Prisjakt

Silverspoone

Medlem sen 2007-08-14
37
Bidrag
33
Hjälpsamröster
Amazon.se
OK
(500+)
S
Silverspoone
37 omdömen
Utmärkt5 månader sedan

Beställer ofta ifrån Amazon och är imponerad av både deras leveranstid och kundservice de gånger jag behövt hjälp. Förstår inte varför Amazon har sånt dåligt betyg här. Jag kan varmt rekommendera dem.

Jordan Clean Smile Plus
Full Star 1
5
(3)
399 kr
S
Silverspoone
37 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Vi har haft våra 2 i något år nu och är väldigt nöjda. Batteritiden är suverän. Den kanske är lite klumpigare än Oral-B men batteritiden är många gånger bättre. Efter att ha provat ett par olika Oral-B så rekommenderar jag Jordan alla dagar i veckan!

Netgear GS108
Full Star 1
5
(34)
353 kr
S
Silverspoone
37 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Bra switch som gör vad den ska. Hängde den i mitt multimediaskåp, satte i sladden och den har kört sen dess. Inga problem och mycket enkel att jobba med. Mycket prisvärd dessutom!

XTZ EDGE A2-400
Full Star 1
4.7
(3)
7 490 kr
S
Silverspoone
37 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Ville ha ett slutsteg till att driva mina frontare (Elac Fs197 Golvhögtalare) Hade läst mycket gott om A2-300 men det fanns inte mycket recentioner att läsa om nya A2-400. Har en XTZ subwoffer som jag är mer än nöjd med och efter lite bollande med XTZ så fick det bli en 400. Jag kör 5.1.2 via en Marantz SR6012 och vill ha lite mer krut vid stereolyssning och avlasta förstärkaren vid film. Tyvärr så passade inte slutsteget till mina högtalare. Ljudet blev lite för vasst och kallt för min smak. Elac högtalarna kan vara lite känsliga för detta med fel förstärkare. Tråkigt men väldigt bra att man får möjlighet att prova XTZs produkter hemma i 30 dagar för att se om det passar just dig. Byggkvaliteten på slutsteget är verkligen på topp och till många andra mindre analytiska högtalare är det säkert en bättre match. XTZ kundtjänst och support är också mycket bra. För mig slutade det istället med en Rotel 1582 Mkii som passade mig bättre.

Microsoft Xbox Series X 1TB 2020
Full Star 1
4.8
(124)
5 595 kr
S
Silverspoone
37 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Gick ifrån Xbox One X till denna. Supersmidigt byte! Flyttade över min externa USB 3 disk och gjorde uppstarten via Xbox appen på Android. Man känner igen sig direkt och alla saves och spel följer med över. Även om Xbox S/X saknar stora lanseringstitlar så finns det gott om spel att spela och allt fler blir optimerade för den. Rekommenderar Microsoft Game Pass där du får över 150 titlar och de flesta Microsoft spelen direkt vid lansering. Köpte även Watch Dogs Legion som ser mycket bra ut och flyter på med Ray Tracing, 4k och 60 fps. Personligen gillade jag utseendet på One X mer och den var framför allt mer lättplacerad i tv-bänken men det är såklart en smaksak. Jag har lagt min S/X ner och det funkar bra. Den är också riktigt tyst och hörs endast när den läser skivan. Jag hade önskat att de satt i lite större HDD i den från början då man kommer att behöva SSD HDD för att spela de optimerade spelen. Seagate har släppt ett expansionskort som man kan sätta i en port på baksidan men den är fortfarande väldigt dyr (ca 2500 kr för 1tb) Men bortsett från detta är det en grym konsol som kommer hänga med länge.

Ember Mugg 29,5cl
Full Star 1
4
(1)
1 595 kr
S
Silverspoone
37 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Vid första (och kanske andra) anblick kan den verka vara en dyr och onödig pryl. Men ge den en chans och du undrar hur du klarat dig utan. Vanliga muggar känns hel plötsligt omoderna och tråkiga. Efter första uppstarten så ställer du in rätt temperatur som önskas på kaffet/drycken och efter det så funkar den bara. Kaffet är alltid perfekt utan att det smakar brännt. Batteritiden är helt okej och den laddar ganska snabbt. Nackdelen är en småbuggig app (som man inte behöver om man inte vill ändra temperatur) och en hög prislapp. Ändå är den ett måste för alla pryltokiga kaffeälskare.

Webhallen
Utmärkt
(500+)
S
Silverspoone
37 omdömen
Bra3 år sedan

Jag gillar webhallen för deras sortiment och kampanjer. Dock är de ofta lite dyrare och kundtjänsten brukar vara ganska belastad tidvis. Men plus för ett stort sortiment, medlemssystem och mycket kampanjer.

Inet
Utmärkt
(500+)
S
Silverspoone
37 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Har beställt flertalet gånger. Snabb leverans och mycket god service. Kundtjänsten är snabb att svara och ger goda råd. Ett extra plus för den fria frakten! Inet rekommenderas varmt.

Google Nest Audio WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.5
(41)
995 kr
S
Silverspoone
37 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Gick ifrån en Google Home till denna men blev ganska besviken på ljudet. Visst är det bättre än första generationen Home men den har också många år på nacken. Det är tyngd i högtalaren och den känns välbyggd även om min var feltillverkad. Den var ojämn under på gummiplattan och stod och vaggade. Med lite bättre kvalitetskontroll så hade man kanske märkt detta...? Men jag passade på att prova den innan det blev återköp. Som assistent är den riktigt bra men jag hade hoppats att Google hade satsat mer på ljudet nu när konkurrenterna har sprungit om för länge sen. Detta gjorde att jag lämnade tillbaka den och la till en slant och köpte en Harman Kardon Citation One istället. Den är lite större, har Google Assistant och mycket bättre ljud. Ska du inte bara ha den som assistent så rekommenderar jag denna istället. Nästan dubbelt så dyr men ljudet mer likt Google Home Max. (Iaf på medel till längre ljudnivåer) Finns även ett en bra recension på ljudochbild att läsa. Summa summarum. Nest Audio är en prisvärd assistent högtalare som tyvärr inte riktigt lever upp till förväntningarna gällande ljudet. Min var dessutom feltillverkad och det blev att lämna tillbaka den. Hoppas Google satsar på att släppa lite fler och bättre modeller eller börja sälja dem de redan har även här i Sverige. Vi vill ha Google Home Max eller Nest Hub Max även här!

Harman Kardon Citation ONE WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
4.1
(37)
2 490 kr
S
Silverspoone
37 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Jag har ett antal högtalare med stöd för Google assistant i hemmet och köpte först nya Google Nest Audio för att ersätta min gamla generation ett Google Home i vardagsrummet. Gummiytan under på Nest Audio var ojämn så den stod och vaggade men jag passade på att prova ljudet innan jag lämnade tillbaka den. Tyvärr blev jag ganska besviken på ljudet. Jag har ett par mindre golvhögtalare och förstärkare när jag vill lyssna på musik men smidigheten med assistenten och Spotify gör att jag oftare lyssnade på Google Home ändå. Särskilt när man bara ska ha lite låg bakgrundsmusik. Som sagt så levde Nest Audio inte upp till förväntningarna även om den är prisvärd som assistent. Jag hade tidigare läst lite om denna men var lite skeptisk till H&K då jag läst om alla problem med wifi och anslutning. Men efter en lyssning och bra service på Elgiganten så blev det denna ändå när jag lämnade tillbaka Nest på garantin. Den är avsevärt större än Nest Audio men ljudet till musik är mycket bättre och imponerande för en så pass liten högtalare. Tycker att ljudet låter bättre än Sonos och motsvarande Bose också. Det är klart och fint utan för mycket bas eller diskant. Hade inte några som helst problem med installationen heller via Google Home appen. Den känns välbyggd och jag gillar att knapparna (touch) är tydligt utmärkta på ovansidan. Vill jag finlyssna på musik så kommer jag fortfarande lyssna på mina Dali högtalare men jag misstänker ändå att denna kommer spela mycket oftare. Rekommenderas varmt för den som vill ha en liten högtalare med bra ljud och Google assistant.