Prisjakt

tapoks

Medlem sen 2007-08-28
11
Bidrag
21
Hjälpsamröster
Sony Bravia KE-65A87 (KD-65A87) 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.8
(5)
t
tapoks
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Fantastisk bild, Hög skärpa och otroligt bra kontrast ingen bleeding, ghosting utan en ren fin bild (tyvärr är ju detta fortfarande ett visst problem med LCD, även på Sonys och Samsungs VA-LCD skärmar som ändå har har förträfflig Local Dimming.) Så inte på denna OLED, svart är svart, grått är grått, vitt ”smutsar” inte ner och färgerna är balanserade. Lite reflektion i glaset, men inget man tänker på. I ett nedsläckt rum med normalt ljusinsläpp har man en underbar bild. Bra inställningsmöjligheter, och med Netflix calibratated mode på blev ”Our planet” en ren fröjd att se. Mörka svåra scener i Sagan om ringen (Dolby vision) blev till en helt ny upplevelse, samma sak gäller flera av de test scener jag brukat använda ifrån Batman, Avatar, Stranger Things, Gladiator mfl. Uppskalning av SD filmer utmärkt liksom att titta på egna familjefilmerna ifrån mediaservern. Denna TV visar sin filmiska styrka i just mörka svåra scener, utmärkt kontrast och motion hantering. Men den lyser som en klar stjärna oavsett vilket material jag kört igenom den. Sony kan sitt jobb. Android 9 flyter på bra och ger stora möjligheter att installera alternativa program. Den bakgrundsbelysta bluetooth fjärrkontrollen gör sitt jobb. Apple TV appen flöt utmärkt i Android miljö och väl inloggad med Apple id har man full åtkomst till Apple TV+ och tidigare inköpta filmer, som flöt på fint i dolby vision. Ljudet via eArc till Sonos Connect Amp och 4.1 surround fungerade bra, och total upplevelsen definitivt mer än godkänd, 9/10. Hade siktat in mig på en Sony Kde-xh9505. Men för 19.990 ångrar jag mig inte. Väl värt att satsa några extra tusenlappar på denna fantastiska Oled TV ifrån Sony.

Yale Doorman V2N
Full Star 1
3.2
(55)
3 499 kr
t
tapoks
11 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

VARNING! Blev inlåst idag. Kan inte ens öppna låset med sk nödöppning. Verkar vara ett mekaniskt fel. Jag har haft låset i 27 månader (garanti 24 månader) har mailat ASSA Yaleman, och leverantören jag köpt låset ifrån och inväntar nu svar. Jag kan ju inte ens öppna dörren så jag vet faktiskt inte hur jag skall lösa detta. Dessutom direkt livsfarligt att inte ens nödöppnings funktionen fungerar. Har man låset monterat i en fastighet/lägenhet i en dörr som fungerar som enda in/ut gång är man ju antingen inlåst eller utlåst utan någon som helst möjlighet att öppna dörren....! Blir nog tt återgå till ett vanligt lås igen..

Sony HT-CT770
Full Star 1
4.8
(9)
t
tapoks
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Problem med subwoofern, Link/pairing inte bra.Inget ljud ifrån subben. Fungerade initialt efter manuell inställning sedan slutade den fungera, nu helt tyst. Försökt allt.. Lämnas in på garanti idag... suck... Bra garantijobb, visade sig vara ett mindre kabelfel. Nu fungerar allt bra igen. Min första soundbar. Gick av praktiska skäl ifrån ett 5.1 THX system till detta. Används för TV-tittande (Sony KDL-60W605B), Playstation 4, samt bluetooth musik ifrån iPhone/Spotify. 1. Uppackning enkel. 2. Installation enkel, men tog en liten stund att skapa link till "suben". HDMI Arc mellan Tv´n och Soundbaren. Aktiverade sync mellan TV´n och "limpan" och sedan fungerade det utmärkt att styra allt ifrån TV-fjärren inklusive PS4'an, snyggt SONY! 3. Bluetooth och SONY appen SONG PAL i iPhone gör koppling och styrning av Spotify superenkel, tonåringarna lär sig det snabbt och älskar ljudet ifrån soundbaren. 4. HDMI signalen igenom Soundbaren är bra och ger en bra bild på TV'n, (PS4) snabb inget lagg, med suberb bild på TV´n trots passtrough via soundbaren. 5. Så till det viktigaste, ljudet. Ifrån TV´n via HDMI ARC, känns ljudet lite platt men efter lite inställningar, och egna justeringar blev det helt acceptabelt och betydligt bättre än ifrån TV´n, vilket var syftet med inköpet. Blueray HDMI, via PS4:an Hobbit del 2, mycket bra ljud med en fyllig bas och ett tydlig mellanregister (viktigt vid TV tittande och dialoger/tal), möjligen lite vass i diskanten, bra centerljud dit man verkar koncentrerat mellanregistret vilken ger en bra upplevelse tex vid nyhetsuppläsning och tal-scener på film. Faktiskt finns en viss 5.1 känsla i ljudet. Musik ifrån iPhone Spotify hög bitrate fullt njutbart om än inte HIFI. Uppfyllde med råge mina ganska lågt ställd förväntningar och rekommenderas varmt i budget klassen, dessutom vid kampanjpris på Elgiganten för 2490 ett riktigt, riktigt bra köp! På minus sidan, vilket stör mig. Vid ett väggmontage som jag tänkt mig sticker HDMI sladdarna upp fult över övre kanten på "limpan", får försöka hitta mindre eller på något sätt vinklade HDMI kablar, detta drar definitivt ner betyget om man eftersträvat ett diskret snyggt väggmontage. Fjärrkontrollen inget vidare men använder TV´n fjärren, via sync/arc. Extra plus för det tydliga mellanregistret, och det goda ljudet vid filmtittande med Blueray! Rekommenderas.

Sony Bravia KDL-60W605B
Full Star 1
4.6
(23)
t
tapoks
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 9 år sedan

Mycket bra TV för pengarna 8495 kr. Bilden har bra svärta jag har inte noterat någon besvärande "clouding". Utmärkt till PS4, med snabb respons inget "lag". Hittade mitt trådlösa nätverk och min mediaserver direkt. Streamat Hd material trådlöst till TV´n och det flyter på utmärkt. Hd TV bra bild med DVBT2, 720p ifrån SVT marksänt via UHF-nätet utmärkt bild. Detta med en liten "kass" inomhusantenn. +Storleken +Skärpa (Sd och Hd) +Svärta +I princip inget clouding (efter lite inställningar) +Färgåtergivningen. +Inbyggt Wifi/Widi fungerar bra, snabbt. +klarar streamat Hd material över mitt WIFI nätverk -Fjärrkontrollen (känns seg och reagerar trögt) -Lite segt OS, men helt bra för prisklassen. -Ej 3D (detta har jag valt bort då jag inte gillar det) Rekommenderas om ni lyckas få tag på någon, är ju en utgående modell 2014.

Band of Brothers (UK) (Blu-ray)
Full Star 1
4.9
(74)
t
tapoks
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 år sedan

Nog en av de bästa serier som någonsin gjorts. HBO toppar i den här produktionen!

True Detective - Säsong 1 (Blu-ray)
Full Star 1
4.6
(11)
t
tapoks
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Överreklamerad. Bra skådespelarinsatser. HBO var som bäst med Band of Brothers.

Gränsbygdens Köpcentrum
Bra
(500+)
t
tapoks
11 omdömen
UselRedigerades 9 år sedan

Beställde en produkt den 2/10 med utlovad leverans ca 3 dagar. Efter 5 dagar kommer ett mail om att produkten utgått, och de lovar att omedelbart skicka en "bättre" produkt, och frågar om jag accepterar detta, vilket jag gör. Efter ytterligare 10 dagar fortfarande ingen produkt hemma. Jag ringer och nu säger de att denna produkt är försenad, med förskyllan om att producenten håller på att byta sortiment. eFaktura är utskickad med betalning på den först utlovade produkten och är inte korrigerad till den nya produkten, förfallodag på fakturan är den 31/10 och jag har fortfarande den 26/10 inte fått beställd produkt.... Kolla upp noga om ni har lite bråttom att få en produkt ifrån denna leverantör. Otydlig kundtjänst som inte verkar ha riktig koll tyvärr. Den 5/11 fortfarande ingen leverans, ringt och kollat med förvisso trevlig personal, som nu meddelar att produkten kommer först på tisdag nästa vecka alltså den 11/11. Sänker ett redan lågt betyg, då frugan börjar bli "ganska" irriterad på att jag inte åkte direkt till Elon istället. Hittills den mest omständiga, och struliga affär jag gjort på nätet. Varningsflagg för deras internet handel.

Canon EOS M + 18-55/3,5-5,6 IS STM
Full Star 1
4.8
(29)
t
tapoks
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 10 år sedan

OBS! Nu även 250.- SEK Cash Back om du inhandlar innan 30/4 och registrera din produkt innan den 15/5: https://canon-twoproduct-spring.sales-promotions.com/?country_promotion=10&lng=sv Således 1740.- Ett Superklipp! Ett KLIPP! För 1990.- SEK Enormt prisvärd produkt. Med firmware 2.02 helt okej autofokus. Jmf med Nikon D60 ett jättelyft för min egen del. Har även använt en Sony kompaktkamera DSC-HX5, men EOS M ersätter dessa. Tidigare en analog Canon EOS. +Bra bildkvalitet, även med höga ISO. +Liten,smidig och samtidigt välbyggd. +Bra Hd film, med okej ljud. +Objektiv utbudet som finns (adapter) och som kommer Eos M. -Skulle önskat ett annat video format som mp4/mpv. -Ovant att sköta mycket av inställningarna på touchskärmen, känns lite avigt men säkert ett vanesak. Inte helt intuitivt gränssnitt. -Blixten hade gärna fått vara inbyggd. För 1990.- måste det bli en 9-10. Vid högre pris än 3000.- en 8.

Sony CyberShot DSC-HX5V
Full Star 1
4.4
(30)
t
tapoks
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Bra komplement till DSLR. Har använt denna kamera flitigt i ca 2 år, då den är oerhört lättanvänd men ffa så kompakt och smidig att få ner i fickan. En kamera att ta med och verkligen ta de där korten som annars inte blir tagna med en DSLR. Kul på resan med GPS funktionen som dock slukar batteri... Bra hd film. Okej byggkvalitet. Intuitivt användargränssnitt. Mikrofonen sitter lite dumt, kommit på mig själv att hålla för åtminstone det vänstra mik hålet. Men det har hänt mycket på 2 år..... och det känns tveksamt att lägga 1500.- på den här kameran idag. Kolla EOS M för 1990.- på kampanj, oändligt mycket mer kamera för pengarna, dock inte kompaktkamara.