Prisjakt

tdeimos

Medlem sen 2007-07-06
20
Bidrag
30
Hjälpsamröster
Benq W1350
Full Star 1
3.8
(10)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Jag har synat projektorer i 20k klassen i ett par månader nu för att installera i min gillestuga när den är färdigrenoverad. Såg denna på Elgigantens mellandagsrea och för priset 7990:- tyckte jag att det var värt att köpa hem en och prova. Det blir inget återköp kan jag säga! Mycket är redan sagt i tidigare recensioner som jag håller med om. Vid normal körning så måste man medge att man får precis vad man betalar för. Fläktljudet finns där hela tiden. Vid ECO är det fortfarande ett bra tryck i bilden samtidigt som i alla fall jag inte tänker på fläktljudet. Helt plötsligt framstår projektorer för mer än de dubbla priset som oskäligt dyra. För ordinarie pris hade jag satt en 9a. För 8000:- är det ett fynd och en solklar 10a!

Sony Xperia Z5 Compact E5823 2GB RAM 32GB
Full Star 1
3
(73)
4 390 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Jag har haft min svarta i lite över en vecka och är mer än nöjd. Har inte upplevt några problem med skärmen som några verkar ha med den vita!? +++++Formatet Bästa telefonen i storleksklassen. Finns inte mycket konkurrens här... +++++Vattentät Jag vandrar i berg och springer med min telefon. Något icke tät telefon skulle inte fungera för mig. +++++Kameran Det är den klart snabbaste (mobil)kameran jag någonsin provat. Från att man trycker till att bilden tas vill man inte vänta 3 sekunder för då är ögonblicket över. Äntligen har en tillverkare fattat detta. Jag kan jämföra mot Z3 Compact och Lumia 930 som båda har schysta kameror. Z5 Compact tar bättre bilder i mörker och minst lika bra bilder i dagsljus. Men man behöver gå från standardformatet 8MP till 23MP för att få ut maximalt. +++++Fingeravtrycksläsare Ett klick på on/off så är man igång igen. Mycket bra för mig som har känslig data från jobbet och måste ha den låst 24/7. +++++Kvalitetskänslan Chassit är gjord av plast/alu. Känslan är på topp. Frostade bakstycket är ett lyft mot Z3 Compacts minst sagt dåliga bakstycke.. Inget risk för sprucket bakstycke, inget kladd. Toppklass! +++++Batteritid Jag kör fortfarande standardinställningarna och har laddat telefonen 3 gånger nu. Alla gångerna efter ca 2-3 dagar vilket är helt enligt förväntan. ++++Prestanda Det finns ett visst lagg när man bläddrar i menyer och startar appar. Helt klart inte för dig som vill ha den snabbaste mobiltelefonen på marknaden. Inte för att den på något sätt är dålig. - Vid hård körning blir den lite för varm så kanske inget för hardcore gamern. Sammanfattningsvis så kan jag säga att för mig som vill ha en kompakt vattentät telefon som gör sitt jobb så är den så långt klockren. Den kanske inte är värd ett köp om du redan har en Z3 Compact och vill uppgradera. För så mycket mer telefon är det faktiskt inte. Men fingerläsare, snabba kameran och ett vettigt bakstycke kanske ändå gör att det är värt det för somliga.

LensOn
OK
(500+)
Utmärkt
Redigerades 7 år sedan

För mig är leveranstiderna viktigare än det absolut lägsta priset. Jag har beställt dagslinser från lenson i 2 1/2 år nu och linserna levereras oftast efter 2 arbetsdagar och sällan efter 3. Beställer jag på måndag kväll har jag exempelvis oftast linserna på onsdagen. Mycket bra! Linserna är alltid billigast via länk på prisjakt. Ibland kan man få linserna någon tia billigare någon annanstans men jag beställer alltid från lenson då jag kan lita på att linserna kommer fram snabbt. Oftast är man ju ute i sista sekund när man beställer...

Philips Avent SCD505
Full Star 1
3.4
(39)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 7 år sedan

Ljudet är ju helt ok och inte alls så dåligt som vissa får det till? Vi känner oss trygga med att ha enheten ståendes i andra änden av rummet samtidigt som vi tittar på tv. Det har aldrig varit några problem och vi brukar reagera redan när vårt barn skruvar på sig i sängen när enheten är på högsta volym. Har man extremt hög ljudnivå kring sig så kan man ha enheten runt halsen så jag ser faktiskt inte problemet alls. Räckvidden är enhetens starka sida och vi har aldrig tappat länken. Vi bor i villa och var mycket ute på tomten i somras utan problem. En mycket prisvärd produkt! Sen finns det bättre produkter med vibration och högre ljudnivå men de kostar också det dubbla så detta måste såklart tas med när man jämför produkten med andra... Den har varit 100% pålitlig i ett år nu och det är vad man kan kräva.

BRIO Happy (Sittvagn)
Full Star 1
3.3
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

Recensionen gäller 2013 års modell. Vi går mycket på ojämna vägar och stigar i skogen och därför var komfort extra viktigt när vi valde vagn. Vagnen vi har är utrustad med fasta lufthjul och knäledschassi och den är stabil och lugn även över mindre rötter och stenar. Efter ett år och många mil kan vi konstatera att vagnen inte bara är komfortabel för barnet utan också håller mycket bra. Jag och min sambo går i snitt ca 7km per dag och till 90% på grus/skogsväg/stigar. Att vagnen fortfarande fungerar utan anmärkning är långt över förväntan. Fungerar även utmärkt för löpning på grusväg/asfalt. Ca 30 mil har avverkats för detta ändamål. Teleskopshandtag rekommenderas för att enkelt kunna justera höjd när 2 personer av olika längd ska hantera vagnen. Kom ihåg att välja rätt utrustning efter behov. Det är lätt att beställa fel och bli missnöjd. Svängbara småhjul förstör såklart vagnens komfort men gör vagnen betydligt smidigare i stan. Fasta lufthjul gör vagnen i princip obrukbar för lattemamman men är istället ett måste för skogsmullen. Jag rekommenderar verkligen denna vagn(tillsammans med ovan nämnda utrustning) till den aktiva familjen och som sällan använder vagnen för att kryssa fram bland butikshyllor.

Biozone Basic BZ-PR 90/10
Full Star 1
3.8
(1)
6 875 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 7 år sedan

En produkt jag kan rekommendera. Köpte den för ett halvår sen då vår källare luktade lite fränt på grund av fukt i väggarna och vi ville vänta med rivningen. Erfarenheter under detta halvår: * Minskade mikrobakteriell doft märkbart i källaren inom loppet av ett par dagar. Kändes betydligt säkrare att vistas där trots fuktskada. * Minimerade doft från starkt doftande nyköpta IKEAsängar på ett par veckor. * Efter rivning av mögligt organiskt material är nu källaren 100% doftfri efter att luftrenaren varit på full fart i 2 dagar. Nu ska vi placera den i ett rum på övervåningen som har en okänd doft. OBS Ett varningens finger för att denna maskin faktiskt bildar ozon. Jag och min sambo har känt huvudvärken krypa på när vi vistats i 30 kvm stora gillestugan samtidigt som maskinen gått på fullt fart. Vi valde därför att stänga av den eller låta den gå på låg fart när vi vistades i rummet. Denna maskin är dimensionerad för 90kvm och det märks att man måste använda den med måtta i mindre utrymmen samtidigt som man befinner sig där,

Epson Expression Home XP-225
Full Star 1
2.8
(3)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Skrivaren gör sitt jobb för priset och man behöver INTE koppla upp den mot datorn via USB för att få igång WIFI. Instruktionerna är dock lite otydliga och jag installerade först från fel paket och misslyckades att koppla upp via WIFI. Samma misstag som nedanstående skribent förmodligen gjorde. Gör man rätt är det dock en otroligt simpel installation. För Win 8.1 gjorde jag följande. Använd Epson network software & driver package (Finns på medföljande media eller att ladda ner på Epsons hemsida). Välj anslutning via WIFI i installationsprogrammet och tryck på skrivarens WIFI-knapp. Skrivaren kommer nu per automatik upptäcka vilket nätverk den ska ansluta sig mot och utföra rätt konfiguration. Funkade förvånansvärt bra i mitt fall.

Huawei E5172
Full Star 1
2.1
(8)
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Fick denna från 3 när jag tecknade abbonemang och den tappar mobilnätet flera gånger på en dag. Efter 4 "reparationer" lyckades jag få den utbytt men precis samma fel på den nya. Har jävlats med 3 sen i augusti nu och börjar ge upp. En usel firmware på denna som inte uppdateras trots att den funnits på marknaden sen i våras. Uppdatering: Det är ett känt problem att routern strular i vissa områden enligt en ovanligt uppriktig person på 3s tekniska support. Någon uppdaterad firmware är inte planerad. Jag köpte en E5776 istället. Den har fungerat oavbrutet i en månad nu! Akta er för denna router den är pinsamt dålig. Såg att 3 börjat sälja en uppdaterad version av E5172 nu. 5172a. Det tog ett år och säkerligen tusentals missnöjda kunder att byta ut detta skit, rätt pinsamt det också..

LensSky
Dålig
(51)
Bra
Redigerades 12 år sedan

Jag har beställt där 3 gånger nu och det har funkat bra. Angivna leverans tider har dom hittills hållit. En gång fick jag en öppnad linskartong som var ihoptejpad. Dock rätt antal linser och oskadade linförpackningar så jag gjorde ingen stor grej av det. Drar dock ner helhetsintrycket något.