Kategorier
Prisjakt

Efterfrågare

Medlem sen 2018-08-14
15
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Bauhaus
Utmärkt
(306)
Usel
2 år sedan
Beställde en bänkskiva hos Bauhaus tillbaka i påsk som jag betalade 4~5k på plats för som skulle ta 4~6 veckor att få in. Nu har det gått över två månader och jag har fortfarande inte hört vad som har hänt med den eller när den kommer, och när jag kontaktar kundsupport får jag noll information om min beställning tillbaka. Jag kan ha förståelse för att det blir fel t ex att det blev någon bugg i deras system så den aldrig blev beställd hos deras leverantör. Men att de gång på gång uppvisar noll vilja för att hjälpa en som kund när de har gjort fel på sin sida är helt oacceptabelt. De kan ha billiga priser på en del varor men jag skulle inte ens säga att man får vad man betalar för då jag fortsatt inte fått ett dugg av dem, och jag skulle inte heller säga att de har dålig kundservice då jag fortfarande sitter på noll information om min beställning 3 samtal och två mejl senare. Så kort och gott bör ni handla på egen risk, särskilt om det är något de inte har inne då risken är att ni inte kommer få det iallafall även om ni beställer hos dem.
WD Red WD100EFAX 256MB 10TB
3.9
(8)
4 199 kr
2 år sedan
Vänlig påminnelse att ni kan köpa den här hårddisken för över 800kr billigare genom att köpa en WD my book 10TB och plocka ut hårddisken. Dock lär du inte ha garantin på tre år med den metoden (såvida du inte är väldigt försiktig när du demonterar/monterar) men det kanske det är värt för att spara ~25% då hårddisken inte har 25% risk att krascha de första tre åren.
Sony PlayStation 4 (PS4) Pro 1TB
4.2
(100)
3 990 kr
2 år sedan
Första konsolen jag har köpt sen första Xbox och den gör mer eller mindre vad jag behöver. Köper mestadels mina spel för PC men då playstation har en del exklusiva titlar (främst JRPG) tänkte jag att den kunde vara värd pengarna, särskilt då jag köpte den i mellandagarna när den var nere på 3290. Ett problem jag har med den dock är att den låter värre en hårddisk från 90-talet när den startar upp ett spel, nu vet jag ju inte om det är så med alla modeller eller om det bara är med min men jag måste utgå ifrån vad jag faktiskt har fått. Annars är den ganska tyst när den faktiskt är igång. Något mer jag skulle vilja ta upp är att Sony har trappat upp censureringen av sina Japanska titlar sedan de flyttade sitt högkvarter till Kalifornien för två år sedan (kanske inte helt otippat med tanke på kulturen där) och kan vara mer eller mindre fientliga mot mindre speltillverkare nu och ställa censureringskrav på dem inom en månad före release. Förutom det är det inga som helst problem med PS4. Självklart kommer du få bättre spelupplevelse på en gaming-PC för 10k+ än en konsol för 3~4k men om du som jag är intresserad av deras exklusiva titlar kan den absolut vara värd att köpa, och om du planerar på att spela nyare spel med lite mer krävande grafik kan det definitivt vara värt att lägga ut lite extra för Pro-modellen om det är en exklusiv titel eller om du inte har någon gaming-pc.
Samsung UE49KS7005
4.4
(9)
2 år sedan
Testvinnare och väldigt bra bild för priset med snygg design, men det finns två saker man borde ha i åtanke om man vill köpa den. Det första är att (åtminstone min) har lite backlight bleeding så om du planerar att ha den i ett mörkt rum hade jag nog köpt den i butik eller ett demoexemplar som du kan se inte är något fel på, då problem med bleeding brukar variera från exemplar till exemplar. Det andra är att bilden blir dålig när man ser den från sidan så om du har en stor soffgrupp som ''omringar'' teven hade jag nog rekommenderat en annan modell. Men om du ska se på den framifrån och kan köpa den lokalt där du lätt kan se & byta tillbaks modeller med backlight bleed så är denna ett bra köp för pengarna.
Acer Predator Orion 5000 PO5-610 (DG.E0SEQ.024)
1.8
(1)
2 år sedan
Ser ut som att de har försökt spara in en hel del på hårddiskarna och minnet, hade förväntat mig åtminstone en SSD M.2, ett par exta Terabyte lagringsutrymme och RAM med 3000MHz för en dator för 29 000:- I överlag får du inte mycket hårdvara för pengarna med denna så ej rekommenderad såvida de inte minskar priset nedemot 20 000:-
Komplett Gamer Premium i140 - 3,6GHz QC 16GB 1,25TB
1.5
(1)
2 år sedan*
Kanske något bättre för de som köpte den när den var nere på 13 000:- men för 17 500:- får du väldigt lite för pengarna, hade förväntat mig åtminstone en 1080/2070 GPU, 8700k/9600k processor och 16gb 3000MHz RAM och ett större lagringsutrymme för den prisklassen. Då datorn inte ens är ett år gammal kan man inte heller skylla på att priset är utdaterat, även om den är på rea nere på 13 000:- så är det inget att hänga i en julgran och verkar mest vara ett försök att lura föräldrar som inte har någon koll på hårdvara att köpa lite för mycket, vilket inte visar på någon vidare respekt gentemot deras kunder. Ärligt talat anser jag det vara oärligt av Komplett att ha en dator värd kanske 10 000:- ute till 17 500:- och kommer göra det svårt för mig att rekommendera Komplett till mindre teknologiskt kunniga personer. En bra måttstock för de som sätter priserna hade varit, om ni själva inte skulle röra vid det här erbjudandet med en 10 meter lång pinne så lägg inte ut det på er hemsida till att börja med.
*Redigerades 2 år sedan
Logitech G513 Carbon Tactile (Nordisk)
3.5
(11)
1 149 kr
2 år sedan
Bästa tangentbordet jag har haft någon gång och älskar switcharna på den! Något mindre ''klickigt'' än cherry blue och med något mer ljud och motstånd än cherry brown, om du har någon lokal butik med detta tangentbord inne rekommenderar jag att du åker in och prövar det! Det enda minuset är att det är väldigt dyrt om man jämför med andra RGB-tangentbord av den klassen, så såvida du inte är villig att lägga ut 1700:- på ett tangentbord skulle jag vänta tills de droppar i pris, köpte dem själv på Black Friday för 1290:- och de pengarna är den definitivt värd!
Komplett PC i delar Intel Premium Gamer - 3,6GHz OC 16GB 1,26TB
3.3
(1)
2 år sedan
De har uppdaterat listan något då de nu har en 2070 istället för en 1080 vilket är en uppgradering! Jag räknade lite på det och om du skulle köpa samtliga delar från billigaste alternativet på prisjakt separat så skulle det kosta dig 14 874:- så definitivt ett bra erbjudande från Komplett! Någon mindre kritik är att moderkortet kanske inte är helt optimalt, så om du planerar att överklocka eller vill kunna uppgradera datorn i framtiden så lär du inte få mycket gjort. Sedan kan man tycka att för en dator för över 13 000:- så borde de lagt till en separat kylare, så jag rekommenderar att du åtminstone köper en billig i tillägg till paketet om du ska köpa det (212 Evo är ett bra alternativ). Sen ger väl Ryzen 2700X mer för pengarna än en 8700 på den prisnivån så kanske inte ett helt optimalt val av processor heller, fast du skulle nog behöva anpassa valet av andra komponenter också i det fallet. Du skulle kunna bygga en någorlunda bättre pc än denna men då skulle du behöva lägga ut uppemot 16 000:- så om du vill bygga en pc för runt 13-14k så är det här paketet (plus en kylare) ett riktigt bra val om du inte vill överklocka eller planerar på att uppgradera datorn med nyare komponenter i framtiden.
Asus ROG Strix GL12CP-NR060T
2.5
(1)
2 år sedan
De visar ju inte all information angående komponenterna men jag utgår ifrån att det är för att de tar bland de billigaste komponenterna utifrån prestandan de anger. Räknade lite på det och du skulle kunna bygga dig en likadan för 12.5k istället för de 15k de ber dig om idag, så om du tycker att lägga 2.5k extra är värt för att slippa bygga den själv så bara kör på med den.
Inet
Utmärkt
(500+)
Bra
2 år sedan
De hade bra pris på 1TB 970 EVO SSD som jag beställde från dem och fick den i god tid tillsammans med en lakritsstång (jag gillar inte lakrits men ändå roligt när butiker skickar med något extra). Jag ger dem bara en sjua dock då jag tycker att den var ganska dåligt packad, när jag köper en elektronikvara för över 2000 tycker jag att man gott kan lägga den i en låda med emballage istället för att skicka den i ett kuvert. Även om det fysiskt går att få ned den i ett kuvert betyder inte det att det är en bra idé, och om den från Postnord hade lagt något tungt ovanpå den (vilket inte alls hade förvånat mig) hade hårddisken blivit förstörd. Jag tror det handlar om att tjäna lite extra pengar, men att de redan tar betalt 50kr för frakten och sen lägger kanske 10-20kr på den med dålig paketering och tar övriga 30-40kr i extra arvode är bara oseriöst och hjälper knappast om man vill framstå som en professionell förhandlare. Hade egentligen velat ge dem mycket lägre men då jag inte har haft några problem med kundservicen låter jag den stå som en sjua tills vidare.
Sida 1