Bästa prylarna att ge mamma på mors dag

Funderar du på vad din mamma ska få på mors dag? Vi har de bästa pryltipsen!

Text:
Daniel Haaf

Publicerad:
5 november 2020

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.

Mors dag den 31 maj närmar sig med stormsteg och om du vill ge bort en gåva på dagen så börjar det bli ont om tid att hitta en. Här hjälper vi dig med några praktiska och smarta pryltips i olika prisklasser. Vi skippar parfymen, blommorna och chokladen. Här vill vi istället bidra med användbara saker som kan användas under lång tid. Läs vidare för våra åtta favoritpresenter inför mors dag – vilken är din favorit att ge bort?

Unsplash © bady qb

1. Läsplatta

Läsplattan är den perfekta presenten till alla som tycker om att läsa böcker. Med en behändig storlek och stort lagringsutrymme kan din mamma ta med hundratals böcker var helst hon befinner sig – oavsett om det är på bilfärden till stranden eller på uteplatsen.

Fördelarna med en läsplatta är flera. Man kan ha mängder av böcker utan att det tar upp någon plats i hemmet och många modeller har upplyst skärm som gör det lättare att läsa i dåligt ljus. Det finns även läsplattor som kan användas till att låna böcker från svenska bibliotek.

Det går så klart inte att få samma känsla från en läsplatta som med en riktig, fysisk bok. Men behändigheten och enkelheten av att ha en läsplatta är fantastisk, och vi kan helhjärtat rekommendera alla bokälskare att prova en själv.

Du hittar alla läsplattor på Prisjakt här

Adobe Stock @ fizkes

2. Brusreducerande hörlurar

Sköna och välljudande hörlurar med brusreducering är en utmärkt mors dag present. Oavsett om det ska vara stora hörlurar för att lyssna på musik hemma eller mindre för den dagliga promenaden så finns många bra modeller att välja mellan.

Hörlurar är ett utmärkt komplement till läsplattan vi tipsade om ovan och eftersom brusreducerande hörlurar är trådlösa så slipper man krångliga sladdar. Tänk bara på att trådlösa hörlurar måste laddas med jämna mellanrum eftersom de har inbyggt batteri.

Nämnvärt är att brusreduceringen inte tar bort precis allt ljud. Brummandet från bilar som kör förbi på gatan försvinner ofta eller blir som en viskning, men om man går längs en väg kommer bilar, fågelkvitter och personer som pratar nära att höras.

Du hittar alla brusreducerande hörlurar på Prisjakt här

3. Webbkamera

I rådande karantäntider är det många som använder olika videotjänster för att hålla kontakten med familj och vänner. Med en bärbar dator finns det oftast en webbkamera inbyggd i skärmen, men den är sällan speciellt bra. Med en modern, separat webbkamera går det att få mycket bättre bildkvalitet.

En separat webbkamera som placeras ovanpå skärmen är mindre känslig för dåliga ljusförhållanden och gör upplevelsen mycket bättre för alla som kollar. Och det behöver inte kosta många hundralappar.

Ett tips för den som vill ha bättre bildkvalitet men inte nödvändigtvis köpa en ny webbkamera är att använda mobiltelefonen. Den främre kameran i moderna mobiltelefoner är ofta bättre än webbkameran i datorn.

Du hittar alla webbkameror på Prisjakt här

Activity tracker on female wrist

4. Aktivitetsarmband

Ett aktivitetsarmband på handleden är både en rolig och praktisk följeslagare, oavsett hur mycket eller lite man rör sig om dagarna.

Aktivitetsarmband berättar hur mycket man rör sig och gör det lättare att sätta dagliga aktivitetsmål. Mer avancerade modeller med skärm visar inkommande samtal, notiser och meddelanden från mobiltelefonen.

Det finns även modeller som kan mäta sömn och hjälper med andningsövningar för att minska stress.

Priserna är från några hundralappar och aktivitetsarmband är generellt billigare än de mer funktionsrika smartklockorna. Dessutom behöver aktivitetsarmband inte laddas lika ofta. Ett tips är att välja en modell som är vädertålig och som har bytbart armband

Du hittar alla aktivitetsarmband på Prisjakt här

5. Bluetooth-tracker

Alla har vi någon gång tappat bort saker som bilnyckeln, nyckelknippan eller andra småprylar. Med en bluetooth-tracker är det superenkelt att hitta alla småsaker som försvinner i tid och otid.

Koppla en bluetooth-tracker till mobiltelefonen, fäst den på saken som brukar tappas bort och sen är det klart. När saken måste hittas kan mobiltelefonen fånga upp en signal från bluetooth-trackern och få denna att spela ett ljud tills den är hittad igen.

Mer avancerade bluetooth-trackers kan ge en ungefärlig platsangivelse och i många fall fungerar det även åt andra hållet så att trackern får mobiltelefonen att spela en melodi när den är förlagd.

Du hittar alla Bluetooth-trackers på Prisjakt här

Adobe Stock © New Africa

6. Trådlös laddare till mobiltelefonen och smartklockan

En trådlös laddare för mobiltelefon och smartklocka är en praktisk gåva som fungerar lika bra bredvid sängen som på kontoret.

Trådlösa laddare fungerar med många mobilskal och i vissa fall även med så kallade popsockets. Det behövs bara en sladd till flera prylar vilket gör att det ser lite trevligare ut.

Vissa trådlösa laddare har även plats eller en separat laddningsport för laddningsskal till in-ear-lurar. Kolla noga så att modellen du väljer fungerar med den mobiltelefon och smartklocka som ska laddas.

Här hittar du alla trådlösa laddare på Prisjakt

7. Grepp till mobiltelefonen

Kommer du ihåg när popsockets var superhett och alla ville ha en? Intresset idag är kanske inte lika stort som när popsockets var på alls tungor 2017, men vi kan varmt rekommendera den här lilla prylen.

En popsocket är ett hopfällbart grepp som fästs på baksidan av mobiltelefonen. När greppet används fälls det ut och hålls mellan fingrarna för bättre stöd. En popsocket kan även fungera som ställ mot bordet för en perfekt vinkel när man kollar på videor eller har videosamtal.

Det finns praktiska hållare för popsockets till både bilen och för upphängning på väggen. Perfekt när man vill ha händerna fria men ändå ha tillgång till mobiltelefonen för exempelvis byte av låt eller podd. Man vet inte att man saknar en popsocket förrän att man har använt en med mobiltelefonen ett tag.

Du hittar popsockets och andra mobilhållare på Prisjakt här

Adobe Stock © Jacky

8. Google Nest Hub – smart högtalare och skärm

Google Nest Hub är en kombination av en smart högtalare och skärm. I sin enklaste form kan den användas som en fotoram och högtalare för musik, men den är kapabelt till mycket mer än så.

Skärmen kan användas till att kolla på matrecept på YouTube, se väderprognoser för de kommande veckorna och bläddra bland albumen från favoritartisten. Bara för att nämna några saker.

Smarta högtalare med skärm kan dessutom användas med fingrarna och fungerar som fotoram, videospelare och kan även ta emot videosamtal. Smart, praktisk och en utmärkt hjälpreda i hemmet.

Du hittar Google Nest Hub på Prisjakt här

Vill du ha fler tips? Här är de populäraste prylarna på Prisjakt just nu

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]