Kategorier
Prisjakt

castortroy33

Medlem sen 2007-04-21
229
Bidrag
57
Hjälpsamröster
Apple iPad Pro 12.9" 128GB (4th Generation)
3.3
(1)
11 383 kr
6 månader sedan
Bara haft enheten i någon vecka, så kanske blir en uppdatering längre fram när jag använt den längre tid. Jag köpte den med minst minne 128GB, annars blir det alltför dyrt. Räcker för mina behov då jag ändå lagrar mina raw bilder på antingen en extern hårddisk eller via molntjänster som Adobe. Köpte även pennan som är dyr, men trevligt för bildbehandling. Detta är den stora 12,9 tum varianten. Det första som slår en är den fantastiska skärmen. Oerhört skarp och bästa skärm jag upplevt på en padda. Men iPad Pro är mer än en ”vanlig” iPad. Menyerna är annorlunda och bättre, du kan exempel dela skärmen med 2 appar. Gränssnittet på appar som stödjer modellen är grymt bra. En oerhört snabb enhet. Pennan har jag köpt. Väl dyr, men väldigt trevligt att jobba med den. För mig som är fotograf är iPad Pro tillsammans med Adobe Photoshop och Lightroom mycket bra. För den resande fotografen är detta en dröm. Lite dåligt är att det ej är ingår USB C till USB adapter samt USB C till SD kortläsare. Ska man ha båda så får man punga ut 745 kronor till. För man vill gärna koppla in en extern hårddisk då råfiler tar för mycket plats för det interna minnet. Har ni en av de senare iPad modellerna är kanske Pro lite onödigt för er som bara använder iPad som padda för att surfa lite och nöje. iPad Pro är ett bra alternativ till en dator. Speciellt med ”Magic keyboard”. Men priset avskräcker mig på och kommer inte lägga över 4000 på ett tangentbord då jag mest jobbar med fotoredigering och använder då pennan. För er som är på resande fot och skriver mycket text så är det förstås en annan femma. När jag väl skriver själv så sitter jag henna med min iMac. Jag rekommenderar den stora modellen på grund av att du kan göra så mycket mer med ytan. Hade blivit full pott om priset varit lägre. 12,9 tummaren legat under 10.000. Kanske 7000-8000 kronor hade varit mer ok inklusive pennan för minsta minnet med Wifi. Nu får man hosta upp minst 14000 vilket är överpris, även fast detta är en grym produkt. Men rekommenderar denna enhet bara till dem som kommer använda den till jobb och mer seriös användning. Den nya iPad. Vanliga modellen täcker de flestas behov till ett mycket lägre pris.
Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2 (Xbox One/PC)
3.7
(9)
1 779 kr
7 månader sedan*
Enda minuset: väl dyr! Bara använt den i ett par dagar. Otroligt stabil hittills. Inte haft några problem alls. Allt känns lyxigt. Jag är inte en prylgalning som spelar varje dag. Kört vanliga batterier tidigare och spelar man varje så byts batterier ofta. Viket är en liten peng. Så tjänar i alla fall in lite pengar på det genom att denna kontroll är smidig att ladda. Proffsigt med en egen app i Xbox där man kan anpassa allt. Men är den värd 2000 kr för den vanliga hobbyspelaren? Nja tveksamt.
*Redigerades 7 månader sedan
Google Nest Hub
3.7
(23)
789 kr
ett år sedan*
För det första. Denna enhet är absolut inte tänkt som en padda eller smartphone. Ni som tror det ska inte köpa denna. Detta är brygga för det smarta hemmet. Inte tänkt att användas för att surfa eller kolla på videos eller med appar- Går både att kolla youtube och spela Spotify. Men så klart inte någon audio eller visuell toppupplevelse. Men ingen köper denna enhet för detta ändamål. Men som fotoram är den skitsnygg för att spela upp Googles galleri, klockan eller varför inte dina egna bilder. Skärmen dimmas också snyggt automatiskt i ett mörkt rum. Jag rekommenderar alla som har smarta enheter hemma denna produkt. Köpte den för 995 kr. Ett bra pris skulle jag vilja säga för det Google Nest Hub klara, Voice Assistenten är grymt bra för det mesta. Bara du vet vad du ska be hubben göra. Den täcker hela min lägenhet och kan säga kommandon i andra rum och ordern går fram. Jag har integrerat mitt lampor, hemmabiosystem och musiksystem till Google Home och kan styras med rösten eller skärmen på "Nesten". Prylar jag styr genom Google Home och hubben: Har 5 Sonos högtalare kopplat till Google Home i 3 olika rum. Ett Philips Hue System (14 ljuskällor). Dock inte så komplicerade kommandon. Men det har jag Hue appen till och färdiga scener i Hue Appen. Men går givetvis säga till Google att exempelvis släcka och tända lampor i olika rum eller be att alla lampor lyser rött eller grönt. Ett Xbox One x och hela mitt hemmabiosystem med LG Oled 65 tum, Yamaha förstärkare med ett 5.2.4 klipsch atmos system med Tivo, UHD spelare och Apple TV4k allt kan styras genom Logitech hub med röstkommandon från Nest hubben, men bara för er som använder Logitech Harmony hub multifjärr och det är bara att gratulera om ni köpt Nest Hub för det fungerar klockrent. Hade en del problem inledningsvis med att få ordning på röstkommandon, men efter en trevande start fick jag ordning på allt. Det är det nu fantastiskt att bara kunna säga: ”hej Google slå på Hemmabio, Hej Google slå på Apple TV eller Hej Google slå på Xbox” osv. och aktiviteten startas med de enheter du programmerat in i Logitech. Skulle kunna använda Siri bara, men härligt att kunna ha en fristående display som lättare uppfattar röst samt även en snygg fotoram. Jag gillar den lilla storleken på skärmen. Skärmen är inte något som jag kommer kolla på videos ändå. Du kan även fråga mycket annat och få svar. Exempel bäst färdväg till jobb eller hur vädret blir idag. Eller senaste nyheterna, sätta en timer eller be google lägga inte händelser i din kalender. Vi är bara i början med smarta hem och smarta enheter. Kommer komma mer avancerade och än mer smarta enheter framöver. Google Nest Hub är en fantastisk smart produkt till ett lågt pris för start i Smarta Hem världen!
*Redigerades ett år sedan
Flic Button
2
(2)
399 kr
ett år sedan*
Äger 4 st Flic. Köpte dem för 79 kr st. De är inte värda 200-300 st som de kostar på många ställen. Bra är att de fungerar med många av mina smarta enheter. Exempelvis starta en aktivitet logitech multifjärr, starta och pausa musik genom Sonos eller styra lampor genom Philips Hue. Sedan finns det enklare funktioner som ”hitta min iPhone” och ”väckarklocka”. Du kan till och med beställa Uber. Eller bara ha Flicen som strömbrytare på väggen för dina smarta lampor. Men Flic får bara 3/5 av mig för det känns som en del saker saknas. Ett är priset. Som sagt lyckades köpa mina för 79 kr st. Men att betala 200-300 finns inte på kartan för mig. En till nackdel är att Flic appen alltid måste vara öppen i din smartphone för att knappen ska fungera. Men inte en stor grej. Snygg design, men skulle vara smartare att själva enheten (knappen) via en magnetlösning skulle vara avtagbar från väggen med någon typ av hållare på väggen istället för det helt onödiga clipet som följer med. Klistret på baksidan av enheten är inte starkt nog och enheten ramlar ner efter ett tag, men löste det genom dubbelhäftande tejp från Claes Ohlsson. Annars tycker jag detta är en bra produkt. Gör det den ska. Själv har jag inga som helst anslutningsproblem. Så länge appen på mobilen är öppen så har alltid mina tryck fungerat. Men känns ändå som en halvfärdig produkt. Vi får hoppas på en Flic 2 med de förbättringar jag efterfrågade ovanför och ett pris på mellan 100-150 kr st.
*Redigerades ett år sedan
Sonos Play:5 II
4
(23)
5 587 kr
ett år sedan
Älskar mitt Sonos system. Kör det separat från mitt ”vanliga” Klipsch Atmos 9.2 system som förstås har mer watt och kraft. Denna play 5 har jag i mitt vardagsrum. Perfekt för att pausa och lätt återuppta musik. Mer tryck i ljuder än sonos One. Men det ska det vara då den kostar mer och räcker för att fylla ett medelstort rum. Tycker ljudet är riktigt bra för musik. Distinkt till och med på de högre volymerna. Ett minus är och fattar inte varför är att installera högtalaren i mitt Wi-Fi nätverk var krångligt. Sonos appen hittade högtalaren. Efter otaliga försök gick det till slut. Märkligt då mina One och Symfoni gick att ställa in utan problem. Ett minus till är att det inte är världens snyggaste pjäs. Men inte hela världen för mig. För de flesta högtalare är inte speciellt snygga. Tillägg: köpte en till. Nu kör jag stereo. Jag kan beskriva ljudet (musik) som mycket rappt och bra bas. Mycket nöjd. Hade inga som helst problem att interagera denna pjäs i mitt system. Så kanske bara var tillfälligt att min andra play 5 var så svår att koppla till mitt nätverk.
IKEA Symfonisk E1801
3.8
(10)
995 kr
ett år sedan*
Har denna i köket och fungerar som hylla med. Perfekt när jag vill lyssna på musik medans jag lagar mat. Bra ljuder med tanke på priset och lätt att interagera i mitt sonos system. Visst ingen högtalare för ett större rum. Inte samma tryck i ljudet som Sonos One eller play 5, men väntat med tanke på priset. Men går ju att köpa två och köra stereo. Men perfekt för gästrummet eller köket!
*Redigerades ett år sedan
Apple iPhone 11 Pro Max 64GB
3.7
(16)
10 790 kr
ett år sedan
Bästa telefon jag ägt!
Yamaha MusicCast Vinyl 500
3.3
(1)
5 390 kr
2 år sedan*
Får 4/5 av mig trots buggig programvara. Men kan också var mitt nätverk. Efter ett par månaders användande: MusicCast i alla fall på mitt system är skräp. Använder MusicCast för överföring trådlöst till min Yamaha RX-A2060. Tyvärr buggigt och kopplar ner sig efter jag spelat klart och lite krångligt att parkoppla den med stärkaren igen. Kör med MusicCast appen i min iPhone för att göra inställningar och koppla ihop enheter. Som sagt tyvärr lite buggigt. Men turligt nog kan man koppla in spelaren med hederliga RCA kablar med, antingen i en dedikerad ”phono ingång” i förstärkaren eller annan valfri RCA ingång eftersom spelaren har inbyggd RIAA. Men har inte testat det. Sedan kan jag tycka att spelaren är något för dyr. 4500-5000 hade varit mer korrekt pris. Nu till det positiva: Spelaren är snygg och stilren. Ljudet är mycket bra. Bra tryck och skjuta i basen och härlig närvarokänsla i ljudet. Det är något speciellt med vinyl. Att ta fram en skiva och bara njuta! Spotify genom spelaren till min reciever: klockrent ljud med grymt tryck. Rekommenderar ändå denna moderna spelaren för vinylälskaren.
*Redigerades ett år sedan
Rega RP1
3.9
(17)
3 990 kr
ett år sedan
Har aldrig fått till ljudet med min Yamaha. Ni ger jag Regan dåligt betyg. Men kanske bara beror på min Yamaha. Är visst fler än jag som haft problem med denna kombination. Kanske är det RIAA:n i min Yamaha som är dålig. Men får ej till ljudet bra. Lågt och utan dynamik. Köpte en ny vinylspelare som jag kopplar med wi-fi från Yamaha och nu är ljudet som det ska vara. P
Microsoft Xbox One X 1TB (inkl. Gears 5)
3.8
(1)
5 633 kr
ett år sedan
Kan inte ge annat än högsta betyg för denna kung av spelkonsoler! Med min 65 tum 4K HDR LG Oled och Xbox One X Enhanced spel så får jag en tidigare oöverträffad spelupplevelse på konsol, med otroligt bra flyt i både bild och spel. Man tappat hakan.
Sida 1