Prisjakt

10 fotbollsspel för dig som vill spela ditt eget Europamästerskap 2021

När resten av fotbollsvärlden letar i tv-tablåer för att veta när nästa fotbollsmatch spelas så kan du själv bestämma tidtabellen i ditt eget fotbollsmästerskap.

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
24 maj 2021

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Europamästerskapet i fotboll står för dörren och det ser ut att bli en riktigt hektisk månad för alla fotbollsälskare.

Om du är intresserad av fotboll men inte vill låsa dig till specifika tider på dygnet när matcherna spelas – skippa tv-tittandet och spela dina egna matcher på datorn, i mobilen eller på spelkonsolen istället.

Du kan själv styra resultatet, väljer själv när matcherna ska spelas och du kan göra det varhelst du befinner dig. Här tipsar vi om tio kända och lite mindre kända fotbollsspel. Vilken är din favorit?

Det här måste du tänka på

💰 Vissa spel vill att du köper dyra spelarpaket om du vill ha de bästa spelarna till just ditt lag.

⚽️ Det är inte säkert att ditt favoritspel har alla de riktiga lagen – det beror på vilka licensrättigheter spelen har just det här året.

📉 Köper du 2020 års versioner av FIFA och PES så kan du spara pengar, utan att gå miste om en bra spelupplevelse.

6 fotbollsspel till PC och spelkonsol

FIFA 21

FIFA-serien behöver knappast någon närmare introduktion. Det är en serie som hängt med sedan första spelet släpptes 1993 och som fått lika många hyllningar som det höjts kritiska röster genom åren. FIFA 21 är den senaste versionen med bland annat snäppet snyggare grafik, stöd för senaste spelkonsolerna och en rad mindre förbättringar som gör spelet något vassare än fjolårets FIFA 2020.

eFootball PES 2021

Om FIFA är det populäraste fotbollsspelet så är eFootball PES inte långt efter. Med 2021 års version får du en mindre uppdatering från fjolårets PES 2020. Skillnaderna är små, bara en uppdaterad truppuppställning och en rad mindre förbättringar. De stora nyheterna kommer först med eFootball PES 2022 som väntas komma senare under 2021. Har du redan PES 2020? Köp Season Update om du vill ha de nya trupperna, annars vänta på 2022.

Football Manager 2021

Vill du hellre bygga upp lagen och leda dem till vinst från sidlinjen istället för att utkämpa matcherna på planen? Då ska du prova Football Manager 2021 – spelet där du bestämmer vilka spelare som ska ingå i laget, vem som får gå ut på plan och till slut hur din fotbollsklubb blir omskriven i historien.

Rocket League

Tycker du om både fotboll och snabba bilar? Då är Rocket League rätt för dig. Det är ett minst sagt unikt spel där du använder muskelbilar istället för fötterna på en futuristisk super-arena. Välj din favoritbil, flyg genom luften och putta den gigantiska bollen i mål. Men se upp, du är inte ensam på planen och det är lätt att bli sidotacklad så att navkapslarna ryker åt all världens väg.

Pixel Cup Soccer 17

Vem behöver naturtrogen grafik när det finns pixelgrafik? Med Pixel Cup Soccer 17 får du ett lite annorlunda, men riktigt roligt spelupplägg där spelplanens ses snett från sidan och grafiken är pixlig. Dessutom är ljuden av 8-bitarskaraktär vilket ger mer av en Nintendo NES-känsla än något du normalt får med en modern PC eller nyare spelkonsol. Spela själv, mot en kompis på delad skärm eller mot andra över internet.

  • PC (Steam)

Kopanito All-Stars Soccer

Fotboll med specialattacker? Det tackar vi inte nej till! Kopanito All-Stars Soccer är ett lite annorlunda fotbollsspel med utmärkande grafik och luriga drag som vi normalt inte ser på en fotbollsplan. Frys dina motståndare (bokstavligen talat), sno bollen med en magnet och teleportera dig över spelplanen. Här finns ingen domare som säger åt dig vad du inte får göra. Kopanito All-Stars Soccer fungerar lika bra när du spelar själv som när du vill spela mot andra över internet.

  • PC (Steam)

Bonus: Alpaca Ball: Allstars

Alpackor är coola och fotboll är roligt. Så varför inte kombinera dem i ett heltokigt fotbollsspel för PC och Switch? Alpaca Ball: Allstars är ett helt galet spel där människor är utbytta mot alpackor. Ramma dina motståndare och använd din långa hals för att slå bollen i mål, antingen mot datormotståndare eller dina vänner i flerspelarläge. Spela med riktiga fotbollar, badbollar eller varför inte en stor puck?

4 fotbollsspel till mobiltelefonen

FIFA 2021 / eFootball PES 2021

De två största fotbollsspelen finns givetvis också till din mobiltelefon. Båda fungerar på Android och iOS, samt iPad om du har en sådan. Spela matcher mot AI-motståndare eller utmana dina vänner. Välj bland dina favoritlag och samla på dig dina spelarfavoriter, men var vaksam. Båda spelen vill väldigt gärna att du köper dyra kortpaket för att du ska få bästa spelarna som fotbollsvärlden har att erbjuda.

Football Manager 2021 Touch

Om du föredrar att sköta den taktiska sidan av ett fotbollsspel, snarare än att dribbla med bollen själv, så kan du prova Football Manager 2021 Touch. Skapa dina egna, unika lag och styr dem till framgång direkt i mobilen. Football Manager 2021 Touch har många av funktionerna från fullstora versionen till PC, men i ett behändigare format för kortare spelsessioner.

Rumble Stars

Trött på Zlatan, Ronaldo och Beckham? Vad sägs om att spela pandan, krokodilen och tjuren istället? Rumble Stars är ett fotbollsspel med en rejäl tvist – du spelar som djur istället för människor. Lås upp nya, roliga spelare efterhand som du tar dig framåt i spelet. Gör kombinationer som är omöjliga för motståndaren att stoppa. Och skapa dina egna lag som bygger på unika spelförmågor som du aldrig sett på en fotbollsplan tidigare.

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]