Kategorier
Prisjakt

Unregistered13885974

8
Bidrag
35
Hjälpsamröster
Sony Alpha A7 III
4.5
(10)
20 966 kr
2 år sedan
Kameran är otroligt bra och öppnar nya möjligheter, men jag måste nämna byggkvalitén som har gjort mig lite besviken, vilket den inte borde göra för sitt pris. Greppet knakar när man trycker på sidan (området runt nfc-loggan) och ibland även när man håller i den. Kan bero på att baksidan som är gjord i plast inte limmats eller skruvats ordentligt till metallen på framsidan. Hursomhelst förstör detta upplevelsen för mig och en proffskamera ska vara byggd riktigt väl, inte på detta sätt.
Sigma 16/1,4 DC DN Contemporary for Sony E
4.2
(2)
3 613 kr
3 år sedan*
Sigma 16mm f/1,4 är ett objektiv som man MÅSTE HA om man har en Sony APS-C kamera. Den är otroligt skarp, otroligt ljusstark, otroligt välbyggd och har mycket fint autofokus. Bilden blir löjligt skarp vid f/2.8, men redan vid f/1.4 blir man imponerad. Man vill nästan kräkas när man ser skärpan hos Sony 16mm f/2.8 med vidöppen bländare. Sysslar man mycket med video kommer man att bli positivt överraskad över den mycket trevliga fokusringen som är stor och riktigt följsam. Focus by wire har inte varit ett problem för mig. Autofokuset är som jag nämnde tidigare, riktigt bra genom att den är snabb och exakt, både i AF-S och AF-C. Den fungerar i princip lika bra som ett Sony-objektiv. Ända klagomålet (om man ens kan kalla det för klagomål) är att fokuset blir lite osäkert i AF-C när det är mörkt ute. Testade att filma en person i stan under kvällen och då var den liiite långsam med att justera fokuset. Imponerande ändå, men inte lika imponerande som under dagen. Också, Sigma inkluderar ingen väska med gluggen. :( Det finns inte mycket att klaga på, har faktiskt aldrig haft ett objektiv som är så nära perfektion. Den är helt otroligt både för fotografering och för video. Den har inget OSS, men det skulle kanske vara för mycket, speciellt för detta pris vilket är ett kap. Sedan har ju A6500 IBIS vilket är bättre än OSS. OSS kan ju påverka bildkvalitén. 16mm (24mm i FF) är en mycket användbar brännvidd och just detta objektiv råkar vara ett av de bästa objektiven, om inte det bästa objektivet som Sigma har tillverkat för Sony E-mount med dess stora bländartal, bra AF, bra skärpa, fina färger och snygga/hållbara design. Sigma kunde lätt kräva mycket mer pengar för denna glugg, men den kostar ca. 4500 vilket är pricken över iet. Vemsomhelst kan tillverka ett bra objektiv och kräva massor med pengar för den, men vemsomhelst kan inte tillverka ett bra objektiv till ett bra pris. Sigma 16mm f/1,4 är ett fantastiskt objektiv till ett fantastiskt pris!
*Redigerades 3 år sedan
Zoom H1
3.3
(7)
936 kr
3 år sedan*
Bra funktionalitet och ljudkvalité, men byggkvalitén är värdelös. Dock finns inget annat på marknaden som har lika bra funktionalitet och ljudkvalité till detta pris så ger hyfsat många stjärnor ändå.
*Redigerades 3 år sedan
Zhiyun Crane 2017 V2
3.3
(1)
6 489 kr
3 år sedan*
Ett måste för alla seriösa filmare! Man får så mycket intressantare videon när man rör på sig! Med detta verktyg kan man röra sig fritt och få jämna rörelser. Bra att veta är att det krävs en hel del träning innan man får det resultat som man vill ha. Vissa kamerahus har inbyggd stabilisering. Några av de kamerahusen fungerar utmärkt med en gimbal och ger jämnare video, men andra samarbetar inte lika väl med gimbalen när man har stabilisering på. Då ska man slå av stabiliseringen. Minus är att väskan som ingår inte håller särskild god kvalité. Skummet på insidan går sönder ganska lätt och metallstiften som håller ihop handtaget och lånsningsmekanismen brukar försvinna. Skulle vara bra om man skulle få ett ministativ på köpet då den är i princip ett måste när man balanserar. Har köpt en på Ebay för 100 spänn men den kommer efter en månad. Plus är batteritiden som är grym. Den är också enkel att använda och appen för att ändra inställningarna fungerar klockrent. Maxvikten på 1800g är generös och räcker för de flesta. Annars finns Zhiyun Crane 2 (inte v2 alltså).
*Redigerades 3 år sedan
Sony Alpha A6000 + 16-50/3,5-5,6 OSS
4.5
(21)
5 478 kr
3 år sedan*
En fyra år gammal kamera (släpptes 2014) som än idag är den bästa i sin prisklass. Har funktioner som vanligtvis brukar finnas hos dyrare kameror, exempelvis focus peaking, zebra med mera. A6000 är en mångsidig och trevlig kamera att använda. Vissa säger att menyerna är stökiga men tro inte på dem. Den är logisk och man lär sig snabbt. Rekommenderas starkt för både fotografer och videografer!
*Redigerades 3 år sedan
Nike Air VaporMax Mesh (Herr)
2.5
(1)
1 649 kr
3 år sedan*
Har en videorecension på engelska: https://www.youtube.com/watch?v=r06DEAlxYFg&t=63s
*Redigerades 3 år sedan
Nike Air Zoom Pegasus 33 (Herr)
4.5
(4)
3 år sedan*
Har en videorecension på engelska: https://www.youtube.com/watch?v=0gyLQ_2Pa1o&t=58s
*Redigerades 3 år sedan
GoPro Hero6 Black
3.3
(11)
3 496 kr
3 år sedan*
Rekommenderas absolut inte! Har sämre bildkvalité än många smartphones, och har ett allvarligt problem med att hantera direkt solljus. Du får ett ENORMT lens flare varje gång du pekar kameran mot solen. Färgerna är onaturliga och du kan glömma att filma i mörka förhållanden, då bruset är enormt mycket. Mikrofonen är medioker och stabiliseringen är elektronisk. På grund av det gör den bilden skakigare istället för att göra den jämnare när det inte finns mycket ljus. Många svarphones har till och med optisk stabilisering vilket är pålitligare. Det måste alltså vara ljust ute för att stabiliseringen ska fungera normalt och inte bete sig som ett asplöv. Bra att veta är att bildkvalitén när man filmar slow motion är inte alls bra. Visst är den full hd, men det finns massor med aliasing och artefakter. Skärpan påverkas också vilket gör bilden mer lik vanlig hd (720p). Kvalitén är ett annat problem. Batteridörren på min enhet var mycket trög, och jag hade 5 döda pixlar på skärmen. Enda fördelen med GoPro Hero 6 är att man kan montera den överallt, men tillbehören är dessvärre dyra. Touckskärmen är också enkel att använda, men tyvärr räcker det inte. GoPro spenderar alla sina pengar på marknadsföring istället för att komma fram med en bra produkt. Rekommenderar Sony X3000R istället om ni vill ha värde för pengarna! För priset är GoPro Hero 6 kasst! Lämnade tillbaka min. Jag har en videorecension på engelska, som ni kan kolla på. Klicka bara på länken: https://www.youtube.com/watch?v=0yl8KkNPD3o&t=11s
*Redigerades 3 år sedan