En mandolin kan vara ens bästa vän i köket, men det kan också vara lite av en fiende. Men det beror mest på att den är så pass vass att man kan skada sig om man inte är försiktig. Så det allra viktigaste är att vi är försiktiga och förbereder en arbetsstation som inte är begränsad samt att mandolinen i sig är stabil när du ska använda den. När du väl kommit långt ned så är det viktigt att använda det skydd som följer med och att du arbetar i den hastigheten du känner dig trygg. Du kan även kombinera allt detta med ett par skärsäkra handskar.
I denna lista kommer jag att ta med olika budgetar, olika funktioner (vissa har endast en skärmetod etc). Olika typer av material, men det de alla har gemensamt är att de är jättebra och försök att hitta de som passar ditt ändamål allra bäst då nummer 4 kan passa dig bättre än nummer 1 osv.
Mina favoritgrejer att använda mandolin till är tunt skivad lök för att pickla den, samma sak gäller gurka för mig egentligen. Eller varför inte tunt skivad potatis till en potatiskaka? Det finns oändligt med användningsområden, försök bara hitta det som passar dig allra bäst.