Kategorier
Prisjakt

FlatOskar

Medlem sen 2007-09-05
20
Bidrag
24
Hjälpsamröster
Husqvarna 420EL
3.8
(1)
1 940 kr
5 månader sedan
Efter kört motorsåg sedan den uppfanns, sökte jag en tystare såg för arbete hemmavid. Låg högt på prisjakt, grabbarna på Entreprenadbutiken i Hisings Backa tog in en på dagen, så var man numera även elsågsägare. Första intrycket var en bastant klump i kraftig plast, instruktionsboken var lite väl tjock, men satte snabbt ihop sågen med svärd och kedja utan några verktyg. Vid påfyllning av sågkedjeolja noterade något förvånat att tanken för oljan satt löst i sågen, och gick att flytta runt lite hit och dit några mm, dock omöjligt att den ramlar loss, men på en kvalitetsmaskin något udda. Väl i gång är sågen mycket stark, behagligt låg ljudnivå jämfört med en bensindriven dito, mycket lätt att se nivån på kedjeoljan under arbete och lätt att spänna kedjan med arbetshandskar på. Minimala vibrationer jämfört med bensindrivna sågar, sågar något långsammare än sådana med, men blir mera sågat per timme på grund av den jämna direkta kraften elmotorn ger, samt att man inte behöver fylla på bensin. I mitt tycke är inställningen för kedjeolja något snålt satt, sitter en justerskruv under som verkar gå i olika hack, gick bara att justera ett hack uppåt, verkar precis duga så men skulle gärna haft lite mera olja. Sammanfattningsvis en kraftig oöm lättanvänd kvalitets såg till bra pris från Entreprenadbutiken, då för hemmabruk och som får mina rekommendationer.
Huawei MediaPad M5 10.8 64GB
4.2
(15)
2 år sedan*
Valde denna framför senaste ipad på grund av bättre skärm, mera minne, bättre högtalare, snabbare laddning, bättre batteri tid, lägre pris. Köptes på påskrea för 3190:-, ipad 6 med hälften så mycket minne och ingen SD minnesslot kostade då 3560:-. Finnes dock begränsningar, wifi + bluetooth ger dålig hastighet på grund av gemensam antenn. Att ladda plattan och använda fasta lurar går ej, detta då plattan saknar hörlursutgång och får använda en adapter i stället. Svårt val, men köpte främst för kvalitetskänslan och otroligt bra skärm. Edit 190528: Fortfarande mycket nöjd med plattan, mycket snabb sak, snabbare än min i7 bärbara dator. Känner inte igen mig från Kent Jakobsson's omdöme nedan. Godkänt ljud i mina Momentum lurar med, fick dock ändra inställningarna till full storlek lurar under "ljud". Omdömerna gäller efter senaste uppdateringen. Sammanfattningsvis en snabb, välljudande platta med fantastisk skärm.
*Redigerades 2 år sedan
Med24.se
Utmärkt
(13)
Utmärkt
2 år sedan
Beställde Måndag, levererades Torsdag - fullt acceptabelt. Bra färska varor, det jag fick hade 6 månader längre "bäst före" än samma produkt från Svensk leverantör. Inga som helst problem, rekommenderas varmt, kommer själv att att handla där nästa gång!
Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm
4.5
(33)
1 245 kr
2 år sedan
Har använt eller försökt använda dom i många år nu. Mycket bra ljud, upplösning, återgivning av mikodetaljer, närvarokänsla med mera - egentligen ett toppbetyg. Men har en våldsam diskantpuckel i frekvensgången, vilket gör att mina öron säger stopp efter ett tag, får högfrekvens susningar i öronen typ tinnitus,och obehag om jag lyssnar mera. Diskanten får ett rejält tillskott på runt 10 - 12 db med peak runt 10 KHz, fullt hörbart, ger kanske luftigare ljud och känslan av att höra mera detaljer. Dock irriterade öron efter lyssningssessioner.
Bosch GSR 12V-15 (2x1,5Ah)
4.6
(27)
1 915 kr
2 år sedan
Otrolig maskin, med fantastisk kvalitetskänsla. Mycket stark och lätthanterlig. Batterierna laddar snabbt, och räcker länge. Enda jag saknar är någon spärr mot att ändra riktning, när man jobbar kommer man lätt åt revers, å andra sidan lätt att pilla tillbaka. Köptes på grund av att jag inte ville ha en klumpigt fyrkantig kloss till batteri längst ned på handtaget. Denna fungerar mycket bra, och man undrar varför det inte finns fler smidiga kvalitetsmaskiner med samma uppbyggnad. Helt övertygad att köpa denna var när jag såg en person borra igenom 3 dm betong med en sådan här maskin, nej ingen hammarfunktion, men igenom kom den, och brann inte upp. Rekommenderas!
Stiga Multiclip 47 Blue
4
(2)
3 år sedan*
Köptes på Jula för att ersätta en gammal Ginge gräsklippare med gul kåpa, som tyvärr rostat sönder och spruckit. Efter påfyllning av olja, och hopsättning av dom gula handtagen startade maskinen lätt. Det första intrycket var "herre du milde vad dåligt maskinen klipper!" Där man med vår gamla maskin räckte att ta ett varv, får man ta två minst, fram och tillbaka, tills man fått bort det mesta. Det som är problemet tror jag beror på "kniven" under maskinen är en slö bockad plåtbit, helt utan vass egg. Dessutom det stora överhänget fram med plastblaffan gör att man plattar till och trycker ned gräset gräset, vilket gör det svårklippt. Ser illa ut efter man kört maskinen med en lång rand av oklippt gräs. Men ger extra motion. I övrigt verkar den fungera bra, men andra gången vi startade den gick den galet ojämnt den första halvtimmen. - typ WRrrRROOOOOOAAAAMMM - WWWWWrrooOOOOOAAMM. Sammantaget bra maskinellt, ja hyfsat i alla fall, men ingen bra gräsklippare. Edit: Detta köp slutade nästan med äktenskapshaveri, där frugan tvärilsk anklagade mig, att ha köpt en helt värdelös maskin. Hon hade då ännu en gång försökt klippa gräsmattan, med uruselt resultat. Dock konstaterade jag att den var lättstartad, lättrullad på sina kullagrade hjul, och att fungerade i övrigt som en gräsklippare skulle. Beslutade därför efter mycket funderande på att uppgradera den med en ny kniv från Jula av typen "Gator Mulcher", artikel nummer 729168, på 45 cm. Det värdelösa originalet var på 44 cm, denna är på 45,1 cm, men passade utmärkt. Den hade en passbricka och täckbricka, som gjorde att den satt perfekt. Nu klipper maskinen riktigt bra, och frugan har förklarat sig vara nöjd. När jag köpte maskinen passade jag även på att ge den en tjock underredsbehandling med underredsmassa, artikel nummer 621011, för att förhindra rost undertill på maskinen. Noterade även att en liten hårtunn fjäder vid förgasaren såg helt obehandlad ut, är nog rostkänslig. Har nu uppgraderat betyget, men gäller enbart med den bättre kniven, originalet är en helt värdelös konstigt bockad plåtbit, som saknar vettig funktion.
*Redigerades 3 år sedan
Samsung CLP-325W
4.2
(13)
9 år sedan*
Min bläckstråleskrivare kläggade igen, och efter flera rengöringsförsök packade skrivarhuvudet in. Hade försökt truga den med nya svindyra patroner, men inget hjäpte - och skrivarhuvudet hade naturligtvis utgått (Tack Canon för det). Köpte då denna som kostar betydligt mindre än vad jag lade ut i mitt sista försök på min bläckstråleskrivare. Helnöjd med allt, och noterar att utskrifterna är mycket skarpa, har mättade färger, samt har en lätt glans över sig. Mycket nöjd med allt än så länge. Noterar dock, att enligt vissa forum måste alla färgpatroner bytas, när maskinen anser att starttonern är slut. Kommer nog att dröja ett antal år tills det inträffar - skriver bara ut då & då. Enligt min mening en perfekt hemmaskrivare för sällananvändaren, som ger mycket god utskriftskvalité till lågt pris. Edit: Ovanstående skrevs för 6 år sedan, nu 2018 fungerar maskinen fortfarande perfekt . Inte köpt nya toners, den går på originaltoners, väldigt dryg med andra ord. Och fortfarande nöjd, köp inte bläck, bara problem, laser är bättre!
*Redigerades 3 år sedan
Ifö Sign 686006511 (Vit)
3
(5)
2 249 kr
4 år sedan*
Att recensera en toastol, ja varför inte. Denna stol ersatte en äldre IFÖ, även den snålspolande. I den gamla IFÖ stolen, var det hopplöst att få ned skiten i avloppet. Man fick mala sönder det för hand med toaborsten, och sedan pressa ned det. Vattenåtgången på den gamla, var allt annat än snål, många spolningar med full behållare, innan det gick ned. Denna har hittills fungerat som tänkt, man åstadkommer något i den, trycker på spolknappen - och skiten är väck. En helt revolutionerande konstruktion med andra ord. Detta åstadkommes bland annat genom ett halare porslin, och mera fart på spolningen. Dock vissa förbehåll för hur länge porslinet är extra glatt - med slitage & beläggningar kanske den inte fungerar som tänkt igen. En finess är, att man kan sätta blå luktstavar vid handtaget. Snygg blå hygienisk färg, när man spolar. Dock har systemet kläggat igen efter ett år, och behöver rengöras. Sitter en stav fast någonstans mitt emellan, som inte vill gå ned i botten. Sammantaget en skitbra holk, som i alla fall i början gör vad den skall.
*Redigerades 4 år sedan
Andersson HDE 2.1
2.8
(5)
5 år sedan*
Uppdaterad 23/12 -15: Jomenvisst följer det med försänkta skruvar till lådan! Frugan skulle just slänga jiffy-påsen den kom i - för säkerhets skull kollade jag, att jag inte missat något. Jomense - en liiiiten genomskinlig påse med skruvar i - gäller att ha koll. Följer även med en extra strömkabel - tänker prova att ansluta den till en standard USB telefonladdare, för att kunna ansluta lådan till en router med USB ingång. Dom flesta routers orkar nog inte med att driva en HDD på USB ingången, får se om det går att hjälpa till. Helt perfekt tiopoängare till priset! *************************************************************************************************** Kanon pris! Hade ett antal 2,5 diskar liggande, bland annat efter uppgradering till SSD. Bara stoppa in - funkar på Windows dator utan drivrutiner. Såg exponerade lödkuddar inuti lådan, så jag fodrade med en bit utklippt kartong från en reklambroschyr i botten för att undvika eventuell kortslutning. Inga vettiga skruvar att sätta fast disken medföljde, men satte mera papper under övre locket, innan jag pillade dit det. Disken går ingenstans ändå, sitter i som i en överfylld resväska. Priset 49:- ink frakt, en riktig fyndvara för dig som har diskar liggande.
*Redigerades 5 år sedan
TP-Link TL-WDR4900
3.9
(5)
5 år sedan*
Som tidigare sagts, illersnabb processor - bankade in R00ter mjukvara, in med en USB 4G sticka, konfigurerade den för OpenVPN - går och gått som tåget! Inget som TP-Link producerat efteråt kan mäta sig med denna router.
*Redigerades 5 år sedan
Sida 1