Prisjakt

mazex

Medlem sen 2007-09-10
15
Bidrag
26
Hjälpsamröster
Princess Panini Toaster 112401
Full Star 1
3.8
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Skall väl egentligen inte skriva ett omdöme efter bara en "skarp" användning - men jag är riktigt nöjd. Köpte den egentligen efter att ha tröttnat på 3 stycken klassiska "toastjärn" i 2-300 kr klassen som oftast är för svåra att stänga och smält ost rinner ner i skarven mellan tillagningsytan och "kåporna". Hopplöst att få rent ordentligt. Så även om jag insåg att denna mer var för grillade Paninis som man får på flygplatser och stränder runt medelhavet så hoppades jag att det skulle gå att göra "vanliga" toast utan att all ost rann ut på sidorna då den inte "kniper åt" som vanliga toastjärn gör runt kanten... Körde efter att ha hämtat den idag tre paninis med mozzarella, salami, tomat och pesto till mig och frun, och två "klassiska" toast med rostbröd, ost och skinka till barnen. Helt perfekt resultat! Paninin såg ut och smakade som på flygplatsen i Bologna, och barnens toast blev helt jämnt grillade med snygga "grillstreck" och riktigt krispiga på ytan (läckte ingen ost alls). Såg ut som de man får i en klassig bar. Paninin läckte väl lite Mozzarella dock (hade dragit i ordentligt) men det är en riktigt hög kant på nederdelen så inget läckage utanför plattan. Jag får väl ändå erkänna att det tog lite tid att får bort osten från "non stick ytan" som dessutom varit kvar i två toastkörningar då barnen ville ha två toast var vilket de aldrig velat innan ;) Men inte våndan över att det runnit ner i en massa skarvar som man bruka känna på de gamla toastjärnen! Skall nog hälla på lite vatten nästa gång och låta de stå ett tag innan jag rengör (kanten runt om är som sagt hög). Men för 329 spänn är det svårt att klaga. Och tänk på att den är ganska stor - större än vad jag trott i varje fall...
*Redigerades 8 år sedan
Sennheiser Momentum
Full Star 1
4.5
(73)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 år sedan*
Galet nice! Sitter perfekt på mig som har stort huvud (men iofs ganska små öron relativt sett tror jag). Man kan ha mössan under och de passar ändå, hälften av alla lurar på marknaden är för små för mig, resten får jag ha "max utdragna" utan någon form av huvudbonad. Men åter till det viktiga, ljudet är helt faktastiskt. Tänkte köpa ett par "riktiga" lurar till telefonen efter att ha kört med diverse lite bättre in-ear. Var på Mediamarkt och testade runt (enda det stället duger till) och provade först ett par Beats HD Solo. Frågade säljaren om det var något fel på dem? Nejdå, de låter väl bra tyckte han... Plockade upp telefonen och kollade prisjaktappens ranking för att se vad jag egentligen skulle ha och gick runt till det sista paret Momentum de hade inne (svarta). Jag testade dem och stod kvar och njöt ett bra tag - vilken skillnad! Istället för ett totalt grötigt ljud i Beats så har man en lur som krossar över hela registret. Jag ville ha de bruna som i mitt tycke är riktigt läckra med retro-looken så det fick bli Webhallen som hade dem inne istället... Sen skall jag väl lägga till att de svarta är snygga de också men det känns som att lurarna är gjorda för att vara bruna från början då det passar så bra med designen. Det är bare och köp!
*Redigerades 8 år sedan
Corsair Obsidian 650D (Svart/Transparent)
Full Star 1
4.1
(14)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*
Har haft det i över ett år nu och jag kan prisa det på nästan alla punkter - och jag har byggt datorer sedan tidigt 90-tal... Snyggt och stilrent, fantastikt lätt att jobba i chassit med snygga lösningar för att hålla undan kablar etc - och det är en underbar kvalitetskänsla överallt. Mycket kärlek i detaljerna! Som ett antal andra här så håller jag med om att det enda man kan gnälla över är de medföljande fläktarna som väl inte är sådär tysta - men jag har aldrig köpt ett chassi de senaste 10 åren där jag inte slängt ut de medföljande fläktarna illa kvickt. Får väl ändra mig den dagen Noctua börjar bygga chassis kanske? Därför drar jag inte av en stjärna för det... I detta fall är dilemmat dock att det tyvärr inte finns så mycket 200mm att välja på... Jag köpte en Cooler Master Megaflow och knipsade av kablarna till lysdioderna (är inte 14) och satte i fronten. Jag tog även och klippte bort gallret framför denna fläkt som ger lite resonans då fläkten sitter väl nära gallret som gör att detta händer (mest när dammfiltret är borta dock men vadå - dammfiltret sitter ändå som skydd för fingrarna i vanliga fall så varför galler? ;)). Att tänka på är att Megaflowen med sitt djup på 30mm inte fungerar om man har HD-racket på originalplatsen. Jag har ändå satt ned den till den "bakre positionen" och har fritt blås bakom 200mm insugsfläkten. Jag lät den övre utsugsfläkten vara kvar men tweakade profilen i Asus Fan Xpert 2 så den är helt avstängd om jag inte spelar (den behövs inte för att surfa - med en NH-D14 så ligger den på runt 35 grader ändå). Bytte slutligen den bakre 120 mm utsugsfläkten till en Noctua PWM. Alla fläktar har jag förresten kopplat till moderkortet och inte den inbyggda fläktkontrollern för att kunna kontrollera dem med temperaturprofiler i Fan Xpert 2 istället (hatar egentligen medföljande mjukvara till moderkort men den är faktisk riktigt nice). I vanligt "idle-läge" kör jag frontfläkten på 380rpm, utsug bak på 380rmp och den övre avstängd som sagt. Sedan har jag satt i motståndet i min NH-D14 cooler (som inte har PWM fläktar som kan kontrolleras från moderkortet tyvärr) så den ligger på strax under 800rpm. Kollade temp just nu och ligger på 32 grader med en 2600k. Och då är datorn riktigt behagligt tyst. Och sen kunde jag inte hålla mig från att beställa en sida utan fönster (jag är som sagt inte 14 ;)).
*Redigerades 9 år sedan
Spelbutiken.se
Bra
(500+)
Usel
9 år sedan*
Har beställt spel två gånger hos spelbutiken där man dragit pengarna och sedan händer ingenting... Hade en order på Rapala Pro Fishing för PS3 liggande sedan mars (nu är det slutet av juli). Status var hela tiden "Kommer inom en vecka"... Inga mail - ingen information, men pengarna hade man dragit. När jag sedan hörde av mig så menade man att "Oj, vad konstigt - den produkten finns ju inte längre!". Men i min väntande order så skulle den komma inom en vecka... Och Spelbutiken hade mina pengar.
*Redigerades 9 år sedan
Sennheiser RS 180
Full Star 1
4.3
(36)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
12 år sedan*
Nu har man öppnat julklapparna och lekt lite med dom nya RS-180-lurarna... Konklusionen är att jag är sjukt nöjd. Ljudet är grymt fylligt över hela spektrat och det finns inget "sus" alls av det trådlösa som jag varit lite rädd för även om reklamen haussar Kleer... Jag har stort huvud och var dessutom rädd att dom inte skulle sitta skönt vilket även det visade sig obefogat... Dom sitter riktigt bra! Jag är väl ingen proffsanvändare - men ljudet är avsevärt bättre än mina gamla Philps SBC HP890 (inte att sammanblanda dom SHP8900 som finns nu utan dom gamla HP890 från fem år sedan eller något som är ganska annorlunda - lite dyrare segment om jag inte minns fel). Jag väl haft dom lite för länge eftersom dom satt väldigt skönt och ljudet var bra nog för mig fram tills nu wink.gif
*Redigerades 12 år sedan
Sida 2