Prisjakt

elfabio

Medlem sen 2007-09-06
11
Bidrag
1
Hjälpsamröster
NAD Viso 1 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.7
(3)
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Använder denna lilla gynnare som enda ljudenhet i vardagsrummet. Tack vare den optiska ingången får TV:n funka som reciever och A/D-omvandlare för diverse enheter inkopplade med HDMI, scart och RCA. Smidigt! Mitt billiga surroundsystem åkte ut illa kvickt när jag köpt denna. Ljudet är fantastiskt med tanke på formatet. Jag lyssnar på många olika musikgenrer och de flesta klarar den med bravur. Den fyller vardagsrummet väl, däremot är ju stereobredden inte helt optimal. Men, som sagt, med formatet i åtanke gör den ett bra jobb ändå. + Ljudet + Formatet + Anslutningsmöjligheterna. Jag menar, vilken modern människa behöver mer än en optisk ingång och/eller Bluetooth apt-X? - Fjärrkontrollen. Kanske fick jag ett måndagsexemplar men den har riktigt sugig räckvidd och batteriet tar slut på typ två veckor (även när den inte används). - Dockan. Jag skulle vilja kunna ta bort den eftersom jag inte använder någon enhet med sådan connector (iPod/äldre generationer iPhone).

OBH Nordica 2393 Coffee Mill
Full Star 1
3.2
(10)
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

En helt OK kvarn som funkar bäst för malning av kaffe i filterbryggare. Har provat malning för pressobryggare också, men malningen blir lite för ojämn vilket resulterar i en hel del bös på botten av koppen. + Priset. Acceptabelt för den kvalitet man får. + Formatet. Eftersom den inte är så snygg passar den bäst i ett stängt köksskåp, och i ett sådant får den plats utan problem. - Rengöringen. Det är pilligt att göra rent bottensektionen (vid knivarna). Kaffet har en benägenhet att fastna under knivarna också, man får banka den rätt hårt i bänken den står på för att kaffet ska lossna vilket jag misstänker påverkar kvarnens livslängd... Jag gissar att den inte tål vatten särskilt bra, fuktigt hushållspapper är den bästa lösningen hittills. - Ljudnivån. OK, det låter en del när man maler bönor. Men motorn som driver knivarna låter rätt skapligt den med. I kombination blir det ett ljud som får samtliga övriga familjemedlemmar att hoppa högt varje gång jag använder den.

Samsung Galaxy S III LTE GT-i9305 16GB
Full Star 1
4.2
(34)
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har haft enheten i 1,5 år nu och har hunnit samla på mig en hel del erfarenhet av den. + Snabb. Inte mycket lagg vid start/växling av appar, gränssnittet flyter på bra. Videouppspelning funkar fint. + Bra skärm. Något skarpa färger ibland (speciellt röda nyanser), men överlag bra. Extremt reptålig. + Helt OK batteritid (när man deaktiverat några förinstallerade appar osv). + Bra samtalsljud. + Hastigheten i 4G-nätet är helt OK. + Kameran lämnar inte så mycket övrigt att önska. Fina bilder i dagsljus, bra inställningsmöjligheter osv. + BlueTooth apt-X. Ovärderligt när man som jag direktströmmar musik till en Nad Viso 1. Ljudet ska enligt uppgift hålla CD-kvalitet med denna kodningsstandard, jag kan inte annat än hålla med (även om jag inte gjort några avancerade mätningar av den faktiska bithastigheten och ljudkvaliteten), jag upplever det BlueTooth-strömmande ljudet som mycket bra. - Samsungs förinstallerade appar. Kom igen, Samsung, det är ingen som använder era appar. Vari ligger nyttan att ha en helt egen lösning för appbutik, musiktjänst, videotjänst osv? Kalenderappen är brun och ful, skrivbordswidgetarna är helt meningslösa och funktionerna i Samsung Account är helt redundanta (det mesta finns redan som Google-funktioner). Lyckligtvis kan man i modernare Androidversioner deaktivera dessa appar så att man slipper se dem. - Något hal att hålla i. Har i liggande position tappat telefonen i ansiktet några gånger. Det gör ont. - Lite för bred för att kunna använda med en hand. - Touchknapparna (på var sida om hem-knappen) längst ned förvirrar ovana användare. Det är alltid lika kul att se iPhone-användare försöka använda telefonen. :) Jag kommer dessutom åt dem av misstag hela tiden när telefonen är i horisontalläge (vid videovisning osv). - Jag upplever en viss svajighet i 4G-nätet. Ibland kopplas samtal inte fram och ibland kan jag själv inte ringa upp andra när jag har 4G-täckning.

Google Chromecast
Full Star 1
4.2
(227)
79 kr
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

Har kört Chromecast i en månad nu och har nästan enbart positiva saker att säga om den. Fördelar: - Smidig installation. Trots att jag fick ett uppenbart demo- eller återköpsexemplar när jag köpte i butik gick det smidigt att omkonfigurera (byta namn på enheten, hitta WiFi osv). - Enkelt handhavande. Netflix och YouTube strömmar helt utan problem i ett vanligt hemnätverk (Använder Telias Thomson TG789-gateway). Funkar från samtliga enheter i hushållet (Windows 8-PC med Chrome, iPhone 4, Galaxy S3). Har testat Google Play Musik också, jag gillar inte tjänsten speciellt mycket men de tekniska bitarna fungerar bra. - Bra bild- och ljudkvalitet. Extremt liten kvalitetsförlust tack vare HDMI och inga kablar emellan eller nåt sånt skit. - Casta valfri flik från webbläsare (beta). Till och med HBO Nordics undermåliga streamingtjänst fungerar hjälpligt att strömma, något hackig uppspelning men det är det när jag kör direkt på PC:n också. HBO Nordic har verkligen lyckats fantastiskt dåligt med sin lösning. Nackdelar: - Dåligt apputbud. Visserligen inte Chromecastens fel men jag saknar inbyggt stöd för t ex SVT Play (på gång vad jag har förstått) och Spotify (vem vet om och när det kommer). - Stundtals buggig cast av webbläsarflikar. Ibland verkar t ex video frysa varpå Chromecast-enheten hänger sig och startar om. Men detta får de förhoppningsvis ordning på i den skarpa versionen. - Inget inbyggt stöd för att ändra bakgrundsbilderna i viloläget. Tycker man om bilder av typen "stock photos" är väl det bra, men jag hade hellre haft andra bilder som bakgrund.

LG 47LD450 47" Full HD (1920x1080)
Full Star 1
4.7
(31)
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 13 år sedan

Köpte den på Netonnets lagershop för 6490:-. Otroligt mycket bildyta för pengarna, den gick inte in i bilen. :) Överraskande fin bildkvalitet, schyssta funktioner och lagom mycket ingångar. Ett plus för den digitala ljudutgången och inställningsvalen för denna. Fungerar bra med Comhems digitala sändningar i kabelnätet. Den analoga signalen är också helt OK Den enda funktionen jag saknar är att kunna välja favoritlista som default när man bläddrar kanaler, samt att i en favoritlista kunna blanda digitala och analoga kanaler (analog tv3 på plats 3, digital tv4 på plats 4 osv).

Sony Ericsson Xperia X10 Mini 128MB RAM
Full Star 1
4
(118)
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

(Det här är såväl min första touchscreen-mobil som Android-mobil. Därför blir omdömet baserat på helhetsupplevelsen och inte enbart mobilen i sig.) Underbar liten telefon. Om man som jag använder sig flitigt av Google-tjänster som GMail, Kalender, Kontakter osv är denna telefon perfekt. Synk mellan tjänsterna fungerar perfekt, underbart att inte behöva ha flera uppsättningar kontaktinformation till exempel. Det smidiga fickformatet var det som fick mig att välja denna telefon. Lite pilligt till en början men man lär sig snabbt. Gränssnittet känns intuitivt och användbart. Ser fram emot Android 2.1-uppdateringen som kommer framåt hösten. Batteritiden är hyfsad för en touchscreen-mobil, vad jag förstår. Är ju van vid simpla Nokia-telefoner och liknande sen innan där batteritiden kunde vara uppåt sju-åtta dagar. Stänger man av funktioner (GPS, WiFi, skärmens ljusstyrka, automatisk synkronisering och datatrafik) blir batteritiden mycket bra. Dock tycker jag den drar lite för mycket batteri vid vanliga samtal. Ett tips kan vara att hämta hem Advanced Task Killer och ställa in det att autodöda applikationer med jämna mellanrum, det hjälper sannolikt batteritiden att bli lite längre. Textinmatningen fungerar väldigt bra, den ger återkoppling i form av små vibrationer vilket är bra. Småpilligt till en början men man lär sig snabbt. Kameran är hyfsad, hade inte förväntat mig mer av en såpass billig mobil. Foto i dagsljus blir riktigt hyfsade, medan kvällsfoton inte är så roliga alls. Foto med geotaggning, väldigt trevligt. Dock blir positionen inte hundra med GPS:en avstängd. Köpte min från Telia och fick då med ett trevligt headset med volymknappar, play/pause/svaraknapp och skipknappar för låtval (funkar även med Spotify!). Lurarna är helt OK, dock saknar jag equalizerfunktion. Google Maps med GPS-stöd är fantastiskt, vägbeskrivningar från telefonens position till adresser i exempelvis kontaktinformationen fungerar väldigt bra. Dock har jag inte testat någon fullfjädrad navigationsmjukvara än. Kortfattat är det den bästa mobil jag ägt sedan Ericsson T68m, och det är ju ungefär 100 år sen den kom ut på marknaden.

Yeong Yang YY-3404 Harmony (Grå)
Full Star 1
4
(1)
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Ett OK chassi för en budget-PC. Dess främsta fördel är priset. Dess främsta nackdel är att du antagligen måste ta bort cpu-kylare när du vill montera hårddiskar.

HP Compaq 6720s GB901ET
Full Star 1
4.2
(9)
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 16 år sedan

Med tanke på priset är detta en perfekt laptop för den inte så krävande användaren. Vanliga uppgifter såsom surf och kontorssysslor klarar den här maskinen bra. Vill man ha en trevligare Vista-upplevelse bör man trycka i 1 gb minne extra + uppgradera vista till service pack 1, då går det hela mycket smidigare. Fungerar skapligt under Ubuntu 8.04, den hittar trådlöst nätverk efter en stund (börja med att använda trådat nätverk för att kunna ladda hem drivrutiner till wifi-kortet). Dock krånglar energisparfunktionerna under Ubuntu, men så brukar det ju vara.

Spelbutiken.se
Utmärkt
(500+)
e
elfabio
11 omdömen
UselRedigerades 16 år sedan

Jag rekommenderar alla som vill ha snabba leveranser och snabba svar från kundservice att handla av något annat företag.

Hyundai HLT-32V2
Full Star 1
4.4
(27)
e
elfabio
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 17 år sedan

Får en 10:a med tanke på priset och den kvalitet som systemet trots allt har. Bild via HDMI-ingång i 720p är mycket bra, även så via komponent. Den analoga tunern som sitter i är inte mycket att hurra för, men bilden blir skaplig med en digitalbox kopplad via SCART. Ljudet är inte det bästa men har man som jag ett surroundsystem som tar hand om det spelar det inte den minsta roll.