Prisjakt

Månadens spel: Final Fantasy VII Remake

Månadens spel är Final Fantasy VII Remake

Text:
Daniel Haaf

Final Fantasy VII Remake är en omarbetad version av det ikoniska spelet med samma namn från 1997. Ett actionrollspel med miljontals fans världen över och som många anser är ett av de bättre i serien.

Med den omarbetade versionen får du helt omgjord grafik, ett omarbetat stridssystem och stöd för att sömlöst växla mellan karaktärerna precis när som helst. Varje enskild karaktär har sina egna, unika förmågor i strid. Använd magi och specialattacker, slåss i närstrid och skapa dina egna strategier för olika situationer.

Final Fantasy VII Remake är i stort samma historia som med originalspelet, men utan det turbaserade styrsystemet. Det finns fler områden att betrakta, åtminstone på avstånd, med större detaljrikedom och hela spelet förväntas ge en mer uppslukande upplevelse.

Lanseringen av spelet sker i flera olika dela och är exklusivt för Playstation 4. Varje enskild del är ett fullstort spel vilket betyder att berättelsen i Final Fantasy VII har utökats.

Var kan jag köpa Final Fantasy VII Remake?

 • Högre grafikkvalitet än originalet med högupplösta texturer och ny grafikmotor
 • Final Fantasy VII Remake släpps i episoder där varje del är ett fullstort spel
 • Utökad berättelse och större områden att utforska
 • Förbättrad stridssystem och enklare kontroll av karaktärerna i spelet
 • Varje del av Final Fantasy VII Remake är i storlek med Final Fantasy XIII
 • Det turbaserade systemet har ersatts av ett mer actionbaserat system
 • Finns i vanlig och deluxe edition-varianter
 • Släpps exklusivt till Playstation 4-serien i mars 2020

Final Fantasy VII Remake – Deluxe Edition

Innehållet som medföljer Deluxe Edition av Final Fantasy VII Remake:

 • Final Fantasy VII Remake
 • En bok med konceptskisser och grafik från spelet
 • Mini-Soundtrack CD
 • Summon Materia DLC
 • Sephiroth SteelBook® Case

Om du väljer att köpa den digitala Deluxe Edition-varianten av spelet så har de fysiska tillbehören ersatts med digitala versioner. Det betyder att boken med konceptskisser och grafik, samt CD-skivan med soundtracket medföljer som nerladdningsbart material via internet.

Nämnvärda spellanseringar i april

Gears Tactics

Gears Tactics är ett omgångsbaserat strategispel som baseras på spelserien Gears of War. Spelet utspelar sig innan de tidigare spelen i serien och ger en inblick i mänsklighetens första möten med de mardrömslika fienderna Locust. Kontrollera karaktärerna i din trupp, navigera dem genom kluriga banor med aggressiva motståndare, och slå dig fram genom berättelsen.

Gears Tactics släpps till Xbox One och PC.

Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons är ett actionäventyrsspel från Mojang och är en så kallad dungeon crawler-titel. Se Minecraft-världen från ett helt nytt perspektiv och med nya spelmekaniker, med eller utan dina vänner. Ta dig ner i de djupaste gråttorna och besegra alla som står i din väg. Det finns inga klasser att välja, du blir precis vad dina föremål ger dig.

Minecraft Dungeons släpps till PC, Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch.

Resident Evil 3

Resident Evil 3 är en omarbetad version av spelet med samma namn från 1999. Spelet har samma berättelse som originalet där spelaren styr karaktären Jill Valentine som är en officer i specialstyrkan S.T.A.R.S. Målet är att ta sig genom horder av zombier för att kunna fly Raccoon City och Nemesis, ett unikt biovapen som ständigt jagar Jill genom spelet.

Resident Evil 3 släpps till PC, Xbox One och Playstation 4.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]