Nytt utseende. Nya funktioner. Mer konsumentmakt åt folket!

Snabbare, snyggare, bättre i mobilen och med smartare funktioner. Nu lanserar vi den största uppdateringen av vår sajt på 15 år. Det gör vi för att du och alla andra konsumenter förtjänar ett riktigt bra prisjämförelseverktyg även framöver.

Vi är stolta. Men också förväntansfulla över vad du kommer att tycka. För det är för just dig vi bygger. Och för alla andra konsumenter som behöver saklig och snabb information inför sina köp.

Vi vill göra ett Prisjakt som är enklare, snabbare och snyggare. Vi vill också göra det betydligt smidigare att använda Prisjakt i mobilen. Hand upp om du alltid har mobilen med dig och åtminstone har gjort ett köp i den. Just det. Därför.

Samtidigt vill vi ge dig och alla andra konsumenter nya, smarta funktioner som ger ännu bättre förutsättningar för bra köp.

Ny funktion: prisprognoser

Genom att analysera den enorma mängd data vi har om olika produkter och deras prisutveckling kan vi ge dig en välgrundad prognos över vad produkterna kommer att kosta i framtiden. Prognosen bygger på hur priset hos liknande produkter har utvecklats och beräknas automatiskt av våra intelligenta datorer. På så vis kan du själv bedöma när du vill handla.

Ny funktion: personliga rekommendationer

Baserat på vilka produkter du brukar titta på visar vi rekommenderade produkter och nysläppta produkter på startsidan. Ju mer du använder Prisjakt, desto bättre rekommendationer kommer du att få. Vi vill hjälpa dig att hålla koll på marknaden.

Vi lyssnar på dina synpunkter

Prisjakt är ingenting utan våra användare. Längs vägen har vi haft tät dialog med personer som använder Prisjakt dagligen, och med de som använder tjänsten mer sällan. Först bjöd vi in en liten grupp som fick vara först med att klämma och känna på nya Prisjakt. Sedan bjöd vi in några till som fick klicka runt på vår betaversion. Tack vare det har vi fått in en rad synpunkter som vi har tagit till oss. Konsumentmakt över konsumentverktygen!

Det här är några av de saker vi har förändrat efter att användare tyckt till om vår betaversion:

  • Vi har återinfört möjligheten att använda ett större, horisontellt filter på kategorisidorna för dig som använder Prisjakt på dator.
  • Vi har lagt till en navigeringsbanner överst på produktsidan som gör att du inte behöver scrolla så långt för att hitta rätt innehåll.
  • Vi har gjort det lättare att få snabb överblick över varje produkt, genom att visa prishistorik och popularitet längst upp på produktsidan.
  • Vi har lagt till kategorinavigering på startsidan igen (den hade vi skippat i betaversionen).

Om du hittar något som du gillar, eller inte gillar, tar vi gärna emot fler synpunkter. Hör av dig via feedback-knappen som du hittar på varje sida. Vi blir glada över alla tips vi kan få.

Om du absolut inte gillar vad du ser har du möjlighet att växla tillbaka till vår gamla sajt.

---

Finns alla funktioner med i nya Prisjakt?
Nej, inte riktigt än. Men vi jobbar hårt på att flytta över de funktioner vi vill behålla. Samtidigt har vi valt att inte flytta över några av dem. Och andra funderar vi fortfarande på vad vi ska göra med. Om du saknar någon specifik funktion vill vi gärna att du berättar det för oss.

Jag tycker det är svårt att använda nya Prisjakt. Varför har ni gjort det så?
Vår ambition är att göra utseende och funktioner bättre, inte sämre. Ibland tar det tid att vänja sig, men om du är övertygad om att vi har gjort fel tar vi gärna emot dina tankar så att vi kan skärpa oss.

Jag driver butik och ser att ni saknar flera butiksfunktioner. Vad händer?
Vi har inte flyttat över butiksfunktioner som Prisjakt Analytics än. Om du är butik och vill använda Prisjakt Analytics blir du skickad tillbaka till vår gamla sajt ett tag till.

Hur länge kommer ni ha kvar möjligheten att använda gamla sajten?
Det har vi inte bestämt än, men åtminstone så länge vi inte har hunnit bygga alla funktioner som fanns på gamla sajten och som vi vill ha även på den nya. Egentligen vill vi inte stänga den gamla sajten förrän alla gillar den nya.