Prisjakt

WD Elements Portable USB 3.0 1TB

WD Elements Portable USB 3.0 1TB

  • Pris/TB: 471 kr/TB
  • Lagringskapacitet: 1 TB
  • Formfaktor: 2.5 tum
Bevaka
Jämför

WD Elements Portable USB 3.0 1TB

Omdömen

Produktbetyg

2.5
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 omdömen
5
(4)4
(0)3
(1)2
(0)1
(5)

Användaromdömen

Sorterat efter datum
S
Samueeel

21 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 dagar sedan

Helt okej, långsam på att läsa men billig och duger som backupdisk. Kopierar ca 100 GB med blandade filer till denna disk på ca 20 minuter. Det verkar ha varit många här som missuppfattat syftet med en liten mekanisk 1TB-disk som kostar 500 kr och tror att det ska gå i blixtrande hastighet och att den ska tåla lite vad som helst. Sådana här diskar kan inte användas till något annat än att lägga backuper på och sedan gömmas undan i någon låda där de inte tar mycket plats på grund av sin lilla fysiska storlek. De är varken snabba nog att användas till vardags, eller stadigt byggda nog att klara att rassla runt i en väska när man är ute på äventyr. Priset reflekterar också detta. Sen kan man ha synpunkter på WD:s hårdvarukryptering m.m., det drar jag av en stjärna för, men jag skulle aldrig köpa en disk för 500 kr för att lägga ovärderlig data på utan backup. Jag lägger en okomprimerad backup på denna, och komprimerar sedan denna data och laddar upp den till molnet för ytterligare en backup ifall denna mer lättåtkomliga och okomprimerade backup skulle få för sig att fela.

Ramius
Ramius

102 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Tycker den fungerar alldeles utmärkt för att flytta filer. + Ganska liten + Gummifötter Har egentligen inget att klaga på.

N
Narki86

22 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Billig, det är dock enda plusset. Långsam på att reagera ens efter kortare stunder av att inte ha lästs/skrivts ifrån och totalt värdelös om du spelar upp musik eller video ifrån den då den inte klarar av att spela upp en fil utan att frysa till eller tystna nån sekund eller två i mitten på uppspelningen. Skäms på WD som kränger sin här skit under märket man brukade associera med kvalitet förr.

Goatmeal
Goatmeal

24 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan*

Har haft min i 5-6 år och den funkar fortfarande utan knussel. Men vis av erfarenhet har jag varit försiktig med den, varit noga med att inte bryta i kontakten och aldrig tappat eller stött den. Känns möjligen lite plastig i höljet men är ändå nöjd på alla sätt, bra bang for the buck, skulle (och överväger) att köpa en till.

*Redigerades 3 år sedan
A
Abdennour

1 omdöme

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Usel

a
aik_putte

17 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan*

Sämsta skiten! Då och då försvann den från Utforskaren så jag behövde koppla ur och koppla in USB. Nu efter 2,5 år så tvärdog den helt plötsligt efter att jag kopierat in filer till den. Den försvann från Utforskaren och fick fel i systemet samt att den bara står och klickar hela tiden. Köp inte!

*Redigerades 6 år sedan
n
nugator

3 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*

Har haft två, båda är idag trasiga. Den första dog efter knappt något som helst användande efter ett år. Jag fick då en likadan som kompensation av WD. Nu gick den sönder efter ca 2 år av väldigt begränsat användande.

*Redigerades 7 år sedan
b
bash

87 omdömen

Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*

Har haft denna i ett år nu. Den stendog med pipande ljud härom veckan. Tyvärr hade jag många bilder och filmer på barnen enbart på denna, pga att windows lade ner på datorn och Asus raderade dessa... Jag var relativt nöjd med hårddisken fram till att den gick sönder. Liten och bra. Nu är räkningen uppe i 8.000 kr för att rädda datan. Problemet med Wester Digital är att de krypterar all data på diskarna och lägger krypteringsnycklarna på skivorna. Underbart med tanke på att skivorna blivit skadade när läsarmarna (och huvudena) fått kontakt med skivorna. Riktigt, riktigt idiotisk design och det är samma på alla Western Digitals diskar. Kommer aldrig köpa dessa igen. Fundera flera gånger innan ni köper WD. Är sektorerna på varje disk med nycklarna skadade så har man krypterad data som därmed är värdelös... Kul!

*Redigerades 7 år sedan
Pinnacle
Pinnacle

249 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 år sedan*

Liten och smidig hårddisk, drivs genom USB 3 och behöver således ingen extern strömkälla vilket är ett stort plus i kanten. Bryr mig inte om skriv-/läshastighet eller liknande då den endast används för att spela in TV-program på (alltså kopplad till en TV).

*Redigerades 8 år sedan
Wezzor94
Wezzor94

106 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 år sedan*

Väldigt liten extern hårddisk som du egentligen kan ha med dig vart som helst och snabb är den också!

*Redigerades 8 år sedan
Sida 1