lansera nya Dell-monitorer (vilket är inte nödvändigtvis bättre - U2414H är enligt forskningsresultaten bättre än flera av ättlingar.

  Ett bra test här: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htm