•  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
 • Acceptabel
  Använde denna tillsammans med mitt Scala Q2 headset. En titt i manualen gör det enkelt att para GPS med headset via Bluetooth vilket fungerade klanderfritt.

  Det jag irriterade mig med gällande navigeringen var att den var relativt slö att upp kartan, vilket även inkluderar att zooma ut/in och rotera. Snurrade man runt i staden hängde den inte riktigt med. Den var även alldeles för sen med att ropa ut köranvisningar. Ibland tjoade den när man redan var i svängen. På landsväg fungerar den däremot ok.

  MP3 spelaren är grundläggande men fungerar bra. Tillsammans med Scala headset får man dock bara mono över Bluetooth. Kör man istället med kabel får man stereo, men då blir ljudnivån så låg att det är omöjligt att höra något (KTM 990 Supermoto med hörselproppar i öronen).

  Telefoni-delen fungerade katastrofalt dåligt. Tillsammans med min Nokia kunde man ibland höra ringsignalen, lyfte man på luren så låste sig hela GPS-enheten. Ibland kunde man ringa ut, men när man lade på så låste den sig igen. Den korta tiden man kunde prata var ljudet med Scala över Bluetooth mycket bra och mottagaren kunde inte avgöra att man satt på en MC i 90 knyck. Lyckades heller inte para den med HTC Legend med Android 2.1, fungerade inte alls.

  Displayen är helt ok och läslig i alla situationer med undantag från direkt solljus som kommer över axeln. Medföljande MC-fäste fungerade även det utmärkt och det var inga problem att koppla in elen på min KTM.

  TMC saknas om man monterar den på MC då mottagaren sitter på en speciell bilkabel man måste köpa separat. Svagt tycker jag.

  I det stora hela känns enheten OK, så länge man inte använder telefonin. I förhållande till priset känns den dock inte värd pengarna.
  3 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft en TomTom Rider V.2 innan jag köpte Garmin Zumo 660. Skillnaden är ungefär som att jämföra en Lada och en Ferrari. Jag tyckte TomTom var bra innan jag provade den nya Garmin som kan allt som TomTom kan fast mycket bättre och har många fler funktioner. Om man dessutom köper till Garmins "nüMaps Lifetime" för ca: 1000kr så har man fyra kartuppdateringar om året så länge ens GPS fungerar. Anledningen till att jag inte gav fullt betyg är för att det säkert finns något som fattas eller kunde fungera bättre men jag vet inte vad det kunde vara. :-)
  4 år sedan