5 praktiska prylar till studentlyan

Ska du flytta in flytta in på ett korridorsrum eller i en studentlägenhet? Då är detta några smarta saker att skaffa!

Foto: Viacheslav Lakobchuk, Adobe Stock

1. Kaffebryggare med smart plug

En bra kaffebryggare är ett måste för (nästan) alla studenter. Det går lätt åt några koppar när du sitter och pluggar och det blir dyrt om du måste köpa kaffe ute varje gång. Du kan hitta bra bryggare som inte kostar skjortan, och ett hett tips är också att skaffa en bra termos eller termosmugg som du kan ta med dig till skolan.

Med en smart plug, en uppkopplad plug in-kontakt, i uttaget till kaffebryggaren kan du styra ditt morgonkaffe direkt från din mobil när du är i sängen. Perfekt för de morgnar du vill dra dig lite extra. Ladda bryggaren med kaffebönor och vatten innan du går och lägger dig så kan du snooza medan kaffet rinner ner.

Foto: ZeroThree, Adobe Stock

2. En extra skärm

En extra datorskärm kan du ansluta till din laptop så du får en större vy att arbeta med när du skriver skoluppgifter eller redigerar film från den senaste kårkvällen. Dessutom kan du använda den som tv för att titta på din favoritserie i en något större ruta än på laptopen och mobilen. Kanske kan du rent av bjuda in kompisarna till en filmkväll? Ett tips är att köpa till en en Google Chromecast så att du kan strömma till skärmen från din telefon.

Foto: buena17, Adobe Stock

3. Vattenkokare

Om du är på språng är det bekvämt att ha en vattenkokare. Antingen för att dricka en kopp te eller göra en skål nudlar. Alternativt för att skynda på pastavattnet. Har du inte plats för en kaffebryggare är värmer vattenkokaren snabbt vattnet till en presskanna kaffe.

Foto: AntonioDiaz, Adobe Stock

4. Mobilhögtalare med bluetooth

Det är väldigt praktiskt med en mobilhögtalare! Du kan ta med den till parken eller använda den för att spela musik hemma medan du pluggar eller som komp när du sjunger i duschen. Om du dessutom skaffar en smart högtalare kan du enkelt be den att slå upp svåra ord när du läser.

5. Glödlampor som byter färg

För att ge ditt studentrum lite variation kan det vara trevligt att ha en glödlampa som kan byta färg. Då kan du ha starkt, vitt ljus när du ska plugga och mer spännande färger när du har romantiskt besök, en liten fest eller när du behöver höja humöret lite. Om du satsat på en smart högtalare kan du också be den ändra ljusets färg. Go pink!

Text:
Viktoria Andresen

Uppdaterad:
15 augusti 2022

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten.