NaCl

Medlem sen 2007-05-01
15
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Weber Q 1200
4.1
(3)
2 690 kr
ett år sedan
Har även en större Weber Genesis 2 men är nästan mer imponerad av denna. En riktig picknikgrill, lätt o smidig. En engångs gasolpatron funkar för 2-3 omgångar för 2 pers. Med Webers slangtillsats så kan man även ansluta den till större behållare typ P11. Kostar en del men det är en kvalitéts enhet att åldras med.
Weber Genesis II E-310 GBS
4.4
(6)
8 739 kr
ett år sedan
Detta är min andra gasolgrill av denna storleksklass. Hade innan en mer avancerad modell med fler brännare, sidoplatta etc. Men fastän den var i rostfritt gick brännarna om intet efter ca 3-år. Att det blev detta fabrikat beror på att här ska man kunna få tag på reservdelar om så krävs. Köpte den som utförsäljning av årsmodell 2018, den rostfria varianten. Ingick 2st termometrar som man kan koppla upp mot en app i telefonen (roligt typ 2ggr sen tar det liksom udden av grillningens charm). Endast använd grillsäsongen 2019 men är överlag nöjd. Estetiskt är det inte en skönhet. Själva stativet ser inte färdigbyggt ut, mer täckplåtar hade hjälpt upp detta. Men locket andas kvalité, inget sladdrigt mähä som finns i billigare fabrikat. Lite dålig effekt vid blåst, jag saknar en 4:e brännare. Under normala grillförhållande fördelas värmen bra och det är troligtvis en stabil, trygg, kvalitets enhet som man kommer kunna ha glädje över i många år. Hyfsat lätt att göra ren och jag bedömer gasåtgången som helt okay. Gick åt endast en P11 och det räckte inte till på den förra vid jämförbar grillningsfrekvens (oftast endast 2 pers, men i snitt 1,5 ggr/ vecka från maj till oktober). Med tanke på finesserna (typ inga) är det en ganska så kostsam enhet, men man får ju också oftast vad man betalar för, tror där var typ 10-års garanti på vissa delar. Bör lätt funka för upp till 5 vuxna eller en ”vanlig” familj.
Honor 10 (4GB RAM) 128GB
2.5
(1)
ett år sedan
Har haft telefonen i ca 7 månader nu. Är en jobbtelefon och pga en dumsnål firma var detta den ”bästa” modellen man kunde få utan att behöva lägga till pengar privat (varför ska man behöva det!?). Jämfört med min 3-åriga Sony Xperia X Compact av enklare snitt är denna sämre på det mesta tycker jag. Kameran är dock bättre, finns dock ingen direktknapp till kameran som på Sonyn. Den har problem med vissa appar som inte fungerar. I perioder startar den om dagligen, utan förvarning = man är ej tillgänglig, ansiktsigenkänningen funkar dåligt, kräver ofta dubbla pinkoder (har ej hittat om man kan stänga av detta), den är för stor för att hanteras smidigt med en hand i arbetssituationer. Min första Huawei och som det ser ut nu även den sista.
Per Wikstrand AB PW Klyven
3
(1)
13 475 kr
9 år sedan*
Hyfsad kvalité dock inte 100%-ig. Infästningen till kolven är gjord i för klent järn så kolven rör sig i sidled, detta gör att bultarna lossnar och rörelsen blir ännu värre. Har fått svetsa om kolvinfästningen då den är svetsad med argon (mig) i original utförande dvs fogen släpper. Alltså dåligt svetsad med för få svetsfogar och klent järn, 2mm tjockare järn hade gjort skillnad. Har även skjutet gängorna på bultarna som kolven är fäst med ett par gånger. OBS jag har kluvit en hel del alm och ek, ex. för fur, björk mfl lätta träslag bör den funka utan problem. Plus för att man under drift kan reglera 4-skärskniven steglöst med en spak, dvs man kan lätt justera den horisontella kniven under klyvmomentet utan verktyg. OBS kräver 3-fas uttag, dvs 400V.
*Redigerades 9 år sedan
Makita LXT 600
4.2
(4)
10 år sedan*
Handlade LXT600 kombokitet på "Verktygsladan" (kanon bra service, fick allt inom 24h). Kompletterade det även med en borrhammare (BHR202Z). Har än så länge bra testkört grejerna men allt har än så länge uppfyllt mina krav. Stabila, bra plast kvalité, bra placering av reglage, neutral look. Favoriten är än så länge slagskruvdragaren, sicket smidigt kraftpaket! Vinkelslipen är kanske inte någon man börjar kapa 1"-rör med, men till smågrejer (viket är dess mening) funkar den utmärkt. ---------------------- Har nu haft sakerna i mer än 1år och är fortfarande mycket nöjd med dem trots 1 batteri som gav sig efter ett tag (fick nytt på garanti). Batteriet fick troligtvis stryck i cirkelsågen... (klöv en 55mm tjock imp. planka) har även köpt till en BFR550RFE Skruvautomat som är super då man ska få upp ex. gips. Om man har tröttnat på märken som PowerCraft, Skill, mfl Kineser är detta den hårda julklapp man som händig man/kvinna önskar sig
*Redigerades 9 år sedan
Makita BDF454RFE (2x3,0Ah)
3.3
(1)
9 år sedan*
Kraftpaket! Har denna modellen (BDF454 RFE) på jobbet och en BDF451 RFE privat (modellen innan med 3vxl). Den har slag, skruv samt borrfunktion, fram/back samt lampa, 2vxl i metall, och en ordentlig snabbchuck också i metall. För en vanlig hemmansägare med Volvo (Skoda), villa och vovve som handlar sina verktyg på ICA/Coop förefaller denna maskins pris som att handla nyårsraketer på NASA. Men man får vad man pungar ut för... Med denna maskinen i sina händer behöver man oftast inte ha en nätansluten borrmaskin. Den klarar 13mm metallborr i chucken, och med ett förborrat mindre hål klarar den lätt att göra hål i 10mm tjock plåt. Funkar även bra till el-dose hål i gips/playwood samt att gänga M8 och mindre hål i 5mm rostfri plåt på lägsta växeln. Troligtvis lär du få torka rent maskinen från dregel då grannen har fått syn på den men lite väta klarar den lätt av! OBS! Dock gäller även här att vara försiktig med Makitas batterier, maskinen kan lätt få batteriet att koka om man kör den tungt. Men med 2 batterier kan man köra non stopp då de är fulladdade på ca 20 min.
*Redigerades 9 år sedan
Makita BTD140RFE (2x3,0Ah)
3.5
(1)
9 år sedan*
En liten stark en! Blev extremt överraskad av denna maskins styrka då jag hade skaffat den. Dess slagfunktion gör att den klarar av mer än att få i skruv. Med adaptrar till ¼ och ½ tums hylsor får man en enklare typ av mutterdragare. Den drar lätt av en 8mm fransk skruv och klarar även att lossa bultar upp till M12 utan problem. Har belysning, fram/back och inget mer. Det finns bara en växel men detta upplever inte jag som någon nackdel då det är en skruvdragare. Det går inte att ställa något dragmoment vilket ibland hade varit önskvärt. Men jag är mycket nöjd med maskinen, skaffat en till mitt jobb också. Minus för Makitas batterier som inte stänger av då spänningen börjar ta slut, om man fortsätter och plocka ut det sista av dessa batterier blir de kass, dvs. ladda så fort batteriet börjar ta slut, ex. Panasonic har denna avstängningsfunktion. En batteriindikator av typen Milwaukee hade varit välkommet.
*Redigerades 9 år sedan
Stiga Villa 12 HST
2.5
(1)
9 år sedan*
Man får vad man betalar för... Ser ut och känns som en blandning mellan en kinesisk och öststats tillverkad maskin. Trots detta har den hållit förhållandevis bra under de 5-åren den funnits i våra ägor. Kör ca 5000m2 en gång i veckan under säsongen. Finns egentligen bara en sak som är riktigt bra och det är den hydrostatiska drivningen, den har aldrig krånglat (kan bli dyrt om den skulle göra det). Så på plussidan kommer drivningen och det faktum att sakerna håller bättre än vad de ser ut att kunna göra, den klipper hyfsat snyggt om man inte kör för fort och om underlaget är jämt, integrerad 33cl burkhållare i plasten sidan om sätet. På minussidan är där desto mer. Har alltid varit glapp i styrningen (förbrukar ca 1 styrvajer varje säsong), fel typ av mönster på drivhjulen (slirar konstant vid ojämnheter), pedalen till drivningen har fel vinkel, plastfälgar till bakdäcken, man måste slå till klipparn med nästan full gas på motorn (alla med lite teknisk kunnande om maskiner fattar att det inte är bra för remmar mm) annars pallar inte motorn, etc. Vilket leder till huvudproblemet (motorn). En Briggs o Stratton som är det sämsta på hela maskinen. Den har alltid gått lite orent, baktänder då man stannar om man inte känner till knepen (har blåst toppackningen en gång), grenröret och ljuddämparen är lagade ett antal gånger (OBS motorn har tumsgängor = USA standard), startmotor, startrelä och laddningsrelä har alla gått om intet en gång var samt X antal batterier. Den läcker olja lite var stans så man måste vara mycket uppmärksam på oljenivån. Nu går det inte bra att plocka upp stickan o kolla nivån (som man kan på finare motorer), den ska först torkas av o sen kan man kolla nivån, glöms detta är där risk att man startar motorn med låg oljenivå. Men allt detta är ju i och för sig B&S standard så man ska inte klandra Stiga för att motorn är skräp. Finns också de som har bl.a Honda motorer som är i en helt annan klass (men med att annat pris)! Estetiskt är den ganska så stillös ex. för små hjul och sladdrig plast. Slutsats: Bättre än vad man tror men ingen premium maskin som grannen kommer stå o dregla över.
*Redigerades 9 år sedan
STIHL FS 130
3.6
(9)
5 890 kr
9 år sedan*
Mycket maskin för pengarna! Ingick trimmerhuvud, gräsklinga och sågklinga. Kollade runt en hel del på Jonsered och Husqvarna i samma storlek men de kunde inte konkurera på pris prestanda + att de verkade vara lite efter i teknikutvecklingen jämfört med denna. Bra vrid även på låg gas, hyfsat bränslesnål, låg ljudnivå (men ?icke? manligt ljud, hörs som en slö moppe), lätt dvs går bra att såga grenar en bit upp i häckar. Klarar sly i 3cm storleken utan problem o 5cm med lite god vilja bakom handtaget. Har uppgraderat till det största trimmerhuvudet som finns för denna anslutningstapp, pga att det som följer med ej klarar vidare grov tråd. Det som är mindre bra är den medföljande selen, fästanordningen samt det bockade handtaget. Jag föredrar det raka handtaget som de äldre modellerna har men det kan ju inte vara helt perfekt för den ringa summan av 5000 pix!
*Redigerades 9 år sedan
Victorinox SwissTool
3.7
(2)
1 159 kr
10 år sedan*
Har haft detta verktyg sen år 2000, läderhölstret gick i sönder för 5 år sen och då bytte jag till en Leatherman Charge TTi som jag har på jobbet (är ett betydligt exklusivare verktyg). Dock använder jag denna till vardags hemma. Tången är kraftigare än Leathermanens, och överlag är det ett stabilare (dock klumpigare) verktyg än TTi. Plus för stabiliteten o kvalitén på verktygen, minus för läderfodralet som ?bara? varade i 5 år samt att där inte finns inbyggd bitshållare. Victorinox grejor är alltid ett säkert val om man värdesätter kvalité.
*Redigerades 10 år sedan
Sida 1