D-Link DIR-868L

D-Link DIR-868L

  • 2.4GHz
  • 5GHz
  • Trådlöst nätverk
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

D-Link DIR-868L

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
3.3 / 5
(21 omdömen)
5
(11)4
(2)3
(1)2
(3)1
(4)
Annons
Annons
Sorterat efter datum
2 år sedan
Bor i 60kvm och får 1 prick täckning om jag inte är inom synräckhåll, stäng aldrig dörrar och ta bort alla er ickebärande väggar då är denna router något för dig. Prestandan är i pris med 150-200:- klassen.
3 år sedan
Useeeel. Skulle ersätta en 2 generationer äldre dlink, som visa sig vara bättre. Räckvidd på 1 meter utan vägg
3 år sedan
Funkar jättebra till datorn och mobilerna men den tappar anslutningen dagligen så kan ej rekommenderas med playstation eller tv/netflix mm.
5 år sedan
*Redigerades 4 år sedan
Haft min i 2 år och är nöjd Köpte min för 1299kr, lite dyr ja, men funkar bra. Fattar inte alls vad andra här i prisjakten menar med deras problem med routern som t.ex instabil WiFi, aldrig hänt mig. Bor i en lägenhet med två våningar, inga tjocka cementväggar. Wi-Fi mottagningen är suverän i hela lägenheten. Får exakt vad jag betalar för - 100mbit/s = 12.5 MB/s Laddar ett spel på Steam och det går upp till 11.1MB/s när endast jag använder nätverket. Samma sak med torrents. Uppdaterar ständigt mitt omdöme (2016 check) Nackdelar: - DD-WRT porten har dåliga Wi-Fi drivrutiner; 1. Det tar lång tid för 5GHz bandet ska ses (delay) 2. Det tar lång tid att ansluta sig till wifi-nätverket 3. Länkhastigheten är endast 200 Mbit/s i 5GHz bandet; i stock ska den köra upp till 1300 Mbit/s. Ska du köra DD-WRT, ladda endast "dlink-dir868l-revc" om du kör Rev A; min brickades med "dlink-dir868l-reva" och din kommer säkert också. Slutade med att jag gick tillbaka till stock. - Hade problem med att öppna web-relaterade portar på denna routern, hittade dock en lösning (detta är ett stort problem med många routrar - googla själv) - Glossy plast front (bryr mig inte så mycket)
5 år sedan
Bra hastighet även på långa avstånd, där man med gamla Netgear 3500 knappt hade mottagning, får man nu utan problem 100mbit över wifi Den är dock ganska stor och klumpig, men har min i ett skåp så slipper se den
5 år sedan
Jag blir bara lite förvånad av vad "Shadowdancer" skriver. Han verkar ha problem med sin internetanslutning via någon typ av dongle gissar jag. Själv så har jag använt d-link routrar i många år och denna har jag haft i ett drygt år. Jag har inkomande adsl på ca 17mbs (verklig hastighet). Jag har kopplat in ett 10+ tal prylar på trådlösa samt 4 statonära. Internt så skickar jag normal gigabit hastighet på lan sidan. Wifi så brukar jag komma upp i 500-700 mbs (självklart lokalt). Min TV-Dator (media dator) sitter lite illa till, så där kör jag 5.0 GHz AC Där brukar jag kunna skicka gigabit filer mellan datorerna på typ 20s. På wifi nätverket har jag som sagt typ 10 prylar uppkopplade samtidigt. 5 telefoner, badrumsvåg, chromcast, laptops etc. Det har hänt att det går lite segt och då har jag startat om routern. Sen om det verkligen var routerns fel eller inte är jag inte säker. Min adsl lina är inte alltid perfekt... Dock så får jag fiber i dagarna och då försvinner den flaskhalsen :-) Jag har min router i mitten av huset och chromcast sitter i TVn på övervåningen. Där har jag 2 prickar på den men... inga problem med sändningen. Då gör jag så klart all övrig wifi trafik samtidigt. Angående störningar, jag bor i ett villaområde och kan se typ 7-8 andra nätverk. De verkar dock inte störa min nätverkstrafik.
6 år sedan
Klart mest för pengarna när det gäller routrar på marknaden. Räckvidden är grym och med mitt 100mb bredband får jag ut 86mb trådlöst... Min farsas TP Link router är ett skämt jämfört med denna och den var bara 200kr billigare. Bra köp !
6 år sedan
Köpte denna på fynd till ett bra pris men kan inte riktigt säga att jag är nöjd. Har 100/100 fiber och fick riktigt bra hastigheter med AC på 5ghz när det väl fungerade men den tappade konstant anslutning till nätet vilket gjorde att man fick starta om routern och koppla upp igen. Inget kul när man försöker streama en film till TVn och man måste starta om routern 8 gånger. Har uppdaterat firmware samt återställt till fabrikinställningar utan resultat. Kanske ett skitex jag fick då folk verkar nöjda med denna, jag är det dock inte. Lämnade tillbaka den och kommer att satsa på en asus.
6 år sedan
Billig router som fungerar utmärkt. Har bra inställningsmöjligheter för PS4 NAT och Portforwarding. Ger jättebra hastighet mot AC på surfplattorna. Är kopplad till 3 telefoner 3 surfplattor 1 PS4 och den har aldrig gnällt. Snyggare är en vanlig router är ett plus för mig. Stort plus, DD-WRT kompatibel för framtiden. Uppgraderade från 900N router och trodde verkligen inte hastighetsskillnaden skulle vara såhär stor. Rek KÖP!
6 år sedan
LAN fungerar jättebra men Wifi hänger sig emellanåt så man måste starta om hela routern... lätt irriterande.
Sida 1