Prisjakt
Annons

Xbox Series X/S-spel

2 198 produkter

Sortera efter:

Xbox Series X/S-spel

Spel som är optimerade för Xbox Series X och Xbox Series S. De här spelen drar full nytta av den kraftfulla hårdvaran som spelkonsolerna i Series X/S-serien har. Det betyder bättre bildkvalitet, snabbare bildvisning och många andra fördelar. Många av spelen fungerar även med äldre konsoler som Xbox One, Xbox One S och Xbox One X.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om Xbox Series X/S-spel

Genomsnittspriset för populära spel till Xbox One och Xbox Series X/S under 2022 är 340 kronor. Normalt ligger priset på helt nya Xbox Series X/S-spel som köps på skiva runt 600 kronor till 800 kronor för normalversionen, och flera hundralappar mer om du väljer en av specialversionerna. Det är generellt mycket billigare att köpa helt nya spel på skiva jämfört med via Microsoft Store på spelkonsolen.

Spelkonsolen har en inbyggd butik för att köpa och ladda ner spel digitalt. Du kan även köpa spel på skiva. Det är normalt betydligt billigare att köpa helt nya spel på skiva då du kan spara hundralappar jämfört med Microsoft Store. För äldre spel är skillnaden mindre och ibland kan du hitta riktiga guldkorn till låga priser via den digitala butiken.

De flesta spelen för Xbox One fungerar även i Xbox Series X, både de som är köpta digitalt och de som är på skiva. Ett litet antal spel som använder Kinect-sensorn fungerar inte med Xbox Series X/S. Spel för Xbox One som är på skiva fungerar inte med Xbox Series S eftersom spelkonsolen helt saknar skivläsare.

Det finns många spel som är helt kostnadsfria att spela på Xbox Series X/S. Några av de mer populära spelen är Call of Duty: Warzone, Overwatch 2, Fortnite, The Sims 4 och Apex Legends. Andra spel som är omtyckta och gratis till Series X/S är Rocket League och Destiny 2.

Spel som är optimerade för Xbox Series X/S är speciellt designade för spelkonsolernas hårdvara. De kan dra full nytta av kraften i både Xbox Series X och Series S. Det betyder att du får bättre grafisk kvalitet, att spelen laddar snabbare och att du får upp till 120 fps på tv-apparater som stöder det. De flesta nya spelen är optimerade för Xbox Series X/S. Även äldre spel kan uppdateras med förbättrat stöd så att de åtminstone drar delvis nytta av alla fördelar.