Prisjakt

Oscar

Medlem sen 2022-11-30
5
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Jotex
Dålig
(54)
O
Oscar
5 omdömen
Usel3 månader sedan

Undvik Jotex.

Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8.7 SM-T220 32GB
Full Star 1
2.8
(6)
1 399 kr
O
Oscar
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Jag använder den främst för att läsa böcker, somliga tidningar. Duger för det. Men som andra säger - och som jag förväntade mig - har den dålig prestanda. Att byta mellan appar, eller att skriva, är mycket laggigt. Men att scrolla när du väl är inne i t.ex. en tidning eller att byta sida i en bok är helt friktionsfritt. För dessa ändamål hade jag ursprungligen gett den fem stjärnor, men eftersom några pixlar dog sänkte jag betyget. Hoppas det en dag kommer en bättre liten tablet. Den lilla storleken är den enda fördelen denna tablet har.

Woods Capri Silent 9K
Full Star 1
5
(1)
O
Oscar
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan

Toppen! Jag gjorde rigorös research och satsade på denna, vilket var rätt val. (1) Woods verkar vara ett väldigt seriöst företag, och deras produkter har enligt min uppfattning hög standard. Somliga andra portabla AC-enheter skramlar mycket, men inte denna. (2) Den är dessutom den tystaste på marknaden, vad jag förstår (iaf om du kör på den lägre hastigheten). I mitt fall kyler den sovrummet bra inför natten, men personligen kan jag inte ha på den medan jag sover, utan låter den stå på från sen eftermiddag till natt. Man ska dock inte vänta sig underverk - att en portabel AC ska fungera lika effektivt som en fast AC. Sovrummet är litet, men jag brukar ofta låta sovrumsdörren stå öppen, och då kyls hela 40-kvadrat-lägenheten - det går långsamt, men det går. En sak att tänka på: Med de flesta portabla AC-enheter finns bara utloppsrör och inget inloppsrör (så även i denna), vilket innebär att det skapas ett undertryck i bostad/rum, och luft sugs in i andra öppningar i bostaden/rummet. Jag brukar därför ha ett fönster öppet i en annan del av bostaden för att jag hellre får in luft där, än luft från springor runt utloppsstället där luften ju är mycket hetare (och där jag täppt till med fönsterkit, och lite tejp). Det viktiga om man gör så är dock att (1) inte ha det inloppsfönstret öppet så pass mycket att luft både rör sig in och ut luft, utan du vill bara att luft ska röra sig in, så att ingen redan nedkyld luft förloras ut. (2) Om du däremot kör AC'n bara på kvällen - när temperaturen i Sverige ofta även på sommaren är lägre än inomhus - då är det istället bäst att ha det fönstret öppet på vid gavel, för då kyls ditt sovrum från två håll: från AC'n, och insug genom fönstret (och då vill du även förlora ut varmare luft via turbulens). Slutligen! Ett lite random ljudnivå-tips. Om du tänker sitta och t.ex. jobba eller läsa med denna på kan ljudet trotsa allt vara störande, men jag upptäckte att hörlurar med aktiv brusreducering fungerar rätt bra i situationen. Jag har Sony WH-XB910N, och med de försvinner 75% av AC-ljudet skulle jag säga - om man sitter ca 4 meter bort - i mitt fall med en öppen dörr emellan. Nu har jag nördat ner mig... Men jag kommer inte tyna bort under sommaren. Tack Woods!

Bygghemma
Bra
(500+)
O
Oscar
5 omdömen
BraRedigerades ett år sedan

Generellt har allt gått bra vid köpet - hoppas jag - men lite märkligt att jag inte fick välja några leveransalternativ. Hoppas det inte är några problem dock.

Asus ZenFone 8 ZS590KS 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB
Full Star 1
3.7
(13)
6 990 kr
O
Oscar
5 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Wow! Jag är otroligt nöjd och positivt överraskad. Med åren har jag blivit väldigt nitisk och kräsen rörande både datorer och smartphones. Jag brukar därför alltid göra väldigt omfattande research, och träffade helt rätt denna gång. * Den är lyckligtvis - överraskad! - mindre än jag trodde. Endast några millimeter mindre höjd och bredd än min tidigare mobil, men det märks faktiskt tydligt. Den sitter väldigt bra i handen. * Den är ruskigt snabb. * Och skärmen är väldigt bra, samt att den har 120hz uppdateringsfrekvens märks verkligen - det trodde jag heller inte jag skulle märka, men jämfört med min tidigare mobil med endast 60z skärm är denna silkeslen i scrollningen medan jag nu ser hur den gamla hackar lite när man scrollar. Skärmen har också god färgåtergivning och kontrast. Min förra mobil ser plötsligt grådaskig ut i skärmen. * Jag tycker heller inte att fingeravtrycksläsaren är så dålig som andra säger. Den funkar oftast snabbt och väl. Träffar visserligen inte alltid rätt direkt, men jag tror mitt muskelminne kommer fästa sig mer och mer. Och den fungerar absolut tillfredsställande överlag. -> [Edit, lite senare] Jag hittade en metod att få den att bli bättre: Du kan helt enkelt lägga in flera "Finger" av samma finger. Därmed blir oddsen att det lyckas exponentiellt högre. * Högtalarna är extremt bra! Också en positiv överraskning. Slutsats: Om du vill ha en Android som är liten, snabb och med väldigt bra skärm, då är denna mobil enligt mig det bästa alternativet på marknaden.