Kategorier
Prisjakt

Rikomagic MK802 IV 8GB

Rikomagic MK802 IV 8GB

  • Användningsområde: TV/film & foto
  • Stödda videoformat: 480p, 576p, 720p, 1080p (Full HD), 1080i, 480i, 576i
  • Trådlöst nätverk (Wi-Fi)
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Rikomagic MK802 IV 8GB

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
c
cedher

96 omdömen

7 år sedan*
Ett av mina sämre inköp, förlorar ofta kontakten med wi-fi, låser sig var och varannan gång den används, fungerade inte för Netflix då jag införskaffade den, vilket var en anledning till att den köptes. Möjligt att många buggar är åtgärdade redan, men efter en veckas buggigt användande så har den sedan dess legat i en låda och samlat damm.
*Redigerades 7 år sedan
d
djenvy

2 omdömen

7 år sedan*
Kanske dags med en nyare recension ifall ngn undrar om det fortfarande har samma bekymmer. Fick hem den igår, så inte hunnit testa allt ännu, men de kommer numer med en nyare wifimodul, så den är inga bekymmer på längre (iaf på den enheten som jag fick) Vid test mätte jag upp -48db på Rikomagic, och -60db på samma plats med min S2 (lägre är bättre), då har jag runt 5m till routern (en enkel variant som ingår i comhemabb) och en gipsvägg emellan. Antutu benchmark gav ca 17300 vid test, och alla streamingtjänster funkar finfint, det enda som jag har problem med just nu är viaplay där live/film/serier hänger sig efter 29 sekunder prick, något som jag precis skickat ett ärende till viaplay om. Enheten kom(mer) med Android 4.2.2 förinstallerat nuförtiden, skicka gärna frågor om det är ngt mer specifikt ni undrar över som jag kan testa.
*Redigerades 7 år sedan
a
ahoj_se

19 omdömen

8 år sedan*
WiFi är totalt kass, det första jag fick göra var att lägga på ny firmware och flytta den interna antennen enligt instruktioner från Rikomagic. Detta hjälpte dock inte nämnvärt, så jag fick skrota den interna antennen och löda dit en antenn från en gammal router. Blev bättre, men ändå inte riktigt bra. Netflix fungerar dåligt, bilden fryser ganska tätt..
*Redigerades 8 år sedan
m
masseponken

3 omdömen

8 år sedan*
Tyckte om den tills jag fann att den endast stödjer 2.0 ljud
*Redigerades 8 år sedan
whome
whome

50 omdömen

8 år sedan*
Tyvärr blir det ett bottenbetyg. Skälet är att den är helt oanvändbar pga den dåliga wifi-förbindelsen och urusel byggkvalitet. Min sammanfattning är: - urusel wifi, som gör produkten helt oanvändbar - uruselt producerad/hopmonterad vilket gör produkten farlig + som koncept helt rätt. Cpu, minne etc ser helt rätt ut. MEN det räcker inte. Dålig wifi är ett känt problem och Rikomagic påstår att det finns en lösning. http://www.rikomagic.com/en/news/shownews_id_28_nid_5.html Men tyvärr fungerade det inte på de två enheter som jag har testat så det blir en retur av produkten. Som bäst har jag kommit upp i 0,4 Mbit/sek vilket är så dåligt så att man inte kan göra något alls. Inte streama från egna NAS:en inte streama från tjänster som Svtplay, Netflix eller annat. Inte ens vanlig surf fungerar rimligt. Det går såååååå långsamt.... För att komma upp(!) i 0,4 var jag tvungen att lyfta ut WiFi antennen utanför lådan/plastskalet. Dvs inga av de "lösningar" som påstås finnas hjälpte mig. Ytterligare problem som jag har haft är glapp i usb-anslutningen till strömadaptern. Det gjorde att datorn startade om hela tiden eller inte startade alls. Bytte till en ny. Den glappade inte men där föll strömadaptern i bitar när jag skulle ansluta den till 230 V i vägguttaget. Jag fick hela strömadaptern i bitar i handen. Högst obehagligt! Kunde ha slutat illa. Rikomagic har tydligen inte någon koll på utveckling och framför allt produktion av sina grejer. Dessutom konstigt att de uppmanar sina kunder att montera isär deras produkter för att flytta wifi-antennen för att fixa problemen. Det borde väl de sköta själva. Sannolikheten att något går fel när en vanlig användare mekar med den är ganska stor. Märkligt?! Det finns två olika HW-versioner. Min var av den tidigare (S/N från 201305**** till 201306****). Eventuellt kan det vara något bättre för den senare HW-versionen. MK802IV ser helt rätt ut som koncept. . Cpu, minne etc ser helt rätt ut. Men tyvärr kan man inte använda ett koncept. Man måste använda en fungerade produkt. Och denna produkten fungerar inte. Gör om gör rätt.
*Redigerades 8 år sedan
t
testare

38 omdömen

8 år sedan*
Som lnternet streamer med appar får den 8 Som mediaspelare mkv. Ts. Avi får den 4 +billigare än en htpc + android på tvn + alla appar fungera bra. svt play, viaplay, mxplayer, moboplayer, imdb, youtube..... + airmouse fungerar bra + 2tb hdd fungerar bra + Microsd 32gb fungerar bra +har elkontakt, men det fungera bra också om man ansluter den bara till usb på tvn. + 4 kärnor +spelar upp undertexter srt. sub... + chrome +bra ljud +bra bild +går att ansluta vid behov usb till rj45, och det fungerar. Android 4.1.1 - man kan bara ansluta en hdd till usb porten. - alla videofiler är ryckiga + bra wifi Android 4.22 (ver 20130620) +wifi fungerar - alla stora videofiler är ryckiga ersätter inte boxee box. men mk802IIIS+bluetooth (android 4.2.2) fungerar perfekt i väntan på en bra android firmware till mk802IV
*Redigerades 8 år sedan
w
willeewonka

1 omdöme

8 år sedan*
Har kört med kompisens MK802 IIIS tidigare och var sådär impad. Nu köpte jag en MK802 IV vilket faktiskt (Efter uppdateringen till Android 4.2.2) funkar bra. Har kört XBMC (HW Decoding) på mkv utan problem samt streamat via Wifi också utan problem. Dock saknar jag en bra Linux-version att köra på den så därför säljer jag min. + Liten & smidig + Lätt att komma igång + Gör TVn smartare + wifi bra efter senaste uppdateringen - Jun - Ingen bra linux version än...
*Redigerades 8 år sedan
P
PalmiNio

49 omdömen

8 år sedan*
Dyr och meningslös. Denna är 300-400kr dyrare än Dual-Core varianten och du vinner absolut INGET på att köpa den dyrare. Alla Play-kanaler funkar fint på den gamla stickan och den extra kraften finns där inget behov till. Dessutom extremt buggig fortfarande, uppdaterar man den så försvinner WiFi nästa helt. En produkt som ser bra ut på apper med värdelös i verkligheten.
*Redigerades 8 år sedan