Kategorier
Prisjakt

Cento

Medlem sen 2007-08-31
6
Bidrag
10
Hjälpsamröster
mstore
OK
(28)
Utmärkt
6 månader sedan
(Västerås). Utmärkt service från butik och verkstad som lagade ett hårdvarufel (garanti) på min ganska nya macbook. Trevligt bemötande!
Neato Robotics Botvac D4 Connected
3.9
(27)
3 190 kr
2 år sedan*
Tidigt omdöme här efter knappt 2v. 1. Fungerar som avsett. Den gör en noggrann avsökning av allt den kan hitta med sin "laserradar" och kör envist och systematiskt över allt golv den kan klämma sig in på. Den behövde ladda en gång under avsökningen och klarade av detta helt själv. Nettoytan är ca 75kvm (5rok men kör inte Neato i bad/WC). 2. En viktig insikt var att laserradarn förstås ser spegelgarderobdörrar som ett stort rum. Detta ledde till att den lyckades radera sitt minne av rummet där den har sin laddningsstation, eftersom en spegelvägg i ett annat rum fick det att se ut som att vi hade ett nytt stort rum i den riktningen. Lösning: körde en avsökning av hela lgh för att bygga upp en ny karta, efter att ha satt kartongremsor vid alla spegeldörrar och vid balkongdörren (som också har glaset väldigt nära golvet). Därefter tog jag bort alla kartongbitar och använde de "virtuella avgränsningslinjerna" dvs skapade en no-go-zon precis intill varje spegel/glas och ev krångliga ställen dår den i onödan annars kravlar upp på t ex en lampfot. Körde sedan städning med avgränsningslinjerna aktiva och detta har fungerat helt felfritt. Det är t o m så att Neato D4 "ser" speglingen som tidigare (visas som mörka stråk i kartan), men regeln att följa no-go-linjerna är uppenbarligen viktigare, så den kör noggrant efter dessa och verkar helt bortse från att det finns ett "nytt" rum bakom spegeln. 3. Städar mycket effektivt. Har endast hårda golv, nästan inga mattor. Somliga familjemedlemmar med långt hår men inga husdjur. Enkelt att tömma dammlådan efter varje komplett städning men den varnar om den är full. 4. Den kör nära kanter men försiktigt. Det går att ställa in ett extra försiktigt läge, som funkar men som jag inte tycker verkar behövas hos oss i a f. 5. Som det står i manualen kan man starta städning med tryckknapp på Neato och även med Alexa. OBS att detta alltid innebär att den städar utan avgränsningslinjer. Kör alltså via app (eller på schema) för att ha avgränsningslinjerna aktiva.
*Redigerades 2 år sedan
MediaMarkt
Bra
(500+)
Utmärkt
2 år sedan
Märkligt att sidan först anger att man kan välja hemleverans men ingen sådan meny dyker upp i samband med att man slutför betalningen. I övrigt klart bra köpupplevelse. Jag skulle ju vilja bestämma ett bra avhämtningsställe... Edit: Detta visade sig bero på att jag valde snabbaste alternativet med Klarna, då leverans alltid går till folkbokföringsadressen. Jag borde ha valt det andra alternativet, som jag måste ha uppfattat som att jag där måste kundregistrera mig. Det behöver man alltså inte... Snabb leverans, bra förpackat - inget att klaga på.
Thule Store
Usel
(2)
Utmärkt
4 år sedan*
Bra hjälp med köp av ryggsäck, där det var ngt oklart om Guidepost kommit i ny modell 2017 eller inte. Senaste modellen Guidepost 85L, medan den "gamla" är 88L. Fick också detaljer/funktioner förklarade. Aldrig haft ngn reklamation på Thule-grejor så jag vet inte hur de hanterar sådana.
*Redigerades 4 år sedan
Electrolux UltraSilencer ZUS G3901
4.4
(20)
9 år sedan*
Uppdatering: Så länge den fungerar är den verkligen bästa dammsugaren jag provat... Efter ca 2år är den stendöd. Ingen åverkan på sladden, men kanske kabelbrott inuti? På/av-knappen mer misstänkt dock - var den så här degig förut? Hursomhelst klart tveksam kvalitet med tanke på hur försiktigt den använts. mitt tidigare omdöme: Verkligen tyst. Hade en rätt dyr och klart bra Siemens innan men denna är ännu tystare och suger bättre. Klart prisvärd.
*Redigerades 7 år sedan
Apple AirPort Express 802.11n
4.3
(86)
9 år sedan*
Funkar perfekt 1. På hotell med ethernet för att fixa eget WLAN. 2. Hemma för att öka räckvidden på WLAN som bygger på D-link 615. När det gäller det senare fanns det vissa farhågor att det skulle bli krångligt eller inte funka alls, men det funkar alltså problemfritt. Ok, lite bökigt att ha MAC-filtrering när man sätter upp Airport Express:en men det gick vägen.
*Redigerades 9 år sedan
WD Caviar Green WD20EARS 64MB 2TB
3.2
(54)
9 år sedan*
Efter rätt ingående (dvs ineffektiv...) sökning på diverse forum valde jag denna som ny intern disk att ersätta den 500GB som havererat i min 24-tums imac från 2006 ("late 2006", core2duo). Funkar efter en månad problemfritt... Temp håller sig låg. Tyst. F ö rätt lätt att komma åt komponenterna i denna imac.
*Redigerades 9 år sedan