Prisjakt

SaltisMackis

Medlem sen 2018-10-07
4
Bidrag
12
Hjälpsamröster
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (6GB RAM) 128GB
Full Star 1
2.5
(2)
2 990 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 månader sedan*
En riktigt trevlig telefon. Genomtänkt alltifrån fingeravtrycksläsaren till ljudet i högtalaren. Mikrofonen grejar dock inte att prata med som högtalare telefon. Man måste hålla mikrofonen på särskilt vis. Min moto G5s plus micke bättre på högtalartelefon! Tyvärr verkar inte alla app program vilja hantera snabbheten i fånen. Vad jag fann anmärkningsvärt med denna fåne var: 1) Xiaomi vill hela tiden sälja in sina tjänster, spel och finesser! Det kallas inkilning och anses vara korrupt! (köp en fåne få en dammsugare på köpet) Det är inte ok! När jag ska ringa eller göra nåt på telefonen vill jag inte ständigt bli avbruten med pop up fönster och åtgärder för att gagna Xiaomi! Trots att jag angivit Google eller Duck Duck Go som standard webbläsare, kommer mi webbläsare app upp om och om igen! Detta är inte ok och irriterande så inni vassen! 2) När jag packade upp telefonen blev jag märkbart förvånad över hur kartongboxen var så lik en iPhone, den var vit och allt innanmäte så likt iPhone konceptet. Till och m adapter för 3,5 mm hörlurkabel har de utvecklat en egen USB standard. Snacka om att vilja uppfinna hjulet på nytt? 3) Skärmen: Skall vara snabb på respons. Tyvärr har jag fått hamra med fingret inte bara 2 ggr för å få respons på action i programvarorna men 4, 5 ellr 6 gånger innan något registreras och händer. Många gånger får jag istf förslag om mi förbättringsåtgärder eller tjänster! Inte ok! Support: Fick veta igår att jag måste ringa kl 08:00 till 12:00 på vardagar. Ringer någon minut över 08:00 och får veta att telefontiden är ändrad till 08:30 till 11:30! Ringer ganska exakt 8:30 får veta att jag skall mejla istf! Mejlar och väntar på svar. kl 20:00 väntar jag fortfarande på svar! Inte ens ärende bekräftelse som mottagen har de lyckats prestera. Men hallå? Kallar ni det här för Service? Jag behöver låsa upp den för att återställa fabriksinställningarna! För att aktivera mi telefonen ficka jag använda mitt Google Konto. Hur skulle jag ana att jag dessutom bort skapa ett mi konto? Det var också väldigt omständigt att få logga in med mitt Google konto! Nu har jag inget mi konto och inget mi lösenord! Nu sitter jag här och kan inte använda fånen överhuvudtaget! Min tidigare fåne från Motorola moto kräver inget konto hos Motorola eller hos moto! Allt på min moto ordnade sig över Google. Xiaomi mi ? Nej Tack!
*Redigerades 2 månader sedan
Motorola Moto G5S Plus Dual 32GB
Full Star 1
3.6
(19)
2 750 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan*
Nu har jag funnit den! Vilket otroligt pris! Kan det betyda att vi framtiden får börja snacka med varandra om mer vidkommande saker än de mest prestations relaterade och teknik orienterade finesserna? Denna fåne ligger i min hand som handsken! Rätt format, rätt storlek och rätt vikt! Men skärmen då? För mig är den kanon jätte fina färger och som sagt rätt format på display och storlek på skärm! Glaset är det heller inget större fel på! De flesta fånar idag har blivit avlånga, större klumpigare och väger för tungt i min hand, därför är vikten på denna devis optimal för mitt vidkommande! Jag har funnit att moto G5s Plus hittills överträffat användarvänligheten för att koppla upp sig på e-postservrar! Den funkar utomordentligt bra som surf platta / pad över såväl WiFi som över Bluetooth! Nu med Android 8.1 programvaru uppdatering! Det som ger ett minus för denna hårdvaruplattform med programvara uppdatering är att den hänger inte riktigt med för krävande appar. Exempel på krävande appar är spel appar som kräver kraftfull processhantering. Funkar däremot oerhört bra med you tube, mobilt bank ID, Swisch, alla sociala medier och naturligtvis samtliga Google produkter. Köpte en iPad men blev så besviken - den är stor och otymplig att bära med sig. Det finns ofta också inte tid å hålla på å hålla på. När jag jobbar och arbetar mer seriöst med kalkylark, dokument, bilder eller surfar över nätet sätter jag mig ned vid mitt tangentbord och TCO godkända monitor skärm, som kopplats till en kraftfullare och nyare modell av Apple mini Mac. Tyvärr pratar ännu inte iOs med android fånar men det har kommit flera messenger program som funkar i Safari Webbläsare! Användargränssnittet och displayen som moto G5s Plus erbjuder beträffande telefonen och telefonboken är den absolut mest tilltalande och tillfredställande jag funnit att arbeta med i jämförelse med alla smart telefoner jag fått erfara hitintills! Vill man gå tillbaka och leta efter bättre telefonbok får vi leta efter Sony Ericsson K610i! Helt klart min Favorit fåne, tråkigt att den inte pratar med iOS fullt ut. Tack för att jag fått säga några ord och lycka till alla ni som letar efter en telefon!
*Redigerades 3 år sedan
OnePlus 6 64GB
Full Star 1
3.8
(7)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Måste få be lämna mitt betyg: Efter att ha läst alla recensioner på nätet - inte minst GSM Arena och Prisjakt utan även flertalet andra inklusive you tube demos och instruktioner, fick jag ett erbjudande och packade upp med stora förväntningar. De som gör och skriver dessa recensioner måste vara rena teknik nördar, för jag fann till min besvikelse att den här fånen inte alls motsvarar den användarvänlighet jag skulle velat den vara! För det första: Färgskalan i programvaran helt galen, gick inte ens ställa in! Helt plötsligt kom en program uppdatering och utan att jag behövde göra något anpassade sig färgskalan till att normalisera sig till att bli kanon +++. Men? jättesvårt anpassa rätt ljusstyrka på skärmen till dagsljus, kvällsljus och rent nattmörker. Den automatiska anpassningen rent värdelös! OLED / Amoled har jag funnit inte nödvändigt vis min grej! För det andra: Operativsystemet. OnePlus har ett egen utvecklat operativsystem som skall prata å ena sidan med Android plattformen å andra sidan med alla appar. Jag vet inte om det är så bra? En del appar funkar sämre i One Plus, och den nya android funktionen som inte gör det lätt att stega tillbaks för att den ska visa helskärm är kass när man verkligen behöver göra saker här och nu! För teknik nördar tycks det va en självklarhet att allt skall va så high tech som möjligt och att allt skall gå j#@§& snabbt. Men för användaren vet jag inte om det är så roligt? det minsta jag rör vid skärmen far fältet eller markören i väg nån annan stans och så får jag börja om. + att den här fånen laddar otroligt snabbt! Generellt en fåne jag skulle vilja arbeta med framför andra ... men ... när jag använder krävande appar helt otroligt hur snabbt batteriet laddas ur! Sammanfattningsvis: För det här priset en trevlig och än mer förträfflig fåne. Även om jag förordar One Plus Six framför Iphone Xs max, håller inte principen iOS överträffar Google / Androids uppdatering med hästlängder! Att slippa tänka på om bilden är uppdaterad i min dator eller i'Cloud går inte att beskriva i jämförelse hur bakvänt besvärligt det kan bli när man skall uppdatera bilder i Android Google baserade olika system Hallå! - Vilket dilemma när man satt sin tillit iOS och hellre vill använda en One Plus Six eller en Motorola? När man inte använder krävande appar och inte bunden av iOS system blir dock moto G5 plus en mycket prisvärd fåne att använda! Den är robust och användarvänlig! Som ren fåne är den min absoluta favorit då batteriet håller lång tid och är snabb på att ladda upp! Såväl det grafiska som använarr gränssnittet tycks också va inställt på att alla anslutningar till webb baserade Google tjänster uppkopplas och laddas micke snabbare och smidigare än i andra Androider! J´accuse! är det nån som kan få nån rätsida på detta?
*Redigerades 3 år sedan
Apple iPhone XS Max 64GB
Full Star 1
4.3
(24)
4 390 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Det som skulle göra det är det smidiga, mest bekymmersfria och mest väl genomtänkta operativsystemet iOS! Men? Redan andra veckan jag använder denna blir den extremt överhettad av apparna jag använder. Dessutom har de omorganiserat procedurerna för att stänga av apparna. Det gör att man får ha en hel karusell med appar som ligger bakgrunden och tuggar. Det gör mig väldigt besviken ( : - ! Nu måste jag säkerställa att varenda app är avstängd ytterligare merarbete för mig som användare! Vart hän har Apple tagit sin kundnytta? Det här är ju löjligt! Ju fler appar som ligger och tuggar plus att när jag använder krävande appar förbrukas batteriet på nolltid! Den här modellen tar också xtra lång tid att ladda upp! Parallellt har jag använt en One plus Six. Jag blir mer och mer nöjd med den fånen framför Xs Plus. JÁccuse! Voffö är det inga inom It och telefoni som säger ifrån hur saker och ting skall vara? Telenor gjorde allt för å få mig att förstå att iPhone 6s Plus hade så dålig antenn! De ville tvinga mig köpa iPhone X för det var bättre antenn! Men hallå ! Jag har också en Motorola G5s Plus och den visar att jag har 4G+ med telia, när jag med Telenor bara får 3G! Och med Motorolan hörde folk vad jag sa när jag pratade! Vad är det här för gallimatias över att få använda en Smart Fåne? Skulle jag inte kunna få lägga mina pengar på julklappar till mina barn och min fru, istället för att hänvisas till att köpa grisar i säckar?
*Redigerades 3 år sedan