Prisjakt

SteelSeries 6GV2 MX Red (Nordisk)

SteelSeries 6GV2 MX Red (Nordisk)

  • Anslutning: Kabelansluten
  • Typ av tangentteknik: Mekaniskt
  • Teckenlayout: Nordisk
Bevaka
Jämför

SteelSeries 6GV2 MX Red (Nordisk)

Användaromdömen

Sorterat efter datum
F
FlaqqQ

20 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Grymt bra tangentbord för spel och vardagligt skrivande! Positivt: * Väldigt härliga tangenter, väldigt skönt att skriva på. * Känns stabilt, aldrig rädd att man ska förstöra det på något sätt. Bra tyngd i det. * Väldigt snyggt på ett simpelt sätt. Den röda "bakgrunden" är snygg. * Mekaniskt, känns hundra gånger skönare än andra typ av tangentbord. * Priset! Negativt: * " ' " knappen sitter annorlunda än alla andra svenska tangentbord. Tar ett tag att vänja sig. * Trycket på tangenterna försvinner relativt snabbt. Ingenting som påverkar betyget men tycker du detta är viktigt så tänk på det. * Låter mycket, sitter du bland andra bör du tänka på ett annat tangentbord. Inget som påverkar mig eftersom jag sitter ensam.
*Redigerades 8 år sedan
d
dotpointer

58 omdömen

Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 år sedan*
Erhöll detta som tangentbord på jobbet tillsammans med två andra kollegor. Syftet var att ha det som tangentbord för utveckling/programmering och inte spelande. Har aldrig spelat och absolut inte på professionell nivå, har däremot utvecklat i över 15 år och vet vad jag vill ha - ett normalt tangentbord utan tjafs. Den första stunden kändes det som ett bra val. Bland det tyngsta tangentbord jag haft att göra med, ungefär lika tung som en 3.5-tumshårddisk. Identifierades i Windows 7 utan problem. Skrivkänslan påminde om ett IBM-tangentbord model M, man vill gärna skriva på det. Men sen kom problemen, de flesta - om inte alla - är nog redan nämnda i tidigare recensenters texter. + Det är snyggt och tungt som sagt, känns gediget. Röda lampor gör sitt. - Vänstra Windowstangenten - den saknas och den går INTE inte att binda om. Forum på nätet talar om att löda(!) om tangentbordet. Totalt vansinne för ett tangentbord med denna prislapp (690:- som lägst på prisjakt för närvarande). Det är inte lika illa som att ha en Fn-tangent där Ctrl-tangenten ska sitta (hej ASUS...), men det är störigt att inte kunna trycka Win+R och Win+D bland annat. - Enkelt citattecken (') är nedflyttat till förmån för en överdrivet stor Enter-tangent. För att överhuvudtaget hitta tangentskrället var jag tvungen att fråga en kollega som spelat spel. - Ett av de inköpta tangentborden bråkade från ruta ett. När man tryckte in det i en Windows-maskin och skrev på det började det skriva g upprepade gånger. Virus tänkte man väl först, men sen när samma tangentbord gjorde samma sak på en Mac så var saken ganska klar - kaputt tgb. För den prislappen. Madness! - Ännu ett av de inköpta tangentborden har börjat bråka, den här gången med mellanslag som också repeteras då och då. Detta efter bara några dagars användning. - Det låter, såpass mycket att det stör folk. Personligen har jag skippat det helt av den anledningen att jag inte vill riskera att bli inkompatibel med andra tangentbord. Har man kufiska tangentbord - som detta - riskerar man att "muskelminnet" lär om och till slut skriver man fel på korrekta tangentbord. Gör inte den missen (hej igen ASUS...) - ha ett normalt tangentbord med standardlayout.
*Redigerades 8 år sedan
d
danielakerman1

7 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Vansinnigt nöjd med detta tangentbord! Använder det både för gaming och programmering (trots MX Red). Känns extremt robust. - Den via färgen på tangenterna blir grå och äcklig mycket snabbare än andra tangentbord jag har haft. Får köra t-röd varannan vecka för att det inte ska se för äckligt smutsigt ut.
*Redigerades 8 år sedan
robix
robix

109 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 år sedan*
Bra skit!
*Redigerades 8 år sedan
k
kazen_90

67 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*
Fantastiskt tangentbord. Hade hellre haft Cherry MX Brown, men eftersom valet av mekaniska brytare handlar om smak bedömer jag enbart kvaliteten och känslan på tangentbordet. Det här tangentbordet har fantastisk känsla, och gedigen kvalitet. Mycket bättre än andra alternativ i klassen som är betydligt dyrare; såsom tangentbord av Razer och QPad. Det här tangentbordet tävlar snarare med dyra tangentbord som Filco och Ducky. Positivt: + Fantastisk byggkvalitet + Bra layout, inga konstiga knappar i vägen + Skön känsla + Mycket bra pris Negativt: - Finns inte med Cherry MX Blue eller Cherry MX Brown. - Texten på tangentbordet är tryckt med färg, inte lika hållbart som andra modeller. Tangentbordet rekommenderas, och Razer Blackwidow samt QPad-tangentbord avrådes från köp. Själv fyndade jag mitt exemplar i Webhallens kampanj och fick det för bara 390 kronor.
*Redigerades 9 år sedan
huffapuffa
huffapuffa

13 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
9 år sedan*
Bra tangentbord, känns som jag skriver snabbare iom jag inte behöver trycka hela vägen ner. Bordet känns en aning skumt i början iom den är minimal, som om knapparna inte sitter där som dem ska men det gör de. Observera tangentbordet inte är bakgrundsbelyst, det ser ut som det skulle göra det med tanke på bilderna. + Snygg design + Härliga knappar + Minimal + Byggkvaliten - *-knappen är placerad under Enter-knappen vilket medförde jag va tvungen att redigera texten ett antal gånger i början av meningen. - Spaceknappen känns en aning vass, min högra tumme vilar på den.
*Redigerades 9 år sedan
radiuz
radiuz

269 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*
Har spelat med ett Logitech Ultra-Flat i flera år, hade glömt bort hur bra det faktiskt är med ett mekanisk tangentbord. Kan inte bli mer än nöjd! Byggkvalitén är galen, inget att klaga på alls. Knapparnas motstånd är hur sköna som helst, dock låter det lite vid skrivande men det är jag som är lite ovan. En liten notis, vänster Windows-knapp är borta och ersatt med en "Game"-knapp. Något jag uppskattar då jag ofta kommit åt den vid spelande, men kan vara störande för vissa.
*Redigerades 9 år sedan
d
darknessviking

100 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*
alltså..jag kunde inte bestämma mig så jag köpte både ett sånt här tangentbord och ett qpad 85. fördelar:riktigt bastant,rätt hårt material,känns nästan som metall. tangenterna är EXTREMT lätta att trycka ner,mkt lättare än qpad85 som ändå ska ha identiska brytare..men..det kanske är tyngden på tangenterna ändå som gör att dom faller ner lättare... nackdelar: DOM HAR BYTT PLATS PÅ * tangenten! gissa om man kommer skriva fel länge framöver innan man vänjer sig.. utöver det så har jag inget direkt nåt att klaga på..det är sjukt enkelt och lätt att skriva på,vilket är skönt för mig som har ont i fingerlederna efter år av skrivande.. jag funderar på att lämna tillbaka mitt qpad tangentbord och behålla steelseriestangentbordet istället.
*Redigerades 9 år sedan
s
s043uf

30 omdömen

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 år sedan*
Hade glömt bort hur tillfredställande det är att skriva med mekaniska brytare. Tangenternas motstånd är helt perfekt för min smak, har testat dom svarta brytarna i vanliga 6G:n men dom är lite för tröga enligt mig, synd bara att man måste betala ett inte helt ovidkommande högre pris bara för att få dessa röda brytare. Byggkvaliten på bordet är minst sagt stabilt, tangentbordens stridsvagn är inte en överdrift, påminner en om dom gamla M borden som var byggda som en vedklabb. Saker som går att anmärka på är väl främst bordets höjd, det är ett mkt högt tangentbord och något handlovsstöd medföljer ej. Sen var det ju det där med priset, var och en måste avgöra om man är beredd att betala endel extra för att få dom röda brytarna.
*Redigerades 10 år sedan