Prisjakt

Månadens spel: Animal Crossing: New Horizon

Första expansionen Happy Home Paradise släpps i november med många stora nyheter och förbättringar

Äntligen kommer Animal Crossing till Nintendo Switch. Den populära livssimulatorn har trollbundit mängder av spelare världen över, såväl barn som vuxna, med sin gulliga karaktär och öppna spelstil.

Ta kontrollen över din karaktär och skapa ett eget paradis på en liten ö – antingen själv eller tillsammans med dina vänner.

Animal Crossing är en barnanpassad tv-spelsserie av typen livssimulator från Nintendo. Spelserien finns till en rad olika spelkonsoler från den japanska speljätten.

Med en öppen spelstil ger Nintendo dig fria händer att röra dig runt på den lilla ön. Prata med andra invånare på ön, inred din personliga bostad och samla olika typer av material för att skapa dina egna prylar. Du väljer själv vägen framåt.

Animal Crossing introducerades i Japan under 2001 under namnet Animal Forest. Därefter har spelet blivit en succé med flera versioner till bland annat Nintendo 3DS och Wii U.

Tre stora nyheter med Animal Crossing: New Horizon

Animal Crossing-serien har utvecklats mycket genom åren och New Horizon bjuder på flera spännande nyheter. Här går vi igenom några av dem.

Den första utmärkande nyheten är att din karaktär i New Horizon börjar helt tomhänt. I de tidigare spelen började man istället i en befintlig by på ön. Ändringen kommer av att Nintendo vill ge spelarna en större möjlighet att välja sin egen plats där man vill bygga sin bosättning.

Tanken är att du ska känna att du bygger din egen upplevelse helt från början utan onödig styrning från spelet.

Skapa nya saker i spelet och automatisk sparfunktion

Nästa stora nyhet i New Horizon är hur du skapar saker i spelet, så kallad "crafting".

New Horizon lånar funktionalitet från tidigare släppta Animal Crossing: Pocket Camp, för skapandet. Bland annat har du nu större möjligheter att samla material som lera, sten och trä som kan användas till att skapa skyltar, bänkar och bord.

Tidigare behövde du prata med karaktären Resetti för att spara dina framsteg i Animal Crossing. Med New Horizon har Nintendo äntligen infört en automatisk sparfunktion. Tänk bara på att du inte kan säkerhetskopiera dina sparfiler, så om något händer din Switch-konsol kan alla framsteg gå förlorade.

Var kan jag spela Animal Crossing idag?

Animal Crossing finns till många av Nintendos spelkonsoler. Från Nintendo 64 och till Nintendo Switch. Idag finns fem huvudspel och tre sidospel i serien.

Huvudspel

Sidospel

När och var kan jag spela Animal Crossing: New Horizon?

Den 20 mars 2020 släpps New Horizon till Nintendo Switch.

Hur många kan spela tillsammans?

Upp till fyra samtidiga spelare på samma Switch-konsol eller åtta spelare över internet. Så totalt åtta spelare per ö är möjligt. När man spelar lokalt med flera andra följer kameran den ledande karaktären. Om en annan spelare går för långt från kamerans synfält kommer denna att teleporteras inom räckhåll efter en kort tid.

Har Animal Crossing: New Horizon stöd för Amiibo?

Ja, det kommer att finnas stöd för Amiibo. Animal Crossing-serien har stöd sen tidigare och det finns ett antal karaktärer som du kan köpa i butik idag.

Hur fungerar dygnsrytm och årstider i Animal Crossing: New Horizon?

New Horizon följer klockan på din Nintendo Switch. Det betyder att dagtid även visar dagsljus i spelet och när kvällen närmar sig går solen ner även i New Horizon. New Horizon stöder även positionering på södra eller norra halvklotet och visar klimatet där spelarna befinner sig.

En anledning till varför Nintendo inte använder molnlagring med New Horizon har att göra med hur tiden i spelet hanteras. Nintendo vill inte att spelare utnyttjar tidsspecifika funktioner i spelet för att komma åt speciella föremål och belöningar genom att fuska med tiden.

Foto: Nintendo

Stor uppdatering och ny expansion till New Horizon

Nintendo släpper version 2.0 av New Horizon och introducerar en ny expansion till spelet. Båda släpps den 5 november med mycket nytt för spelarna att ta del av. Uppdateringen är helt kostnadsfri, men vill du ha expansionen måste du ta fram plånboken.

Gratisuppdateringer ger många optimeringar och förbättringar som du kommer att önska fanns redan när New Horizon släpptes i mars förra året. Bland nyheterna hittar vi återkomsten av Gyroids, många nya föremål till ditt hem och caffébaren The Roost kommer till museumet. Harv's Island har dessutom fått en rejäl omarbetning, så glöm inte att göra ett besök när uppdateringen är släppt.

Uppdateringen med version 2.0 är dessvärre den sista stora uppdateringen till New Horizon som är helt kostnadsfri. Efter november-uppdateringen kan vi bara räkna med dyra expansioner från Nintendo.

Happy Home Paradise släpps samtidigt med gratisuppdateringen och kostar ungefär 25 euro. Om du prenumererar på Nintendo Switch Online + Expansion Pack så ingår expansionen i den årliga kostnaden för abonnemanget.

För mer information om gratisuppdateringen och expansionen Happy Home Paradise kan du se Nintendos stora presentation i videon här under.

Fler intressanta spel

Ori and the Will of the Wisps

Ori And The Will Of The Wisps är ett äventyrsspel där spelaren kontrollerar en skyddsande genom ett underskönt landskap med många klurig pussel i ett plattformsformat. Spelet efterföljer det hyllade och mycket omtyckta spelet Ori and the Blind Forest med samma upplägg, men med en ny berättelse, förfinad grafik och bättre spelmekanik.

Spelet släpps till Xbox One och PC.

NiOh 2

NiOh 2 är ett actionrollspel med en lika brutal berättelse som spelstil. Kämpa dig genom ett feodalt Japan i detta supertuffa spel som inte ger mycket utrymme för misstag. NiOh 2 efterföljer NiOh från 2017 med en rad förbättringar kring grafiken, stridssystemet och berättelsen. Om du vill ha en actionfylld utmaning så är NiOh 2 rätt för dig.

NiOh 2 släpps till Playstation 4 i både standard och en specialvariant.

Half-Life: Alyx

Går du och väntar på att Half-Life 3 ska presenteras? Tyvärr har vi inget att rapportera på den fronten, men däremot om ett helt nytt Half-Life spel för VR kallat Half-Life: Alyx. Ett spel som placeras före händelserna i Half-Life 2 och påstås vara det största spelet någonsin från Valve. Half-Life: Alyx har cirka 20 timmars speltid och kräver att du har ett kompatibelt VR-headset till PC.

Half-Life: Alyx kan du köpa via Steam till PC.

Text:
Daniel Haaf

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.