Kategorier
Prisjakt

Videofilur

Medlem sen 2003-02-18
338
Bidrag
1
Hjälpsamröster
Mirrormask
3.3
(4)
14 år sedan*
En ganska originell film med en skön och fantasifull produktionsdesign. Dock trampar storyn vatten och kommer inte riktigt någon vart. Dessutom känns denn lite hobbyaktigt som om någon har pulat ihop filmen på sin PC hemma med hjälp av Adobe After Effects. Lågbudgetkänsla med en del minnesvärda scener men med en aning förvirrat helhetsintryck.
*Redigerades 14 år sedan
Lady In the Water
3.4
(19)
14 år sedan*
Som vanligt med M.Night Shyamalan en mycket personligt berättad historia med en stor portion mänsklig värme och en del monsterkrafter som krydda. Den till dags dato mest humoristiska filmen från denna regissör, och kanske den mest sentimentala. Men ändå en skön må bra film.
*Redigerades 14 år sedan
Dolt Hot
2.9
(10)
14 år sedan*
En mycket speciellt berättad film som växlar mellan drama och thriller så att man ibland inte vet som är vilket. Stundtals mycket otäck film men en i synnerhet ruggig och shockerande scen, men ibland lite väl seg. Dessutom vägrar filmen presentera en upplösning på dramat. En vågad film som är ett intressant formexperiment värd sitt erkännande.
*Redigerades 14 år sedan
Corpse Bride
3.6
(62)
79 kr
14 år sedan*
En film av Tim Burton i samma gotiska anda som hans tidigare producerade The Nightmare Before Christmas. Den här historien är dock mer engagerande och bättre berättad.
*Redigerades 14 år sedan
Besatt (2005)
3.1
(16)
14 år sedan*
En mycket effektivt berättad skräckfilm/rättegångsdrama som försöker att förklara eller uttyda vad som hände Emely Rose. Fokus läggs på utspel och kroppsspråk i stället för effekter. The Exorcism of Emily Rose är en mer avskalad, objektivt och opersonligt brättad film som saknar den fantastiska personlighet som originalet Exorcisten har. Dock är detta en utmärkt film i sin egen rätt som idag skrämmer mig mer än förlagan.
*Redigerades 14 år sedan
The American Nightmare
2.8
(1)
14 år sedan*
En mycket intressant intervju med mina husgudar såsom John Carpenter, David Cronenberg, Tobe Hooper och Gerorge Romero. Titeln är en drift med "den amerikanska drömmen" och det görs en tydlig jämförelse med politiska och samtida skeender i samhället med skräckfilm; det är en spegel av vad som sker runt om i världen. Skräckfilmen i nordamerika är en reaktion på myten om den amerikanska drömmen.
*Redigerades 14 år sedan
Van Helsing - Samlarutgåva
3.7
(127)
14 år sedan*
En påkostad och underhållande historia som försöker att förena alla de klassiska gotiska berättelserna från 1800-talet till ett, ungefär som i Society of extraordiary gentlemen, men denna film är mer underhållande och har glimten i ögat. Det blir dock aldrig mera än en popcornrulle underhållande för stunden.
*Redigerades 14 år sedan
Storm (2005)
3.1
(13)
14 år sedan*
En frisk fläkt i filmsverige med en svensk själ trots att den lånar friskt från det stora landet i väster. Själva konceptet eller idén är bättre än slutresultatet.
*Redigerades 14 år sedan
Gattaca (UK)
3.9
(21)
14 år sedan*
En mycket bra film som funkar på många plan, både estetiska och filosofiska. Bra skådespel från de flesta men lysande från Jude Law.
*Redigerades 14 år sedan
The Forgotten
3
(39)
29 kr
14 år sedan*
En ganska simpel men snyggt filmad film med några minnesvärda och chockerande "effektscener" men som hålls tillbaka av den lågmälda musiken, trots att tempot är ganska högt i de enskilda scenerna. Bra skådespel men inget extraordinärt.
*Redigerades 14 år sedan
Sida 1