Prisjakt

mr_minning

Medlem sen 2006-12-14
7
Bidrag
2
Hjälpsamröster
Webhallen
Utmärkt
(500+)
m
mr_minning
7 omdömen
UtmärktRedigerades 23 dagar sedan

En bra butik, som Webhallen, har snabba leveranser. En riktigt bra butik, som Webhallen, hjälper till när saker inte alltid gått som man tänkt sig. Iaf har de alltid löst mina problem om jag fått några.

Logitech M705
Full Star 1
3.3
(87)
345 kr
m
mr_minning
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Nu har vi betat av två stycken av denna sorten. På båda har USB-dongeln gått sönder. Kvalitetskänslan är lite sådär. I övrigt är det en plastig men bekväm mus. Funkar bra för barnhänder också, om man har det i familjen.

Fitbit Flex 2
Full Star 1
3.3
(6)
m
mr_minning
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Jag ville ha minsta möjliga fitness/sleep tracker som är vattentät. Jag tycker att denna gör jobbet riktigt bra. Den är "basic" i sina features, men som stegräknare och sömnlogg, så tycker jag att den gör jobbet jättebra. Jag tycker att den tillhörande appen är snygg och tydlig. Ibland kan man få starta uppdateringen (synken) manuellt om man är väldigt ivrig (läs nära sitt mål och vill veta hur mycket man måste gå innan man hamnar i soffan). Jag har den i kombination med vågen Fitbit Aria och då får man allt snyggt och tydligt samlat i Fitbit-appen. Jag använder den inte för att logga träning. Man får nästan inga steg alls av ett styrketräningspass och väldigt få av att cykla. Jag använder en riktigt sportklocka till det. Jag får inte heller ut några 5 dagar batteritid, utan får ladda två gånger per vecka. Jag använder den inte för att få notiser (från telefonen), däremot har jag använt den som väckarklocka flera gånger när jag ska upp tidigt och inte vill väcka familjen och det har funkat jättebra.

JBL Reflect Mini BT Wireless In-ear
Full Star 1
3.2
(64)
990 kr
m
mr_minning
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Jag köpte mina för 500:- och får man dem för det priset, så är de klockrena. Det fanns med många olika "ploppar", så det finns goda chanser att hitta några som passar sina öron. Om man inte får in lurarna ordentligt i örat, så låter ljudet väldigt platt och helt utan bas. De är rätt stora och sticker ut en hel del från örat, så det är inte bekvämt att ha dem under en tight mössa. Jag använder mina när jag cyklar. Då de är rätt stora, så tar de vind och man hör rätt mycket vindbrus i dem. Det är inte bäst, för man vill ju inte vrida på ljudet så mycket att man inte hör trafiken. Sladden mellan lurarna är mjuk och stör inte i nacken när man har hjälm och jacka. Jag har sprungit med dem några gånger med olika "öronploppar". Jag tycker att de sitter bra och är inte i vägen. Fjärrkontrollen är lätt att hitta om man vill byta spår eller något. I övrig träning, som t ex kettlebells, så kan det vara lite störande att sidan av sladden som har fjärrkontrollen är mycket tyngre och då glider all sladd över till ena sidan på ett lite störigt sätt. Sladden är dock rätt så kort, så den är inte i vägen när man tränar. Uppdatering: Så här efter en tids användning, så stör det mig lite att det inte är samma "öronkuddar" som passar mig bäst hela tiden. Jag har ett par som passar bäst för löpning (de som syns på bilden) för de tar bort lite av stötarna från stegen, men i övrigt tycker jag att de vanliga runda låter bäst. En annan sak som är lite störig är att när den varnar för "battery low", så är det verkligen in i bänken low. Jag undrar om det ens var 5 min till "power off".

AKG Y50BT Wireless On-ear Headset
Full Star 1
4.2
(14)
m
mr_minning
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Köpte dessa för 900:- och det är de definitivt värda. Jag använder dem mest kopplade till mobilen och lyssnar på poddar och lite Spotify. De är bekväma att ha på sig (mig) under längre perioder. + Jag tycker om att de startar väldigt fort från avslagna till dessa att de är redo att ta emot ljud från telefonen. + Jag gillar ljudet! + Det blir små när man viker ihop dem. - Jag kan inte byta ljudkälla,från att strömma från mobil till att strömma ljud från surfplatta, utan att trycka på knappar på lurarna. Det kunde mina gamla Philips.

Philips SHB9850NC
Full Star 1
3.5
(52)
m
mr_minning
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Jag har haft mina i 16 månader nu och älskar dem. Använder dem dagligen och mest bara som trådlösa BT-lurar utan att ha NC på. Jag har i stort sett bara på NC när jag flyger. Jag gillar ljudet i dem. Lyssnar mest på podcastar, böcker och film med dem. Jag tycker att de sitter väldigt skönt. Jag skulle dock inte ha dem när jag tränar eller cyklar. Dels tror inte att de hade suttit fast då och dels är touch-kontrollen så känslig att det räcker med att armen kommer förbi för att den ska "pausa" eller göra något annat jag inte vill. Touch-kontrollen på höger kåpa är sjukt irriterande. Jag hade mycket hellre haft knappar som inte hade varit så känsliga. Här ryker en stjärna. Tyvärr som är de visst rätt sköra. Mina bröts av nu, precis som så många andra beskrivit tidigare :-( Här ryker två stjärnor.

Suunto Ambit3 Sport HR
Full Star 1
4
(5)
m
mr_minning
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

När jag skulle köpa klocka, så stod det mellan denna och Fenix 3. Då Garmin hade stora problem med kvaliteten på Fenix 3an, så valde jag denna. Klockan sitter skönt på armen och är snygg. Stor och tydlig display gör det lätt avläsa när man springer i skogen.Navigeringen till waypoints är också tydlig och lätt att avläsa när man springer. Så här långt är klockan värd 9 stjärnor för mig (så nära perfekt man kan komma). I denna beskrivningen står det att det är höjdmätare, men jag är ganska säker på att det bara fanns på "Peak"-modellen. Jag springer rätt mycket i bergen och ångrade mig att jag inte slantade upp det där extra för att få höjdmätaren. Jag använder klockan när jag kör tabataträning och kettlebells också. Mest för att få in pulsdata och att träningspasset ska komma in på Movescount (dit all data synkas). Klockan hjälper mig inte direkt att träna tabata, utan den tidhållningen gör jag med en app i telefonen. Det är möjligt att det finns ett sätt att göra den med Suunton, men jag har inte hittat något sätt som är bättre än att bara köra appen i telefonen. Under vinterhalvåret så springer jag mycket på löpband. Klockan är förvånansvärt dålig på att uppskatta sträcka när jag springer på band. Jag kör samma Spotify-playlist i lurarna, så kadensen på benen är detsamma som ute, dock så kan ju farten på bandet variera. Jag kan acceptera att den inte kan gissa så bra hur långt jag springer, men jag kan inte acceptera att det inte finns något sätt att korrigera data den samlar in. Varför ändras inte all uträknad data när jag uppdaterar sträckan i Movescount? Den har ju inte någon gpsdata, då måste den ju acceptera att jag korrigerar sträckan. Felet accumuleras upp i varje pass. Det känns som statistiken som samlas in bara blir mer och mer förstörd för varje löpbandspass. I mitt fall, så skiljer sträckan som löpbandet säger och sträckan klockan uppskattar ofta uppemot 30% på en 5 km (enligt löpbandet) löprunda. Detta är för mig den största dealbreakern med Suunton. Movescount-siten är ok som träningssite. Det som stör mig mest är att det är så få andra siter som kan integrera med Movescount. Det är Strava och Funbeat. Om man vill ha sina pass över till Runkeeper eller Fitbit eller S Health (för de med Samsung smartwatch, för Ambit3 är en träningsklocka och inte en smartwatch), så går inte det att göra (möjligen går det genom att manuellt att exportera ut ett löppass till gpx fil och importera det i nästa site, men kom igen, så gör vi inte längre). Det kommer sannolikt inte att bli en Suunto nästa gång för mig.