Vårt mål är att vara kompletta och objektiva. Vi visar alltid de produkter och butiker som vi känner till oavsett om butiken betalar för att vi länkar till dem (Profilerade butiker) eller om de inte gör det.
Om du som besökare inte gör ett aktivt val att ändra en sortering, visar vi alltid butikerna som säljer en produkt i prisordning. Från lägsta till högsta pris.  För butiker som har samma pris för samma produkt sorteras listan enligt följande: 
 
  • Pris exklusive frakt
  • Pris inklusive frakt
  • Lagerstatus
  • Butiksomdöme
  • Antal butiksomdömen
  • Antal produkter som butiken har det lägsta priset på
 
I andra listor eller på platser där endast ett pris visas för en produkt, visar vi alltid det lägsta priset enlig sorteringskriterierna ovan.
 

Hur butiker visas 

Profilerade butiker visas med logotyp och beskrivning. Priserna visas i röd fetstil.
 
Icke-profilerade butiker visas med namn i klartext och priser i grått.
 
Inga andra skillnader på hur erbjudanden visas, finns.
 
Profilerade butiker betalar oss en fast avgift för varje klick som omdirigeras till dem alternativt en liten andel av ordervärdet (om en order placerades efter omdirigeringen från Prisjakt). Prisjakt har antingen direktavtal med butikerna eller så nyttjas befintliga affilliate-nätverk.
 
Inga avgifter eller extra kostnader läggs till de produkter som anges på Prisjakt. De priser som anges på Prisjakt bör aldrig vara högre än om man besöker butiken direkt utan att omdirigeras från vår tjänst. 
 

Butiker listade på Prisjakt

Vi strävar efter att lista alla nationella butiker som erbjuder produkter i någon av kategorierna som finns på Prisjakt. Vi listar totalt 5 244 svenska butiker. 2 161 av dessa är profilerade butiker.
 
Internationella butiker listas under en egen avdelning. Dessa butiker nämns på andra Prisjakt-webbplatser i andra länder och uppger att de levererar till Sverige. Här visas inte alltid ett fullständigt resultat. 
 

Butiker som saknas på Prisjakt

Vi gör alltid vårt bästa för att hitta alla butiker på nätet själva men om du äger eller känner till en butik som saknas från vår tjänst, och som säljer produkter i kategorierna på Prisjakt, låt oss gärna veta genom att fylla i detta formulär.


Prisuppdateringar

Prisjakts prisinformation uppdateras flera gånger om dagen och vi får denna information antingen genom butikerna själva eller genom automatisk webbskrapning. Vi försöker alltid få med varje enskild produkt en butik listar, men i sällsynta fall kan vi inte göra detta; butiken kan ha en struktur på sin sida som är svårhanterbar eller så kan butiken aktivt försöka blockera oss. I dessa sällsynta fall visar vi så mycket information vi bara kan, under tiden som vi jobbar vidare på att hitta en bättre lösning.

För att påskynda processen har profilerade butiker också möjligheten att meddela oss om de gör några prisändringar som inte har hunnit uppdateras på Prisjakt ännu. 

Trots Prisjakts ansträngningar att alltid visa rätt information om alla produkter (detta gäller inte bara pris, utan även bilder och produktegenskaper) kan ibland fel förekomma. Kontrollera därför alltid butikens eget pris och beskrivning av produkten innan ett slutligt köpbeslut. Om du hittar någon felaktig information så använd kontaktformuläret för att meddela oss om felet.
 

Produktvarianter

Samma butik kan erbjuda en produkt i många olika varianter. Det kan röra sig om allt från en mängd olika färger, språkversioner till förpackade versioner där produkten levereras med olika tillbehör. För att undvika att prislistorna innehåller allt för mycket information på samma gång kan produktvarianter visas genom att utöka listan och därmed ta fram alla varianter av en viss produkt. Alla produktvarianter från samma butik kommer dessutom att sorteras efter pris, från lägsta till högsta.
 
Ett undantag med produktvarianter är när produkten i något avseende inte är helt ny. Det kan vara använda produkter, produkter med skadad förpackning eller produkter som har använts som visningsobjekt. Dessa produkter har sina egna platser i prislistan (som standard är dessa rader nedtonade men kan ändras i användarinställningar) och kan även ha ett lägre pris än det lägsta priset vi anger för produkten. Det lägsta priset som vi visar för en viss produkt är alltid det lägsta priset där du som konsument kan vara säker på att få en helt ny produkt.