Kategorier
Prisjakt

Sony Bravia KDL-55HX75GBN (Nordic)

Sony Bravia KDL-55HX75GBN (Nordic)

  • Bildstorlek: 55 tum
  • Upplösning: 1920x1080 (Full HD)
  • Bildskärmsteknik: LCD
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Sony Bravia KDL-55HX75GBN (Nordic)

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jämför med andra produkter
4.6 / 5
(9 omdömen)
5
(8)4
(1)3
(0)2
(0)1
(0)
Sorterat efter datum
8 år sedan*
Klart bättre bild än Samsung.. det är bättre svärta och mer naturlig bild
*Redigerades 7 år sedan
r
rasmusbjerre

1 omdöme

8 år sedan*
Helt sjukt jävla nöjd efter två månaders användning! Inget att anmärka på, allt motsvarat förväntningarna!
*Redigerades 8 år sedan
8 år sedan*
Efter månader av fundering och tveksamhet till att köpa oss en 3D-TV så avgjorde priset (12 990:-) på för oss, och då var den ändå nedsatt med 5000:-. Inköpet skedde i slutet av september och nu kommer recensionen.. Då vi endast har analoga sändningar i hyreshuset så är bilden sådär. Godkänd, inte mer än så. Men.. Det var ju inte därför vi köpte den.. Vi tittar nämligen aldrig på TV-kanalerna i sig utan ser det mesta på Blu-ray via våran PlayStation 3. Rackarns, vilken fin Full-HD bild! Svärtan, färgerna, kontrasterna, ja, allt är fantastiskt! Vi har inte märkt av någon s.k. clouding. Svärtan i sig är lika svart som synden. Svart är svart. Om inte kolsvart, t.o.m.? 3D:n, då? Kalas, säger vi! Aktiva 3D-glasögon som enkelt laddas via USB i några minuter, sen är det bara att tuta och köra. Vi var tvungna att köpa ett flertal (läs: 10) 3D-filmer på Blu-ray och hittills så är Final Destination 5 den som imponerade bäst på oss med dess fantastiska 3D-bild. Clash/Wrath of the Titans, Saw 3D, Berättelsen om Narnia: Caspian och Skeppet Gryningen är några andra filmer vi testat, men 3D:n i dessa var bara.. dåliga. Smart-funktionerna är roliga. Inget vi utnyttjar speciellt ofta, men när det väl händer så är det främst YouTube som gäller. Bra bild, bra ljud. Och då har vi TV:n uppkopplad till det trådlösa nätverket i hemmet. Allting flyter på bra. Något vi blev positivt överraskade över var/är att man kan se på film- och speltrailers i 3D via Smart-funktionen. Ingenting att klaga på där heller. Sen att man kan hålla sig inloggad på Facebook och Twitter förstår jag mig inte riktigt på, faktiskt. YouTube är något helt annat. Men.. ja.. Alla är vi olika. Nu till det enda negativa: Vi har våran TV inställd på "Motionflow: Mjuk". Dvs. att filmen/serien spelas upp ruta för ruta (24p), precis som det är tänkt att det ska vara. Mellan varven flyter det på riktigt, riktigt bra, men när kameran följer t.ex. en person (panorerar, om du är så petig) så är det som att TV:n inte hinner "läsa av" informationen? Det blir som en suddig, pixlig "sfär" runt personen. Samt att om man väljer att ha på text på en Blu-ray- eller DVD-film så blir delar av texten smått suddig. Det är ingenting som man stör sig på, men visst - en TV i denna prisklass förväntar man sig ändå ska kunna klara av dessa funktioner idag. "Så vad säger du om TV:n i sin helhet, då?", frågar du? Köp den, svarar jag. Utan tvekan. Kalas-TV med enkla inställningar och jättefin bild som avnjuts bäst genom Blu-ray-filmer!
*Redigerades 8 år sedan
z
zyber-a

26 omdömen

8 år sedan*
Letade plasma då jag haft en Pana innan, men denna tv'n är snudd på plasmabild. Jag har aldrig sett sådan svärta på en LED förr iaf ,speciellt inte utan clouding. Innan jag bestämde mig kikade jag på Sony's HX855 men jag vill inte ha en spegel i vardagsrummet. Det svarta är kolsvart på min , fina färger och har riktigt bra bild på SVT HD, bra eller bättre bild på övriga sd-kanaler än min 3 åriga plasma på 42". Plus +svärta +2 par riktigt bekväma 3D-glasögon +noll clouding eller andra knasiga skärmsjukdomar. +12990:- Minus -seg webläsare/appar, 2 stjärnor bort pga detta. Smart-tv bör vara bättre. -kan inte komma på nåt mer.
*Redigerades 8 år sedan
N
NetNut

4 omdömen

8 år sedan*
Kan inte mer än ge den full pott! Har testat och kollat på motsvarande samsung och lg's modeller och valde till sist ändå denna. Utmärkt bild och bra ljud för att vara platt-tv. Har inte använt alla smartfunktioner än och anser att en TV är främst för att titta på och prioriterar därför bilden. Hittills har allt jag kört på den funkat utan problem, även halvkassa vanliga sändningar ser bra ut på denna. Full-HD filmer är en njutning att titta på med denna tv:n.
*Redigerades 8 år sedan
d
dekbom

2 omdömen

8 år sedan*
Bytte från ~4år gammal Sony LCD 52" och skillnaden är stor, framförallt när det gäller svärta. Grym tv med grym bild samt galet mycket inställningar samt finesser.
*Redigerades 8 år sedan
A
Astmatorsk

10 omdömen

9 år sedan*
Kanon TV ,Darth vader är svart inte askgrå så svärtan är det inge fel på Testat 3dn är väl ok ,köpte inte tvn för denna funktion högtalare är helt ok ,funkar för jättebra för vanligt tvtittande
*Redigerades 9 år sedan
M
Mandrag

8 omdömen

9 år sedan*
Vilken TV! Har testat nu under några dagar, 2D såväl som 3D. Kan bara rapportera att bilden är långt över förväntan på båda områdena. 3Dn flyter på bra, utan störande cross-talk, och bra med medföljande glasögon. 2D-film fungerar också mycket bra, och svärtan är fantastisk. Dessutom ingen bleeding/crosstalk/ghosting. Designen är stilren och passar bra med andra komponenter som högtalare och förstärkare. Betyg 9/10, hade blivit 10/10 om SMART-funktionerna varit bättre. Dessutom svagt att SONY inte stödjer MKV-containern, även om detta inte påverkar mig.
*Redigerades 9 år sedan
steelbeat
steelbeat

333 omdömen

9 år sedan*
Helnöjd med den de lilla ja har test titta när de gäller film & 3D
*Redigerades 9 år sedan