Prisjakt

danielkun

Medlem sen 2007-07-07
7
Bidrag
0
Hjälpsamröster
LG OLED55CX 55" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.6
(23)
d
danielkun
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Väldigt nöjd med denna TV. Precis som många skriver är bildkvalitén riktigt bra. Men framför allt är användarupplevelsen även väldigt bra. Inte många som pratar om det. Jag ville verkligen ha en Sony. Exakt varför vet jag inte utan jag är helt enkelt hjärnt-tvättad att det är bra japansk kvalite. Men efter att ha köpt båda en CX och en Sony A8 så föll beslutet på denna LG. LG's webOS är enkelt att navigera. Det tar upp minimalt med utrymme och löser uppgiften. Den klarar att spela upp alla nätverksfiler jag skickat till den via min NAS utan problem. Den spelar tom upp ARIS undertexter från MPEG2TS vilket var förvånande. Apputbudet är inte enormt men jag använder ändå bara Netflix, Disney och de större aktörerna så det fungerar utmärkt för mig. Airplay fungerar bra. Chromecast fungerar inte. Trevlig bonus är att jag kan styra min Telia TV box VIP 5305 helt från LG's fjärr. LG har ett pekdon man kan använda men den går att avaktivera om man vill, klickar man dessutom på navigationsknappen försvinner markören. webOS är inte perfekt men slimmat och effektivt. webOS i den nya C1 modellen tar dock upp hela ytan. Till skillnad mot Sony A8 som jag köpte kan jag nämna att Sonyn inte klarar att spela upp MPEG2TS filer i den inbygga spelaren. Den klarar att spela upp dem via VLC appen men det går inte att spola huvudtaget. Undertexter supportas inte. Jag laddade hem 5 andra mediaspelare men ingen klarade MPEG2TS. Detta är inte avgörande men det visar hur LG har en bättre mediaspelare utan 3:e parts appar. Android har mycket appar att välja på men Android som OS känns inte riktigt moget. Google har slagit ihop apparna för mobiler med TV Android så även om man kan ladda ner tusentals appar så är det mobilapparna. Man får alltså upp hamburgarmenyer och frågor som om man vore en mobilanvändare. Vissa mediaspelare startade inte ens upp. De bara krashar. I övrigt finns alla stora appar för Netflix, Disney osv precis som för LG. Jag kunde inte styra min Telia TV box med Sony oavsett hur mycket jag testade. Airplay fungerade efter en uppdatering av TV'n men då fick jag ett extremt störigt meddelande via popup varje gång jag ska byta tv inställningar. Tex från standard färger till bioläget. VARJE gång du går in i menyn på VARJE inställning. Helt otroligt dålig UX. Chromecast fungerade så klart bra. Jag hittade LG CX 55 tummaren för 9990 på kampanj på MediaMarkt så med tanke på priset köper jag till en extern Chromecast istället och har då fått allt som Sonyn klarade och mer.

Konstsmide 7092 Recessed
Full Star 1
2
(2)
495 kr
d
danielkun
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 år sedan

Köpte dessa för att ersätta en äldre variant ifrån 2002 som även den var ifrån Konstsmide men hade lysrör i sig. Blev förvånad över den låga kvaliten. Det finns ingen anslutning för jord i dessa (vilket det gjorde tidigare). Det finns ett sladdlås där men ingen bygel för att fästa kabeln så den sitter fast endast i koppartråden. Riktigt dåligt. Hela produkten känns som något billigt ifrån kina. Beteckningen är 7092. Sedan finns det 3 varianter av dessa i koppar, vitt och stål. Då heter de 7092-xxx beroende på typ.

Electrolux ERF4114AOX (Rostfri)
Full Star 1
2
(4)
d
danielkun
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Levererades med skenorna till grönsakslådan fel-monterade. De ser exakt ut som skenor till en låda från IKEA som man monterar ihop själv. Tittar man inte noga på instruktionerna och sätter dem fel blir det svårt att få in lådorna rätt. Precis detta hände med denna kyl. Helt otroligt att kontrollerna inte upptäckte detta. Allra minst den person som satte i grönsakslådan genom att föra den uppåt och sedan pressat in den med rejäl kraft. Ringde Electrolux som skulle skicka ut en reparatör 6 dagar senare. Men jag tröttnade att vänta och skruvade därför loss skenorna och bytte plats på dem. Nu fungerar det som det ska att dra ut lådan. Levererades av Tretti med en stor intryckt bula via Bring av en förare som inte talade ett ord svenska. Beställde även en frys i samtidigt som hade ramlat under transport. Kändes konstigt att ta emot varorna när föraren står och kämpar för att lyfta upp frysen som ligger ner medan jag står och tittar på. Jag kunde inte heller se något som helst band för att hålla varorna på plats. Inte så konstigt att de ramlar...

Hembiobutiken
Utmärkt
(500+)
d
danielkun
7 omdömen
UtmärktRedigerades 11 år sedan

Beställde onsdag morgon och varan låg hos posten på torsdag eftermiddag. Kan inte blir bättre! Billigast på prisjakt inkl frakt! Super nöjd!