Kategorier
Prisjakt

peroberg

Medlem sen 2003-03-24
12
Bidrag
4
Hjälpsamröster
Behringer Studio 50USB
3.3
(1)
1 111 kr
ett år sedan
Dessa låter riktigt bra i förhållande till sitt pris. Mina köpte jag på Ebay och högtalaren med förstärkarenheten skramlade efter transporten. Det var magnetiska skölden till basen som hade trillat loss och jag fick en chans att syna innanmätet och förstärkarmodulen. Enkel design och inte av bästa kvalitet monteringsmässigt, många verkar nöjda med sina tills de en dag bara sluta fungera. Tydliga m bra upplösning. Röster kommer igenom, bra bas för sina dimensioner. Funderade på allt ifrån KRK Rokit till Genelec 8030, men tänkte att sätta kvalitet i relation till utbyte. Har sedan tidigare Behringer B1031A och de är enorma i jämförelse och svårplacerade. Känner mig riktigt nöjd med dessa! Vad jag gillar är: +bi-amp, dock ej class-D +quad-amp, fyra förstärkare i ena monitorn som försörjer paret. Dvs mindre 230V kopplande. +USB är behändigt +de är grunda, men jag mätte upp djupet till ca 195mm, inte 178mm. Ogillar: -volymen över USB (från MBP retina -12) är svårkontrollerad, alldeles för hög på lägsta. -plastig front som inte är solid. -svåra att få tag på i Sverige? Utgående?
Apple iPad 10.2" 32GB (7th Generation)
3.3
(5)
3 995 kr
ett år sedan
Fungerar alldeles ypperligt till Garageband (sällan jag använder MB pro'n f musik numera), så lätt att jobba med. Mail (läsa/rensa) förstås.. kan vara lite svår att ansluta mot externa USB-enheter utan aktiv hub.
HP X4000B
3.5
(3)
299 kr
ett år sedan
Liten, precis och passar perfekt till min gamla Envy x360 :D
Behringer U-Phoria UMC404HD
3.3
(1)
1 249 kr
2 år sedan
Mycket bra ljudkort, men skulle ha valt den mindre modellen 204HD, även den med inserts/brytjack för kompressor. 404'an känns något stor mot resten av setup'en och jag kommer heller aldrig nyttja möjligheten att spela in fyra källor simultant. Har försökt använda den i Smule och med iPhone, men gått bet p g a USB (iphone/usbcam) inte klarat försörja interfacet. Detta även vid separat strömförsörjning/matning av interfacet! Ska dock försöka testa m iPad+usbhub.
Behringer UCA202 USB
4.2
(14)
215 kr
2 år sedan
Fungerar utan problem för (low latency) monitorering i Garageband. I Windows krångligare med Asio4all. Bra ljud i litet format, dock med reservation audio-in som jag inte testat.
Logitech Z120
4.2
(25)
178 kr
2 år sedan
Har haft dem till både Spotify och Garageband. Till priset sett är de riktigt bra :-)
Kobo Aura One
4.3
(5)
4 år sedan*
Jag är väldigt nöjd med det mesta gällande denna läsplatta! Installerade XAMPP webserver för att kunna ladda ner några tekniska PDF'er till Kobo'n. Konstaterar att renderingen, upplösningen och läsupplevelsen i stort är väldigt tillfredställande. 7.8" känns helt rätt; möjligen med undantag för e-magasin. Webläsaren är ingen höjdare, men så är det ingen surfplatta heller (e-ink = långsam bilduppdatering). Inbyggda belysningen är också ett måste i dunkelt ljus; kontrasten är inte den bästa då bakgrunden är grå snarare än vit. Men vilken skillnad att läsa jmf m surfplatta/telefon! Riktigt vilsamt för ögonen :-)
*Redigerades 4 år sedan
Scythe Big Shuriken 2 Rev. B
3.3
(1)
4 år sedan*
Fyller sitt syfte väl! Uppgraderade mitt AM3-baserade system från Phenom II x2 550 till x6 1055T (95W). Eftersom mitt chassi är ett Antec NSK1380 finns inte plats för en kylare högre än 60-70 mm. Andra kandidater var Cryorig C7, beggad stock-kylare (m heatpipes), Noctua NH-L12, vattenkylning etc.. Valet föll på den här efter mycket "research" (aka Googlande). Även om jag inte ser den verka/snurra/kyla inuti chassit vägde estetiken en hel del i valet ;-) .. Snygg, men inte enkel att installera (AM3).
*Redigerades 4 år sedan
Toshiba Chromebook 2 CB30-B-104
4.2
(15)
4 år sedan*
Köptes för ett år sedan och Toshiba har sedan länge lagt av med konsumentprodukter. För tyvärr hann aldrig deras modell från 2015 (bakbelyst tangentbord/utbytbar m2-SSD/vassare propp!) bli introducerad i Sverige :-( Används, som sig bör, till att Googla med :-) .. betala räkningar, Netflix/Viaplay och allt det vi e-människor gör nu för tiden. Även kört VNC mot Raspberry PI 2, men tyvärr anpassar sig inte cursor'n (mouse pointer) efter systemet. Kanske fungerar bättre med andra remote client desktop -lösningar? En av de negativa sakerna jag kan komma på är att man måste stänga av den. Det är pg a att den annars laddar ur relativt snabbt. Kanske går att konfigurera den att stänga av istället för stand-by när locket fälls? Annars en hit i arsenalen av prylar!
*Redigerades 4 år sedan
HP Envy x360 15-AQ102no
3.3
(1)
4 år sedan*
Kraven på ny dator innefattade: + IPS-skärm, minst 1080p och minst 14" + bakbelysta tangenter + rimligt pris ~10' kr + under 2.2 kg + SSD/250 GB Väntade länge på att Lenovo Yoga 710-15 skulle släppas i Sverige då den tilltalar med sin "bezelless design". Men när jag såg versionen av denna dator med den något sämre AMD-processorn kände jag för att slå till. Insåg dock att 7200U var ett bättre val. Jag ser denna dator som en bra kompromiss; stor skärm, touch, bra batteritid och låg vikt. Det enda negativa jag kan komma är skärmen. Vissa färger/färgfält (blått & orange) återges mer pixligt än andra färger. Den är också något ljussvag i jmf med andra laptops. Men jag maxar sällan ljusstyrkan så det spelar ingen roll. Skärmen blöder något i överkanten framförallt, vilket ses vid uppstart. Men det är inget jag tänker på förutom just då. Annars inget att klaga på btf kontrast, skärpa och färgåtergivning. Referensen för mig är Retina/Macbook, men till dubbla pengen och utan touch? ..nope! Så bortsett från upplösningen i förhållande till skärmens storlek är jag nöjd. Om jag tummat på skärmens storlek och valt mindre hade utbudet varit större innefattande högre upplösning på skärmarna. Och visst, Envy x360 15 kan vara skrymmande/otymplig.. framförallt i läget som surfplatta.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1