Prisjakt

Creative Aurvana Live!2

Creative Aurvana Live!2

  • Hörlursdesign: Over-ear
  • Mikrofon
  • Fästanordning: Huvudbygel
Bevaka
Jämför

Creative Aurvana Live!2

Användaromdömen

Sorterat efter datum
D
Djhg2000

4 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
5 år sedan*
Lite djupare ljud än CAL!1 men inte lika rent. Kuddarna sitter runt öronen snarare än precis på kanten vilket gör CAL!2 bekvämare för långa sessioner även om öronen blir lite varmare. De större kuddarna gör också att ljudisoleringen är markant bättre jämfört mot föregångaren vilket i sin tur gör att fler detaljer hörs på låg volym. Bra: -Djup bas -Inbyggd mikrofon och volymkontroll -Sköna även om man använder de länge Dåligt: -Kabeln är lite kort om den ska kopplas direkt till en datorskärm -Lite mindre rent ljud än CAL!1 -Sladd kopplad med CTIA-standard (Apple) Rekommenderas varmt. --- Värt att notera är att att den medföljande sladden är kopplad för 3.5mm med CTIA-standarden (jord på andra ringen från spetsen) istället för den gamla OMTP-standarden (jord på höljet, längst från spetsen). Det betyder att den fungerar bra med uttagen på Apple-produkter men på äldre enheter försöker kabeln koppla jord till den tredje kanalen istället (används ofta till mikrofon eller video). I dagsläget är det många tillverkare som kopplar "fel" för att Apple-lurar ska fungera så den medföljande kabeln borde passa de flesta enheter men man kan beställa adaptrar som korskopplar jorden, dvs en adapter för CTIA OMTP om man får dåligt ljud. Låter det som en skräpinspelning när man lyssnar med lurarna kan man testa med en stereosplitter eftersom de inte har en andra ring utan bara kortsluter tredje kanalen mot jord (precis som stereolurar utan mikrofon gör), låter det bra då behöver du den ovannämnda adaptern eller en kabel med intern korskoppling. ---
*Redigerades 5 år sedan
A
Agamemnon

47 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Tung och djup men väldigt detaljerad bas. Bred stereobild med snäll diskant som inte tröttar ut. Något tillbakadraget mellanregister som dock växer med inspelning. Om dessa lurar inte hade Creative som tillverkare skulle de vara på allas lyssnings-lista. Det tar några minuter att vänja sig vid basen och stereo-separationen men väl där tycker jag det låter bättre än mycket dyrare lurar. Uppdatering: Jag har köpt en Pro-Ject Head Box S för att driva lurarna och det gör dom ännu bättre. Basen är tightare och mer kontrollerad men fortfarande väldigt djup. Diskanten har levt upp på ett helt nytt sätt utan att bli tröttsam. Uppdatering 2 Fortfarande mina favoritlurar efter nästan exakt 2 år. Har nu ett Xonar Essence STX direkt till lurarna. Skulle nog nämnt att jag inte använder den medföljande kabeln heller. Har en 5 år gammal 3.5 - 2.5 mm kabel från ett par Philips SBC HP1000. Den medföljande är skräp.
*Redigerades 6 år sedan
H
Highfii3d

5 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan*
Grymma lurar!
*Redigerades 6 år sedan
p
paltrude

2 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan*
*UPDATE* Kompisens lurar hade inte lika mycket problem med den medföljande kabeln och när jag testade den på mina lurar blev ljudet mycket bättre... Kan det vara så att vissa av kablarna med mikrofon och volymknapp har problem men inte andra? *UPDATE* Lurarna är helt suveräna för 890kr (Sverige). Jag hade Aurvana Live (1) innan och dessa lurar är solklart bättre på nästan allt. Fick fippla med inställningarna för att få det ljud jag eftersträvade men det gick ganska enkelt fixa. Aurvana Live 1 kostar i skrivande stund runt 500:- och med tanke på ljudet i Aurvana Live 2 så är 890:- inget att fundera på. Ska man vara petig, o det ska man, så är det med den medföljande ljudkabeln. Det är kabeln som hindrar mig från att sätta högsta betyg. Creative - notera följande. 1. Medföljande kabeln förvränger ljudet. Ja, Creative, det kan ni inte bortförklara. 2. Det följer inte med någon gjuten kabel 3.5 - 2.5 mm (dvs utan volymkontroll) så kunden får själv leta arslet av sig efter ersättare. 3. Konkurrenten Sennheiser erbjuder, för drygt en hundring, en gjuten kabel som gör denna lur rättvisa. Finns (till exempel) på http://www.headparts.se/. 4. Med Sennheisers HD 598 ersättningskabel så får du ljudet du egentligen betalade för. Tyvärr kräver kabeln en adapter om du vill koppla lurarna till 3.5mm uttag då denna kabel är 6.3 hane - 2.5mm hane, men 6.3 hane - 3.5 hane adapter finns att få tag på för 25:- så det spelar mindre roll. 5. Med Creative Aurvana Live 2, Sennheisers HD 598-kabel, Hamas adapter 6.3-3.5 så är ljudet orgasmiskt. Ursäkta min sexuella anspelning men människor i fertil ålder kanske kan relatera till den extas jag jämför med. Så bra är lurarna när den matas med rätt grejer. 6. Kan man jämföra dessa lurar med de som kostar 2-3 gånger mer? Nej, men har du de dyra lurarna ska du inte läsa recensioner skrivna av folk som måste hushålla med pengar.
*Redigerades 6 år sedan
S
Svarrie

14 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Riktigt bra ljud, jag är väldigt nöjd för dem pengarna jag gav för den (990kr). De kan verka lite stora på bilden men är egentligen helt okej, nästan mindre än beats. Sitter riktigt bekvämt, även om en har glasögon. Isoleringen kunde ha varit bättre, inte för högljudda miljöer. Enda problemet jag kan komma på är att volymkontrollen sitter för långt ner, så man får leta i jackan på vintern.
*Redigerades 7 år sedan