Prisjakt

zande

Medlem sen 2003-08-05
4
Bidrag
0
Hjälpsamröster
WhiteAway
Bra
(500+)
z
zande
4 omdömen
Utmärkt3 månader sedan

Fungerade utmärkt. Beställde 2 Philips luftfuktare till bra pris. Levererades i tid. Inga konstigheter!

BRL Electronics
Utmärkt
(500+)
z
zande
4 omdömen
UtmärktRedigerades 8 år sedan

Var i snabbt behov av en ny receiver då min gamla Onkyo gick sönder under nyårshelgen och vi skulle ha gäster på tisdagkväll (TV-spelsgaming). Beställde hos BRL med expressleverans på helgen. Fick pröjsa 169:- extra, men då skeppade de direkt på måndag f.m. och jag hade receivern på tisdag e.m. Hann precis plugga in alla hgt och HDMI-kontakter tills folket dök upp. Kvällen räddad! :) Tack BRL för snabbt agerande, dessutom under dagarna runt nyår då många butiker går på halvfart. Riktigt bra pris på receivern också, en Yamaha RX-V479.

Intel NUC NUC5i3RYH (Silver/Svart)
Full Star 1
4.8
(8)
z
zande
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Köpte in en till företaget som ersättare till en högljudd, avtjänt gammal Acer Aspire med AMD dual core och traditionell disk. Och vilken skillnad. Trots jag petade in en 5 år gammal SSD-disk som legat i en låda och skräpat, och även snålade med 4 GB RAM så bootar detta lilla prisvärda underverk Win 8.1 på ett fåtal sekunder. Det enda negativa var att fläkten hördes något (inte mycket, men jag vill ha knäpptyst) även när enheten var sval och bara idlade. Men det löste sig enkelt, genom att gå in i BIOS och ställa ner lägstanivån för CPU-fläkten från 40% till t.ex. 30% eller t.o.m. 25% Ett varningens finger dock! Detta funkade utmärkt för MIG... ljudnivån blev nästintill ohörbar och temperaturen steg inte märkbart, MEN dina förutsättningar kan vara annorlunda så kom inte till mig och klaga om du överhettar din NUC. ;) Men som sagt, med ansvarsfullt meckande kan du sätta pricken över i:et och få en billig, strömsnål, tyst, och så länge du inte har väldigt CPU/GPU-intensiva behöv, en väldigt rapp mini-PC med den effektiva Broadwell-kärnan. Som kul kuriosa kan nämnas att gamla PCn var kopplad till en Master/Slave-strömkontakt, men denna gick inte att använda ihop till denna NUC av en enkel anledning... Intels NUC drog så lite ström att även lägsta tröstelvärde på Master/Slaven inte var lågt nog för att börja mata slavenheterna. Ett angenämt problem m.a.o! :)

Cooler Master Hyper 212 Evo
Full Star 1
4.6
(92)
495 kr
z
zande
4 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Monterade denna på en Core i5 4670K (1150 LGA moderkort) efter att Intels stock cooler börjat väsnas med tiden. Resultatet blev riktigt bra speciellt med den låga prislappen i åtanken. Syftet var främst att få ner ljudnivån vilket den gjorde, men en oväntad bonus var att jag kunde klocka upp CPU'n från 3,8 GHz till 4,4 GHz utan problem. Överklockad under load ligger på drygt 40 grader. Nästan sugen på att testa klocka upp ytterligare, men då detta är en kontorsdator så är tyst & sval trots allt viktigare faktorer än extra speed. Själva monteringen krävde lite tålamod, men en snabb sökning på YouTube så gick det relativt smidigt... betydligt lättare än att dekryptera den medföljande manualen! :D Det som drar bort sista stjärnan är dels den något krångligare monteringen, vilket troligtvis är en bieffekt av fläktens breda kompatibilitet med olika sockets + CPUs, och att storleken på hela ekipaget var större/klumpigare än väntat (jo, jag vet, dimensionerna stod listade på förhand). Men den fick trots allt plats, om än med nöd och näppe, i min BitFenix Prodigy låda. Tumme upp för en väldigt prisvärd produkt!