Prisjakt

Samsung UE55ES8005

Samsung UE55ES8005

  • Bildstorlek: 55 tum
  • Upplösning: Full HD (1920x1080)
  • Bildskärmsteknik: LCD
Bevaka
Jämför
Samsung

Samsung UE55ES8005

Användaromdömen

Sorterat efter datum
w
whityoustone

142 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Har inga problem med clouding/bleeding. Fantastisk bild !
*Redigerades 8 år sedan
Axel.F
Axel.F

79 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
9 år sedan*
Det finns imperfektioner, saker man retar sig på. Speciellt vid SD visning, det har idag alla tv-apparater, men... Detta är enl min mening just nu världens bästa tv. Plasma fantaster kommer alltid hävda att den där lilla extra svärtan och avsaknaden av rörelseoskärpa gör en plasma till världens bästa tv. Jag håller med om att i en helt mörk filmgrotta så visar en Panna VT50 grymt bra bild. Men i ett vanligt v-rum så är detta det bästa jag skådat. Mitt ex är fritt från clouding/ghosting, flashlight effekt i hörnor m.m. och jag är extremt nöjd. Nu har jag iaf ettan till femman och några andra kanaler i HD, detta plus blue-ray och annat högupplöst från Boxee:n ser helt sjuuukt bra ut. Hakan hänger vid golvet när den visar 1080p film eller serier. Oled kanske fixar som där sissta sakerna man retar sig på men tills vidare är det den här tv:n som ska få underhålla mig och familjen. Det är för övrigt också den snyggaste tvn på jordklotet. Nej, slipper man måndagsex med clouding och annat skit så är detta referensen att gå efter just nu. Enl hur jag vill att en tv bild ska se ut iaf. När jag köpte tvn förra veckan så var LGs 860 med fram till mållinjen, jag hade förhandlat ner båda till samma pris. 860:an är också en fin tv men denna är bättre. Efter ett par dagars anv vill jag bara kommentera en sak till. SD material visas med fantastiskt kvalité. Min "gamla" Sony KDL-55NX720 hade kanonbild när den visade HD material såsom blue-ray, 720-1080 mkv m.m. men... DVD såg riktigt tråkigt ut. Matta färger sämre svärta samt platt och tråkig bild. Klart man ser att den inte är HD när man kör en DVD på Samsung tv:n, men den visar samma fina färger, samma djupa svärta, kontrast/dynamik som den gör med HD källor. Jag har inte sett på någon av mina äldre dvd filmer på ett par år, just pga den "dåliga" bildkvalitén, nu åker flyttkartongerna med dvd filmer fram igen :)
*Redigerades 9 år sedan
Rickis71
Rickis71

15 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Om vi börjar med bilden som är (väl?) den viktigaste biten med en tv så: +Överlag ENASTÅENDE BILD! +Makalös skärpa o färger o svärta. +3D film är klart godkänd. - Clouding, visst finns den där i vissa sammanhang, men det är inget som på något större sätt stör totalupplevelsen. Övrigt: +Designen är grym! +Bra med anslutningar. +Inbyggda mediespelaren klarar allt från Divx till MKV, DOCK inte ISO, IMG filer. +Rapp o snabb i meny o Smart TV funktioner. +Smart TV vissa appar såsom Youtube som kan styras från din Tab2, eller Netflix fungerar utmärkt. + USB/Media/3D! Kör in en minnespinne, tryck OK o filmen spelar upp i 3D! - AllShare funktionen är ologisk o tar tid att lära o få igång till fullo. Dessutom tar det evigheter att t.ex. ladda upp en bild från nallen till tv, USELT! - Rörelse/Röststyrning är dåligt genomtänkt ofunktionell. T.ex. så löpte TVns röstkontroll amok när vi såg en engelsktalande film! - Fjärrkontroll nr2 den med touchplatta är meningslös. - Smart TV funktioner som saknas t.ex. TV4Play o SVTplay som tydligen tagits bort. Nån kanske då påpekar att jag kan använda web-browsern, men den funkar endast med SVTplay då TV4Play kör med adobe flash som browsern inte stödjer. Sammantaget är det en kompetent TV som levererar en ypperlig bild men som vanligt har Samsung delvis proppat sin hårdvara full med mer eller mindre genomtänkta program o lösningar som man aldrig egentligen kommer använda då de är så obrukbara.
*Redigerades 9 år sedan
j
jonte86

6 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
9 år sedan*
Mycket bra tv, jätte fint bild, mycket smarta funktioner. Röst och rörels funktion funkar jätte bra, ibland för bra, det kan pluppa upp när du sitter med gäster och pratar. Apparna i tvn funkar bra men kan vara segt och öppna ibland. 3D är sisådär, tycker LGs 3d bättre. Det kan finnas clouding men jag tycker inte detta stör. Annars är det fantastik tv med bra bild kvalite. enda missnöje är väll hdmi ingångar har bara 3, flesta tv har minst 4.
*Redigerades 9 år sedan
s
stoff75

47 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
9 år sedan*
Köpte denna TV i feb 2013 och är grymt nöjd! jag köpte den för att ersätta våran Panasonic plasma vi köpte för 5 år sen när vi trodde vi mest skulle titta på film, fast nu har verkligen visat att vi tittar mest på TV! Och jag är riktigt, riktigt nöjd med den! Bildkvaliten är superb! Visst kan man se lite tecken på clouding när det visas en helt svart bild, men hur ofta är det det när man tittar på TV? Har även testat Star Wars Episode III på bluray för att titta hur den hanterar svärta och färger och det är absolut inget att klaga eller ens anmärka på, det är riktigt bra där oxå - vågar faktiskt säga bättre än plasman! Smart TV funktionerna är jag sisådär impad över, visst kan man se på Netflix / Viaplay etc via smart-TV funktionerna men allt annan lull-lull som barnspel och fitnessprogram, helt onödigt för våran TV. 3D:n är inte illa den heller, testat Avengers och Dredd och båda är suveräna 3D filmer och man behöver verkligen inte sitta precis i mitten av soffan för att se 3D, den fungerar bra även om man sitter en meter åt sidan. Enda konstigheten är att man inte kan slå på brillorna förrän TV:n har slått över till 3d läge, men kör på köpta skivor är det inga problem då 3D läget går igång redan vid menyerna. Det enda jag egentligen har att klaga på är hur otroligt korkat det är att skicka med en 1 m strömsladd - vem har en 55 tums TV så nära ett strömuttag? Lätt fixat med att köpa en längre men det känns så väldigt billigt av dom att inkludera en så kort sladd för en TV för 18000!
*Redigerades 9 år sedan
l
lovenbrant

7 omdömen

Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Bra: Snygg Design Roliga "smart funktioner" (för barn) stark kontrast= bra om den står i ett ljust rum. bra anslutningsmöjligheter Dåligt: Saknar kvalitets känslan samsung haft för några år sedan (Sydkorea vs Kina I guess) oacceptabell vidvinkel. tappar alla färger från sidan. glansig yta på skärm = vid soljus el liknande speglar den sig väldigt mycket. Kortfattat: Finns Massor av konkurenter som ger bättre bild samt kvalitetskänsla för mindre pengar. T.e.x 55" philips: 55pfl5527t = Bättre bild och kvalitet men sämre smart tv. 55pfl8007t = (kostar mer men samsung har tyvärr ingen High End modell) panasonic: txl55dt50y LG: Alla modeller från 7 serie och uppåt
*Redigerades 9 år sedan
cmannen
cmannen

18 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Är nöjd och kanske tom mycket nöjd. Kanon bra bild på HD signaler. Smart HUB fungerar över förväntan, kan snart flytta appel TV till nästa rum, finns det jag behöver i form av appar Plex, Netflix och HBO. Hade plasma innan så visst finns det saker att störa sig på i bilden men fördelarna överväger nackdelarna. Inhandlades för 16 990 på mellandags rea och för det priset är den OK. + inga reflektioner + ljusstark klar och fin bild + Smart HUB funkar över förväntan - Kan se spår av bleeding i hörn - lite clouding
*Redigerades 9 år sedan
M
Mayflyy

11 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 år sedan*
Haft 2st hemma och testat, båda exemplaren hade clouding och vertical banding i massor, och jag har lämnat tillbaks båda. Betalar man såpass mycket pengar så tycker man inte att det ska vara sådana hemska problem. Att titta på sport är bara att glömma pga banding. Att se på film i ett mörkt rum är bara att glömma pga clouding. Betraktningsvinkeln är inte heller något vidare. I övrigt hade den fantastisk bild, men det hjälper tyvärr inte. Trist!
*Redigerades 9 år sedan
m
mouser

6 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*
Kanonnöjd med denna tv, underbar bild och mitt ex drabbades inte av clouding.. Nackdel: man måste spendera hundratals timmar för att se alla storfilmer igen :)
*Redigerades 9 år sedan
hazzy79
hazzy79

28 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*
Kanon
*Redigerades 9 år sedan
Sida 1