Kategorier
Prisjakt

Nikon D600

Nikon D600

  • Sensorformat: Fullformat (35mm)
  • Typ av kamera: Spegelreflex
  • Sensorupplösning: 24.3 megapixlar
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
Nikon

Nikon D600

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter

Användaromdömen

Sorterat efter datum
2 år sedan
Inga problem med olja och damm efter att den servades hos Nikon efter ett år vid 2013-2014. Mycket hög bildkvalitet men mindre "proffsig" känsla än D300. Detta var min första fullformat Nikon dslr och kan mycket väl också visa sig vara min sista, så komplett är den, trots att AF-systemet gärna fått vara bättre i svagt ljus och täcka ett större område av bilden samt att jag trots 20 år som Nikon-användare ändå lyckas hitta ljusförhållanden som får matrix-systemet att bete sig inkonsekvent och ibland enerverande svårförutsägbart.
7 år sedan*
PLUS Fina högupplösta rawfiler med stort dynamiskt omfång. MINUS Storleken. Tyngden. Högljudd slutare och spegel. Extremt dålig vitbalans, blir nästan aldrig naturliga färger eller alldeles för blågröna toner, även om man ställer in auto-varmare. Skandalöst dålig ljusmätare, blir ALDRIG bra exponerat. Min gamla D5000 exponerade nästan alltid rätt, otroligt dåligt att en kamera (D600) i den här prisklassen har så dålig ljusmätning. Det går pga detta inte fotografera i jpeg eftersom i stort sett varenda bild blir antingen för ljus eller för mörk. Riktigt dålig batteritid. Min D5000 hade ca 6-7 dagars battertid vid daglig användning medans D600 har ca 2-3 dagar. På det stora hela är jag otroligt missnöjd. Kommer definitivt titta på andra tillverkare nästa gång jag byter upp mig.
*Redigerades 7 år sedan
bossesbulle
bossesbulle

25 omdömen

7 år sedan*
Tycker detta är en utmärkt kamera (har tidigare haft en D7000). Tycker både autofokus, skärm upplösning och mörkeregenskaper är bättre på denna kamera jmfr med D7000.
*Redigerades 7 år sedan
n
netza

59 omdömen

8 år sedan*
Tekniskt sett en fullständigt underbar kamera som ger en helt annat djup i bilderna än vad DX-kameror gör. Dock är jag en av de kunder som drabbats av damm-och ojeproblemet. Har precis haft inne den på service för andra gången och nu har en reservdel bytts. Har haft kameran i 11 månader och under två av dessa har den varit iväg på service. Jag hoppas att jag slipper problemet nu, men när Nikon inte ens vill tillkännage problemet och dessutom släpper en d610 utan någon större uppgradering känner man sig ganska spottad på av Nikon.
*Redigerades 8 år sedan
8 år sedan*
+ En riktigt kompetent kamera. Hos D600 hittar jag flera funktioner som finns inbyggda i proffshusen D800 och D4. Möjligheten att ta bilder för att skapa en timelapse-film är en rolig funktion som fungerar mycket bra. En annan intressant funktion är Q-läget, vars tanke är att låta ta bilder tyst. När bilden tas släpps spegeln ned tystare. Långtids-exponerade bilder i HDR ger ett riktigt lyckat resultat. Bildkvaliteten är i toppen på marknaden just nu när det gäller upplösning och det dynamiska omfånget. - Min D600 verkar ha förmåga att dra åt sig damm på vänster sidan av sensorn. Systemen för rengöring av bildsensorn och luftflödeskontroll håller inte damm borta från D600 matris vilket ger bilder icke fria från smuts. Digitala systemkameror är avsedda att användas med olika objektiv och därför kan damm fastna i kameran då man byter objektiv. Damm kan också tränga in i D600 när du zoomar med ett objektiv. När det främmande ämnet väl har kommit in i kameran kan det synas på fotografi. För borttagning av damm i bilden krävs programmet Capture NX 2. Undvik att byta objektiv på D600 i dammiga miljöer för att förebygga att detta inträffar. Skydda kameran när inget objektiv är monterat och avlägsna först noggrant allt damm som kan finnas på kamerahuslocket. Se bilder på: http://www.optyczne.pl/191.3-Test_aparatu-Nikon_D600_U%C5%BCytkowanie_i_ergonomia.html http://www.optyczne.pl/5317-nowo%C5%9B%C4%87-Nikon_D600_-_problem_z_kurzem_na_matrycy.html http://photographylife.com/reviews/nikon-d600
*Redigerades 8 år sedan
Z
ZaGe

17 omdömen

8 år sedan*
Vilken fullträff! Kommer från en nikon D7000 som jag varit nöjd med i 3år köpte denna i veckan och av det lilla jag hunnit prova hittills så är allt snäppet bättre - Lågt brus vid alla iso - Bättre Grepp - Otrolig detalrikedom
*Redigerades 8 år sedan
t
theriddler

8 omdömen

9 år sedan*
Väldigt nöjd med kameran, bra batteri tid, ta bild med olika megapixel samt oerhört snygga bilder. Dock tar de plats ifall man sak ha bästa bild kvalité.
*Redigerades 9 år sedan
s
sundown

32 omdömen

9 år sedan*
Min första fullformatare och jag är väldigt nöjd. väldigt bra bilder, ligger bra i handen (med batterigreppet), etc. de enda nackdelarna jag kan komma på är: - fokuspunkterna är utspridda över en ganska liten yta. - styrbrickan (som man navigerar i menyerna med) är lite mindre än t.ex hos D90.
*Redigerades 9 år sedan
m
mhult

55 omdömen

9 år sedan*
Detta omdöme är skrivet utifrån perspektivet att uppgradera från DX-sensor till fullformat. ni som redan fotar fullformat vet vad detta innebär och har inte så mycket att hämta här. Detta är den billigaste och lättaste fullformatskameran (tills Canon börjar leverera sin något lättare 6D). Bildkvalitet och ergonomi är i toppklass. De allra flesta som fotar under normala förhållanden och tittar på sina bilder i normal storlek på skärmen eller utskrifter mindre än en kvadratmeter kommer dock inte att märka någon skillnad i bildkvalitet mot Nikons billigare DX-kameror. Tänk också på att objektiven är dyrare och framförallt klumpigare till fullformat. Min 28-300 väger 800 gram! Motsvarande objektiv till DX, 18-200, väger ett par hundra gram mindre. Den skillnaden känns om man bär på kameran en hel dag. De som fotar till exempel fåglar, eller i dåligt ljus, samt har tillräckligt skarpa objektiv och skicklighet kommer dock att kunna dra nytta av fullformatssensorn. Tillhör du dessa och har råd ska du absolut slå till. Likaså om du kommer från en äldre fullformatskamera och vill ha något lättare med (delvis) bättre ergonomi. Snabbvalen U1 och U2, som sparar kamerans ALLA inställningar är kanon. Tyvärr har Nikon tagit bort de dedikerade reglagen för autofokuslägen som funnits på tidigare FX-modeller. Sammanfattning: detta är en av de absolut bästa kameror du kan köpa idag, men du får nästan identiska bilder ur de billigare. Som Ken Rockwell säger: om du måste fråga om det är värt det, så är det inte värt det!
*Redigerades 9 år sedan