Kategorier
Prisjakt

Asus Transformer Book T100TA-DK003H

Asus Transformer Book T100TA-DK003H

  • Skärmstorlek: 10.1 tum
  • Operativsystem: Windows 8/8.1
  • Internt lagringsutrymme: 64 GB
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Asus

Asus Transformer Book T100TA-DK003H

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
5 år sedan*
Windows 8.1 rapporterar att den har 20GB i lagringsutrymme. Återställningsmediat delar alltså plats med resten av minnet, vilket gör att extremt lite plats lämnas till data. Speciellt eftersom Windows uppdateringar tenderar att växa i storlek. Vid försök att återställa till fabriksinställningar fungerar inte återställningspartitionen heller.
*Redigerades 5 år sedan
c
caliumea

59 omdömen

6 år sedan*
Ok.
*Redigerades 5 år sedan
o
obastard

2 omdömen

6 år sedan*
Mycket bra platta. Men det är omöjligt att få tag i reservdelar till deras produkter. Fick ett trasigt glas och försökte få den reparerad hos lokalt serviceföretag som byter glas på andra fabrikat. Men det går som sagt inte att få tag i glas i Sverige. Hittade leverantör på Ebay som säljer glas för 300:-, men denna var felaktig när jag väl fick den. Och ASUS support/Service avdelning är hutlöst dyra. Så det är väl soporna som gäller nu. Vilket är vansinnigt i miljöhänseende. Får titta efter annan leverantör i fortsättningen.
*Redigerades 6 år sedan
Aquarius89
Aquarius89

53 omdömen

6 år sedan*
Passar mig perfekt
*Redigerades 6 år sedan
A
Asusvän

1 omdöme

6 år sedan*
Jag brukar alltid vara nöjd med Asus produkter och trodde att denna transformerbook skulle passa mig bra att jobba på, t.ex. på flygplan. Två egenskaper förstör dock användbarheten totalt för mig. Den första är att det inte går att göra fonterna i menyerna större. Bokstäverna är små som fotavtryck från myror. (Jo, jag har normal syn). Asus hänvisar till "förstoringsglaset" ett klumpigt hjälpmedel som inte är kul att använda. Sedan är det batteritiden som är berömd för att vara lång och man kan jobba många timmar innan man behöver ladda. Problemet är att om man inte jobbar så laddar batteriet ur lika fort som om man jobbar! Det innebär att datorn alltid är död när man tar fram den efter 24 timmar även om den var fulladdat när man la undan den. Tråkigt, men min transformerbook ligger oanvänd och samlar damm av dessa anledningar. Pengarna i sjön.
*Redigerades 6 år sedan
a
avozetta

82 omdömen

7 år sedan*
Efter ett drygt halvårs användning så känns detta som ett riktigt kvalitetsbygge rakt igenom förut en punkt och det är ett irriterande klickljud från tangentbordet. Kör man oftast bara surfplattan så är det ett mindre problem förstås. Jag använder den mest som resesällskap och som HTPC hemma och det funkar fint mot min HD Ready Plasma. Tyvärr känner jag mig fortfarande inte hemma med Windows 8, inte ens nu i en surfplatta så det blir nog något motsvarande med Android nästa gång. Kombon surfplatta/tangentbord är helt rätt.
*Redigerades 7 år sedan
s
stebberg

19 omdömen

7 år sedan*
+ Väldigt bra och prisvärd pryl detta! + Snabb, spelar Sim city (lägsta animering etc) och kör Visual Studio på den. + Bra batteritid + Ljudet fungerar... + Inget RT trams av Windows + Office medföljer (tror dock det finns en version som det inte gör det) + Standard usb micro när man laddar dem (transformatorn är på bara 2A vilket gör att man kan ta de flesta mobilladdare idag skulle jag tro) + En vanlig stor USB-kontakt (på tangbordet) Eftersom man måste klaga kommer listan: - Av och på knappen är hopplös, svårt att avgöra om man tryckt på den eller ej. Vet inte om det är fel på min enhet eller om alla är likadana. Känns lite plastig med knapparna. - Skulle vilja kunna öppna/vinkla tangentbordet mer, nu är det ju mer eller mindre typ 100 grader som är max, Skulle vilja räta ut den mer. T.ex. ligger man ned på rygg vill man ha tngbord och skärm nästan platt under varandra. - "musknapparna" på touchpaden klickar/låter sjukt högt. - jag tror att skärmen är dålig i solljus, vet inte varför. Kanske för att den är väldigt blank... - Själva anordningen när man skall knäppa loss plattan från tngbordet känns som att det kunde gjorts lite bättre, Detta är en operation man bör göra när den står på bordet annars kommer den garanterat åka i golvet snart... Det jag saknar på den (vilket inte alls är enhetens fel!) är dock - 3G uppkoppling, - bakgrundsbelyst tngbord - större tngbord (vilket inte är fysiskt möjligt på denna storlek då den fyller perfekt ut alla möjlig yta! Så kontra större enhet vette sjutton om jag vill ha större tangentbord) - kanske möjligtvis mer minne i framtiden) - Inget batteri i tangenbordet - Tror inte man kan ladda batteriet via tangentbordets USB-port, dvs som en docka på "fastmonterad" bordet. Bra Asus!
*Redigerades 7 år sedan
d
dan78

9 omdömen

7 år sedan*
Efter mindre än 1 veckas användande uppstod en spricka i skärmen. Detta täcks inte av garantin, trots att vi anser att detta är i produktens konstruktion eller dåligt glas på detta exemplar. Har varit i kontakt med ASUS Support, men kostnad för undersökning och eventuellt byte av glas gör att vi valt att inte lämna in den. Har inaktiverat touch och kan då använda den som en dator. Användarvänlighet och prestanda är bra, men batteri och kvalitet drar ner betyg på denna.
*Redigerades 7 år sedan
M
Mullansson

35 omdömen

7 år sedan*
Har haft plattan/datorn ett par veckor och är totalt sett mycket nöjd. Köpte den för att slippa ständigt krånglande Androidplattor och för att kunna köra Word/Excel från plattan utan strul. Det jag gillar: - Snabb, responsiv platta - Bra skärm - Bra tangentbord - Tillhörande MS Office - Win 8 fullversion - Bra batteritid Det jag ogillar: - Touchpaden missar en del klick - Mkt kort medföljande laddkabel - Windows Store, mkt dåligt apputbud (men det är ju inte plattans fel...) - Windows 8.1 har en del brister (men det är ju inte plattans fel...)
*Redigerades 7 år sedan
7 år sedan*
Skrev en längre recension som försvann. Blev min första win8 vilket är ett sjukt märkligt OS till en början. Köpte min för 2500 SEK i USA och för det sjuka priset får man vara väldigt väldigt nöjd. Perfekt som slödator hemma, för oss som reser mycket och uppskattar lång batteritid (ingen laddare på planet). Skärmen syns i princip inte i solljus vilket är enda stora minuset. Skönt med micro-usb som laddning förresten, mer sånt! Tappar jag inte bort den ser jag detta som en perfekt resedator + hemmaslöeri för den klarar allt utom tyngre saker och i mitt liv passar tyngre saker endast i arbetslivet IE arbetssdatorn som har typ 5x prestanda. PS: Först tyckte jag det var lite gött med tanken på att det var tablet och dator men ärligt talat så ser jag inte funktionen med att bara köra tableten när den är såpass lätt och bärbar. Vill jag kolla på film etc så fungerar tangentbordet som ett stöd och när jag transporterar den fungerar det som ett skydd. Skulle det vara möjligt att spara en krona eller annat på att sätta ihop de två delarna permanent skulle jag föredra detta. PS2: Jag störde mig en del på att jag ej kunde starta en urladdad dator även om jag tillslöt elsladden (var tvungen att vänta 5-15 minuter) men efter att kört asus live update (skitprogramvara trodde jag) så hittade den ltie biosuppdateringar och dylikt och nu verkar detta problemet vara löst.
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1