Prisjakt

actionBOLL

Medlem sen 2007-10-04
21
Bidrag
6
Hjälpsamröster
MJ Multimedia
Bra
(106)
a
actionBOLL
21 omdömen
Utmärkt4 år sedan

Krånglade till min order ordentligt med ändringar två gånger med tillkommande mellanskillnad 🤣 Men kontakten med kundtjänst var jättetrevlig, allting löste sig utan strul, prima liv 😁

Logitech Universal Folio Keyboard (Nordisk)
Full Star 1
3
(2)
632 kr
a
actionBOLL
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Gillar den typ, fast med min Samsung-padda som har rätt bredd för att sitta i landskaps-vy så sitter den ändå ganska löst då den inte är väldigt hög då. Känns som den är gjord mest för 4:3 paddor eller något... vet inte riktigt. Hade också velat kunna låsa den så den inte faller ihop ifall man har den i knät och råkar vinkla den lite mot sig. Känns som den kunde vara lite mer mekaniskt stabiliserad. Men, jag behövde något med på resan och i slutänden fungerade den bra nog, inga problem med BT-parning av tangentbord och det ansluter snabbt när man sätter på det. Ganska trevligt att skriva på.

Samyang MF 7,5/3,5 UMC Fisheye for Olympus/Panasonic m4/3
Full Star 1
5
(1)
3 290 kr
a
actionBOLL
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Har haft den här linsen på min kamera hela sommaren, trodde att kvalitén skulle vara sådär för den kostar mindre än Panasonic och Olympus, men hela kroppen är metall och väldigt gedigen. Det som gör den billig är nog avsaknaden av all automatik. Fokus är inte sjukt noga om man kör mindre bländare. Bländarringen snäpper trevligt och fokusringen är lagom dämpad. Något som saknas är tydligare markering för fokusavstånd, har själv ritat in 0.5, 1 och 2 meter. Annars går det direkt mellan 0.25 meter till oändligt. En för- och nackdel är att objektivet är så kort, det tar lite plats, men för mig med större händer är det lätt att det kommer med fingrar i bilden, jag har numera lärt mig hålla kameran tightare. Skulle jag rekommendera den här? Om du vill ha en fisheye och skräms inte av manuella kontroller, kör hårt :) Jag gillar det skarpt. Här är ett galleri: http://imgur.com/a/KbCWt Experimenterar fortfarande med bild-redigering.

Velbon Ultra MAXi L
Full Star 1
5
(1)
a
actionBOLL
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Ser inte ut som att det här är så lätt att få tag på längre, men jag är störtförtjust i det i vilket fall. Har använt det frekvent i åtta månader, det har inte krånglat och känns fortfarande stabilt. Jag behövde ett funktionellt stativ som kunde få plats i ryggsäcken, och det här stativet väger bara 1 Kg och får lätt plats i en vanlig väska o.O Man kan lossa mitt-stången och sätta stativhuvudet upp & ner om man får sådant behov, vinkeln på benen går att låsa upp så man kan fälla ut dom nästan plant, väldigt flexibelt. Benen låser man upp genom att skruva på dom, sedan skruvar man åt andra hållet för att låsa dom igen. Går sjukt snabbt att fälla upp & ner det, bara ett vrid så kan man låsa upp / låsa alla segmenten samtidigt. Stativhuvudet är litet och nätt, handtaget låser upp både horisontell och vertikal rotation, med olika grad så den snurrar horisontellt först. Kan ta ett tag att vänja sig vid om man använt större stativ tidigare med individuell låsning. Är även en quick-release plate så man lätt kan ta av kameran utan att skruva loss den. Det enda jag saknar är ett vattenpass på huvudet, har behövt det ett par gånger vilket gör att jag drar bort en stjärna, annars hade det varit perfekt för mig ;)

Logitech G27 Racing Wheel (PC/PS2/PS3)
Full Star 1
4.9
(34)
a
actionBOLL
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Rätt fascinerande att en så här pass gammal modell fortfarande är så grym, men mekaniska saker åldras väl ju inte så mkt :) Min bror köpte den här och jag provade den över julen. Typ... looool, köpte en egen nu i januari precis. Körde med en kompis, han typ looool köpte en egen på en gång, sen testade hans kompis hans ratt och looool.... men då var dom slut i lager, haha. Så jo, det smittar definitivt. Och G27 verkar vara baseline, har en annan kompis som jag fick reda hade uppgraderat från G25 till G27 så yes, bra skit. Nu kör jag spelen i ett Oculus Rift devkit, vilket gör det sjukt häftigt, annars hade jag kanske inte varit så sugen för jag har ingen separat skärm att sätta framför ratten och hade nog inte orkat flytta ratt / skärm för att spela. Nu behöver man bara ha en skärm på skallen istället. + Ratten i sig har sjukt bra rattutslag, redig force feedback, massa knappar, väldigt precis kontroll. Växelspaken är guld, pedalerna alles prima med motstånd. Jag saknar inget, förutom handbroms kanske, men uuuh... det går bra ändå. Känns som att man får köpa sig någon ställning sen om man får det lite större... är lite vanskligt att spela på kontorsstol då den rullar bakåt xD - Det enda jag skulle kunna klaga på är att knopparna man skruvar fast ratten och spaken med är lite små och hala, och ibland kan mekanismen som får dom att skjuta ut (ploppar upp) vara svår att få igång. Men, det är bara en liten detalj och det påverkar inte själva upplevelsen alls :)

Roxcore Crossbeat
Full Star 1
4.1
(37)
a
actionBOLL
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Wow, alltså. Köpte den här för att jag läste bra om den här på Prisjakt och ville bara ha något som gav ljud ifrån sig till datorn. Jag bor bara temporärt och orkar inte kånka runt på ett vanligt högtalarpaket. Jag tänkte att det kommer väl låta ganska sunkigt, men, det låter jättebra o_O även fast det är en så liten pryl. Däremot är jag ingen audiofil så uh, det är ju subjektivt. Har kollat på film med polare och använt den här som enda högtalare, ha den i huvudhöjd och det fungerar alles fint, har man den på bordet man sitter vid kan man t.o.m. känna vibrationer... som sagt är väldigt överaskad att den faktiskt är så bra som den är för priset/storleken. Bluetooth fungerar bra, sunkigt ljud (på riktigt) när man använder den som högtalartelefon men det är väl ganska typiskt för billiga bluetoothenheter. Det som fortfarande ger den lite sämre betyg är att jag får störningar när jag har USB inkopplat samtidigt. Det är inte högt men det hörs. Har provat lite olika USB-portar men är lite osäker på vad som orsakar det. I dagsläget så laddar jag bara enheten när det behövs och kör i övrigt på batterikraft, en kabel mindre då också :)

Aiptek P 8 3D
Full Star 1
3
(1)
a
actionBOLL
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

3Dn funkar väl nästan iaf, beror väldigt mkt på bilden av någon anledning om det blir ghosting eller inte. Däremot känns det som att sweet-spotten är alles för liten, som att jag egentligen skulle behöva ha ögonen tätare ihop. Lite besviken kan man säga, däremot fungerar den ju bra som 2D-skärm så jag kan ju alltid ge bort den till morsan som vill ha en fotoram. Ett pluss är det integrerade batteriet och bildproportionerna. Allt för många fotoramar är 16:9 fast man knappt aldrig fotar i det formatet. Touchkontrollerna på framsidan fungerar också bra, påminner sjukt mkt om Fujifilm V1, vilken kanske inte är helt överaskande.

Logitech X-530
Full Star 1
4.3
(78)
a
actionBOLL
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 13 år sedan

Köpte dom här för ett bra tag sen, har det monterat i KÖKET! Jopp, sketskoj :3 Man får med en FETT solid stereo-5.1 konverterare, bara den är värd priset! Kastar man den i skallen på någon får dom nog en bra bula... iaf, ljudet har jag inget att klaga på, inte i ett kök iaf ;)

Fujifilm FinePix Real 3D W3
Full Star 1
4.5
(2)
45 kr
a
actionBOLL
21 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Jag har blandade känslor för den här kameran! Ska försöka summera alltsammans. Positiva saker: + 3D-skärmen fungerar bra! Lite liten sweet-spot men bra effekt! Och skärmen är stor! + Mycket bättre knappar än W1 som var en mardröm att använda! Gillar hur spaken för parallax-justering :) + Mindre än föregångaren och inte helt gigantisk. Fortfarande stor, kroppen är nästan lika stor som kroppen för en GF1! Men får plats i mina fickor iaf :) + Automatiskt läge fungerar väldigt bra, automatisk parallax hjälper oerhört. + 3D-video i HD! + Funktioner för sekvensbildtagning för svåra motiv, macro eller landskap. Väldigt möjliga med en vanlig kamera men det är smidigt att kunna experimentera och få se resultatet direkt på kamerans skärm! + Intresset är helt klart enormt när man går runt med den här ;) Folk tittar snett och undrar vad man egentligen fotar med :) när dom får se på skärmen är det många ooh och aah! Smärre negativa saker: - Mode-dial-ratten snurrar alles för lätt, tar jag upp kameran oförsiktigt är det inte speciellt svårt att råka snurra på den. - Av någon anledning måste man manuellt spara om en bild för att lagra parallax-justering, ganska störigt då man får en till kopia av bilden på kameran. - Saknar blixtsko. Då man får olika skuggor från varje optik från den centrerade blixten hade det varit väldigt användbart. - Batteriet är i det minsta laget. Utlovat är 150 exponeringar, men pysslar man mycket med inställningar, kör med blixt, spelar in lite video o.s.v. så tar det snabbt slut. - I den medföljande mjukvaran hittade jag inget sätt att konvertera bilderna till anaglyph så man kan titta på dom på en vanlig 2D-skärm med färgade glasögon. Kanske finns det om jag letar bättre... När allt kommer kring finns det inte så många alternativ på marknaden :) Själv är jag fortfarande fascinerad över effekten och ser fram emot framtida produkter också! Just nu nöjer jag mig med den här. Däremot bör man ha i åtanke att det man köper är i princip två billigare kameror i en klump, med grym synkronisering. Jag köpte min för 3500:- vilket jag tycker är helt ok, speciellt om man tänker på att W1 kostade 6500:- ganska länge.

Webhallen
Utmärkt
(500+)
a
actionBOLL
21 omdömen
UtmärktRedigerades 13 år sedan

Har handlat av Webhallen i många år, dom har alltid leverat bra emballerat, snabbt och ofta billigt :) Dom har hanterat garanti-ärenden utan trassel och svarar snabbt på email! Gillar dom skarpt. Än så länge har jag inte besökt någon fysisk butik men det får jag försöka få till någon gång ;)