Prisjakt

FlatOskar

Medlem sen 2007-09-05
24
Bidrag
25
Hjälpsamröster
Matsmart
OK
(50)
Utmärkt
6 månader sedan*

Funkade bra, snabb leverans på det beställda. Rejäl kartong, sakerna låg dock lösa och skramlade, som tur var det kraftiga tåliga förpackningar på dom beställda varorna. Ett tips till butiken - ta lite vanligt tidningspapper, skrynkla till och lägg omkring varorna så dom inte skramlar runt lösa i kartongen. Allt bra annars - tackar!

*Redigerades 6 månader sedan
Bikester
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
7 månader sedan*

Snabb leverans bra grejer tackar!

*Redigerades 7 månader sedan
3M Peltor X Series X5A Headband
Full Star 1
1.8
(1)
380 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan

Stora kåpor, åter utan större dämpning. Och titta inuti kåporna, så finns där nästan inget dämpningsmaterial, bara millimetertunt skumlager, resten är luft. Dom där finfina testvärdena för Peltor X5a har nog åstadkommits av en tidigare modell, med ordentligt dämpmaterial inuti kåporna. Man ser på gamla bilder på X5a att dom är skumfyllda ända upp till öronkuddarna, men dom nya är helt tomma och dämpar sämre. Förmodligen har kåporna med flit gjorts sämre av besparingsskäl, för det är absolut ingen nytta med jättestora kåpor, om man inte har något annat i dessa än tom luft. Sammanfattningsvis - stora ekokammare utan större dämpning och funktion. Någonstans har det blivit helt fel med hörselskydd och höselkåpor, detta då dom inte skyddar din hörsel på tillräckligt sätt. Hörselskador kommer som slutresultat då folk inbillar sig att dom är skyddade, fast dom enbart har en attrapp utan vettig funktion på huvudet.

3M Peltor Optime III Headband
Full Star 1
3.2
(2)
199 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan*

Fungerar inte bra för mig, tyvärr. Kåporna är för klumpiga och tunga, så resultatet är att dom inte trycker hårt nog mot huvudet med låg dämpning som följd. Tycker inte dom dämpar speciellt bra annars heller. Detta då kuddarna är löst pålimmade, och ramlar lätt av, speciellt efter legat i en varm maskin på sommaren. https://imgur.com/a/hqMiZRl Har själv fått mycket bättre dämpning i mina, genom att sätta dit en bit fönstertejp på kuddarna, vilket gör att baksidan på kuddarna tätar mot kåpan, vilket inte är fallet som original. Verkar vara ett generellt problem med Peltor, att dom inte tätar kåpa mot baksidan öronkuddarna, vilket gör att en hyfsat bra produkt faller sönder i handen och ger dålig tätning mot buller.

*Redigerades 7 månader sedan
Hellberg Secure 3H Headband
Full Star 1
1.8
(1)
249 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 månader sedan

Inte mycket dämpning här, tycker jag. Har ett antal Peltor som släppt i limningen och kalvat av bägge kuddarna som vanligt, men ger ändå bättre dämpning än dessa. Är väl hastigt hopkomna i Kina nånstans, duger möjligen till dammsugning hemmavid. Hyfsat billiga möjligen.

3M Peltor Optime II Headband
Full Star 1
3.3
(3)
229 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

Faller isär i delar, kuddarna på kåporna löst limmade eller fastsatta. Inte speciellt bra dämpning heller, kanske för att dom läcker in ljud där kuddarna sitter - se bild: https://imgur.com/a/ySCrtCs Använt Peltor kåpor i många årtionden, är nog lite lomhörd speciellt på höga frekvenser på grund av deras bristfälliga dämpning och konstruktion. Så tyvärr inget högt omdöme på några av deras produkter.

Husqvarna 420EL
Full Star 1
4.2
(2)
1 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Efter kört motorsåg sedan den uppfanns, sökte jag en tystare såg för arbete hemmavid. Låg högt på prisjakt, grabbarna på Entreprenadbutiken i Hisings Backa tog in en på dagen, så var man numera även elsågsägare. Första intrycket var en bastant klump i kraftig plast, instruktionsboken var lite väl tjock, men satte snabbt ihop sågen med svärd och kedja utan några verktyg. Vid påfyllning av sågkedjeolja noterade något förvånat att tanken för oljan satt löst i sågen, och gick att flytta runt lite hit och dit några mm, dock omöjligt att den ramlar loss, men på en kvalitetsmaskin något udda. Väl i gång är sågen mycket stark, behagligt låg ljudnivå jämfört med en bensindriven dito, mycket lätt att se nivån på kedjeoljan under arbete och lätt att spänna kedjan med arbetshandskar på. Minimala vibrationer jämfört med bensindrivna sågar, sågar något långsammare än sådana med, men blir mera sågat per timme på grund av den jämna direkta kraften elmotorn ger, samt att man inte behöver fylla på bensin. I mitt tycke är inställningen för kedjeolja något snålt satt, sitter en justerskruv under som verkar gå i olika hack, gick bara att justera ett hack uppåt, verkar precis duga så men skulle gärna haft lite mera olja. Sammanfattningsvis en kraftig oöm lättanvänd kvalitets såg till bra pris från Entreprenadbutiken, då för hemmabruk och som får mina rekommendationer.

Huawei MediaPad M5 10.8 64GB
Full Star 1
4.1
(14)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan*

Valde denna framför senaste ipad på grund av bättre skärm, mera minne, bättre högtalare, snabbare laddning, bättre batteri tid, lägre pris. Köptes på påskrea för 3190:-, ipad 6 med hälften så mycket minne och ingen SD minnesslot kostade då 3560:-. Finnes dock begränsningar, wifi + bluetooth ger dålig hastighet på grund av gemensam antenn. Att ladda plattan och använda fasta lurar går ej, detta då plattan saknar hörlursutgång och får använda en adapter i stället. Svårt val, men köpte främst för kvalitetskänslan och otroligt bra skärm. Edit 190528: Fortfarande mycket nöjd med plattan, mycket snabb sak, snabbare än min i7 bärbara dator. Känner inte igen mig från Kent Jakobsson's omdöme nedan. Godkänt ljud i mina Momentum lurar med, fick dock ändra inställningarna till full storlek lurar under "ljud". Omdömerna gäller efter senaste uppdateringen. Sammanfattningsvis en snabb, välljudande platta med fantastisk skärm.

*Redigerades 3 år sedan
Med24.se
Bra
(16)
Utmärkt
3 år sedan

Beställde Måndag, levererades Torsdag - fullt acceptabelt. Bra färska varor, det jag fick hade 6 månader längre "bäst före" än samma produkt från Svensk leverantör. Inga som helst problem, rekommenderas varmt, kommer själv att att handla där nästa gång!

Beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ohm Over-ear
Full Star 1
4.5
(33)
1 290 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Har använt eller försökt använda dom i många år nu. Mycket bra ljud, upplösning, återgivning av mikodetaljer, närvarokänsla med mera - egentligen ett toppbetyg. Men har en våldsam diskantpuckel i frekvensgången, vilket gör att mina öron säger stopp efter ett tag, får högfrekvens susningar i öronen typ tinnitus,och obehag om jag lyssnar mera. Diskanten får ett rejält tillskott på runt 10 - 12 db med peak runt 10 KHz, fullt hörbart, ger kanske luftigare ljud och känslan av att höra mera detaljer. Dock irriterade öron efter lyssningssessioner.

Sida 1