Prisjakt

dotpointer

Medlem sen 2007-02-28
58
Bidrag
29
Hjälpsamröster
Evy Technology Sunscreen Mousse SPF50 100ml
Full Star 1
4.1
(8)
79 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Har prövat 3 flaskor av denna solkräm, främst i ansiktet och på händerna. Det finns en del att läsa om denna produkt. Till skillnad från andra solskyddsmedel ska det skydda i upp till 6 timmar bland annat för att medlet i sig lägger sig på en djupare nivå i huden än traditionella solskyddsmedel. Det gör också att man inte kan bada bort det. Det har enbart kemiska filter, men det är många sådana och i studier har vissa av dessa påvisats i blodomloppet efter användning. Hållbarheten är längre på grund av lufttät sprejflaska. Moussen är vit fluffig, gräddliknande och liknar hårmousse eller raklödder. Konsistensen gör det svårt att fördela den över hudytan eftersom den absorberas av all hud den hamnar på, inklusive händerna. Spreja ut en mindre mängd i handen i taget, en golfboll eller pingisboll, hugg upp bit för bit av den och överför dit man önskar. Eller spreja ut en sträng och fördela, eller spreja ut lite i taget. Man måste lära sig applicera detta medel vilket hör till ovanligheterna. Huden blir först kladdig, men medlet torkar efter några minuter. Ibland försvinner det helt in i huden men ibland lämnar efter sig en lätt fet yta, antagligen beroende på om huden är mättad eller ej. Det är svårt att veta var man applicerat - man får gå på om ytan känns fet eller ej. Medlet är nästan doftlöst. Medlet i sig verkar effektivt, blir inte röd eller brun men har heller inte solat utan bara vistats utomhus. En full 100 ml-flaska väger 120-122 g, en tom 36-38 g, innehållet väger således 84 g, troligen komprimerat. Det är svårt att bedöma hur mycket som är kvar utan en våg. Tar man med sig flaskan på en resa finns risken att den oväntat tar slut, ha därför gärna en extra i reserv. Flaskan konsumeras snabbt - på 5 dagar har jag kört slut på 25% av en hel flaska och det på sporadisk applicering en gång om dagen var och varannan dag på bara ansikte och händer. Priset jag betalade på 149 för påstådda 100 ml är högt. Antagligen beror priset på att det är en svensk produkt från Värmdö. För att summera, det verkar vara ett effektivt solskydd, men det är svårt att applicera, det är svårt att veta var man applicerat det och svårt att veta hur mycket som är kvar i flaskan. Testa först en flaska men mängdköp sedan på den årliga solskyddsrabatten som nätbutikerna brukar ha i maj-juni, både bra för att inte medlet oväntat ska ta slut och för plånboken. Priset på dessa reor 2020 och 2021 var 111,75, fortfarande dyrt men ändå mer överkomligt. Det är också bra att mängdköpa av den anledningen att man inte ska snåla med medlet i sig, vilket kan bli effekten om man köper en flaska i taget till högt pris.

Dignita AM 7000
Full Star 1
2.3
(1)
1 199 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Denna alkoholmätare påstås enligt specifikationen i manualen att klara av att mäta upp till 5 promille i utandningsluften. Men värden över 1 promille klarar den inte av att visa, istället visas texten HI. Visst, den fyller sitt syfte vad gäller nuvarande trafikregler. Men en såpass dyr pryl borde klara av att visa högre värden upp till vad som anges i specifikationen. Sen ska man vara medveten om att den behöver kalibreras efter bara något år eller 500 användningar och det kostar i dagsläget hela 500 kr, hutlöst dyrt. Kanske är de här problemen vanligt förekommande på alkoholmätare, men det känns det som om det borde finnas bättre produkter än denna.

CCL Computers
Bra
2 år sedan

Trevliga och hjälpsamma. Dock inte helt enkla att beställa från om man vill handla exklusive moms till företag utanför UK. Registrering som företag på sidan funkar bara för UK-bolag och försöker man ändå så slutar det med att man får ett personkonto. Istället vill de ha beställningen via, telefon men de accepterar även via e-post. Kom ihåg att skicka bolagsnamn och VAT-nummer. Nästa problem är betalning, för utländska företag accepterar de bara banköverföringar i GBP, alltså inte SEPA-betalningar. Sådana transaktioner tar svenska banker 50-100 SEK för. Men det går att slippa detta genom att göra den via kort som TransferWise, PFC eller Revolut där det är gratis. Se till att få med ordernummer i överföringen.

Valueline Surge Protector 1-Way
Full Star 1
3.3
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Det här är ett litet och kompakt överspänningsskydd som har en grön LED. Trots det lilla formatet är det ibland för stort för att samsas med andra kontakter. I specifikationerna saknas det information om termosäkringar, filter och joule. För att ta reda på detta behöver man skruva upp överspänningsskyddet. Men det är inte det lättaste då de två skruvarna på baksidan har säkerhetsgänga som kräver special-bits. När dessa är avlägsnade måste man ta bort etiketten på undersidan och förslagsvis placera den på plasten till ett fönsterkuvert samt lossa snäppfästet ovanpå, förslagsvis genom att dra och slita lite eller peta in någonting högst upp med risk för att nöta på plasten. Inuti finner man ett litet kretskort som alla komponenter sitter på. Både fas och nolla är kopplade på samma sätt och de möts före ett gasurladdningsrör. Fas, termosäkring, metalloxid-varistor, gasurladdningsrör + jord, metalloxid-varistor, termosäkring, nolla. Från termosäkringen på ena sidan är LED:en kopplad med motstånd till termosäkringen på andra sidan. Termosäkringarna och metalloxid-varistorerna sitter tätt emot varandra med hjälp av krympslang så det är svårt att kolla namn på komponenterna utan att ta bort krympslangen. Gissningsvis är varje metalloxid-varistor på 50% av utlovad ampere. Om en överspänning kommer in i detta skydd kommer det alltså att gå in i en termosäkring, vidare in i en metalloxid-varistor, om jord finns ta vägen in i gasurladdningsröret och ut via jord. Saknas jord går den vidare in i nästa metalloxid-varistor och sedan vidare in i nästa termosäkring och sedan ut på linjen igen. Om någon av metalloxid-varistorerna börjar hetta till till av utmattning bör en termosäkring lösa ut vilket även släcker LED:en. Enligt elförbrukningsmätaren drar LED och motstånd 0,25 watt eller 0,01 ampere. Den som inte vill betala det det kan med fördel löda lös det längre benet på motståndet då sjunker förbrukningen till 0. Nackdelen är att man därmed inte ser om om säkringarna löst ut, en lösning på det är att sätta dit en tryckknapp men den måste vara väldigt liten. Förutsatt att det fungerar verkar det vara ett genomtänkt överspänningsskydd. Det är synd att det är svårt att kolla data om metalloxid-varistorerna.

Nohea
OK
(17)
OK
Redigerades 3 år sedan

2018-08-01 beställde jag en eltandborste från Nohea efter vissa problem med deras betalningssystem. 2018-08-09 var den redo att hämtas ut - nöjd. 2019-08-04 hade eltandborsten upphört att gå när man tryckte på strömknappen. Jag påbörjade reklamationsprocess via ett mejl på svenska till den nohea.eu-adress som beställningsbekräftelsen kom från. 2019-08-06 hade fortfarande inget svar inkommit och ett mejl på engelska skickades till den nohea.nu-adress som angavs på hemsidan. 2019-08-08 var det fortfarande tyst från Nohea. Letade och fann en alternativ nohea.dk-adress som ett nytt mejl på engelska skickades till. Och det gav napp - 4 minuter kom ett svar på engelska där de lovade att sända en returfraktsedel för att returnera den trasiga tandborsten, så att de kunde försäkra sig om att den verkligen var trasig. 7 timmar senare inkom returfraktsedeln via mejl från nohea.nu-adressen. Inget spårningsnummer men förbetalt porto, man får väl vara nöjd. 2019-08-10 lämnades returförsändelsen in till ombud. 2019-08-27 var det återigen tyst från Nohea och jag frågade hur det gick till nohea.nu-adressen i tron att den vägen nu var öppen. 2019-09-02 hade inget svar inkommit och jag mejlade till nohea.dk-adressen igen istället. 2019-09-04 svarade de att de tagit emot returförsändelsen och de hade bett lagret att skicka en ny till mig. 2019-09-20 kunde försändelsen med ersättningstandborsten hämtas ut hos ombudet. 2019-09-23 hämtades den ut, en grå helt ovadderad liten brevpåse och i den låg tandborsten - öppnad i nederkanten, men allt föreföll att ligga kvar inuti, även batterierna. Nohea hade vid köptillfället bra priser. Att reklamera en vara hos dem och därefter erhålla en ersättande vara kräver att man mejlar på engelska till rätt adress (nohea.dk-adressen), ibland väntar i dagar på svar och processen tar med facit i hand 44 dagar. Många anser antagligen att det är oacceptabelt långsamt. Men de är trevliga, tillmötesgående och man får väl väga in att de är belägna i utlandet, vilket gör att frakten tar längre tid. Trögheten i både svar och frakt drar trots allt ner betyget och det tar emot att ge mer än acceptabelt i betyg. När jag började reklamationen var det högsommar, när ersättningen kom var det höst.

Bosch SKS50E22EU (Vit)
Full Star 1
2.5
(5)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Det här är en budgetdiskmaskin, visst diskar den, men kvaliteten är dålig. Inköptes i april 2014, nu maj 2018. Plastluckan frampå spricker i kanterna av normal användning. Flera Bosch-reparatörer har varit på besök och bytt ut luckan på garantin. Sista, kanske 3:e eller 4:e gången var reparatören så otrevlig så ingen ny beställdes i tid, så nu blir det inga fler luckor. Den vitfärgade metallisten högst upp som möter luckan har tappat färgen av alla öppningar och stängningar och börjat rosta. Bestickstället är felplacerat längst in vilket försvårar inläggning av bestick. Man missar lätt och besticken åker då rakt igenom och ofta spärrar(!) vagnen så att man tvingas gräva i den smutsiga disken för att lösa problemet. Tanken är att disktabletten ska släppas ur facket ur dörren och plumsa ner i botten på maskinen. Men ligger det disk som blockerar tablettens färd ner så får man en diskning utan diskmedel. Trång är den i alla fall inte, det går i förbluffande mycket i maskinen, till och med kvällens stekpanna går att knö in tillsammans med några tallrikar med mera. Trängseln har dessvärre en negativ sida, Undersidorna på tallrikarna rengörs dåligt om man ställer dem normalt i sina fållor. De bygger upp smutslager om man inte är noga med att kolla igenom tallrikarna innan man ställer in dem i skåpen. Även ovansidorna på tallrikarna drabbas också då och då. Texten på knapparna på frontpanelen nöts bort av användning, så även typskyltsklistermärket på vänstersidan av luckan. Plåten är tunn - någon råkade slå till maskinen lite lätt ovanpå, så nu är där en liten men djup buckla. Men visst, den diskar än så länge i alla fall, så har man inga krav utöver att den ska diska så duger den väl. Har man det minsta krav på kvalitet, välj en annan diskmaskin. Uppdaterat 2014-12-05 22:39:11 - 4 stjärnor och 2017-05-07 17:41 - 2 stjärnor.

Teknikmagasinet
Bra
(500+)
Dålig
Redigerades 5 år sedan

Det blev inga lurar. Beställde ett par hörlurar av sorten Koss Porta Pro Speak Easy, utgående modell från Koss men som TM ändå hade i lager. Antal i lager stod inte på hemsidan, bara grön bra status. En timme senare får jag veta att det enda (1) exemplaret de hade i lager var transportskadat och omedelbart kasserat. Eftersom jag brukar köpa fyndvaror frågade jag hur pass skadad varan var, och fick veta att den var väldigt skadad. Jag försökte föra konversationen vidare och nämnde att Koss brukar ha reservdelar och livstids garanti samt frågade om man kunde reparera lurarna via Koss. Men då var det stopp, det enda svar jag fick var "Tyvärr är lurarna redan kasserade och kommer inte kunna levereras till dig." Och nu ligger den texten här på Prisjakt. För nu är jag en missnöjd kund som inte fick det jag beställde.

Cylinda FT 352 (Vit)
Full Star 1
2.7
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Användbar tvättmaskin som har fungerat bra så här långt - 2013 till 2017. Kort djup, så tar inte så stor plats. Tvättar rent och kvickt. En snabbtvätt går på ca 40 minuter. Maskinen har inte någon bottenplåt. Både bra och dåligt. Bra för att det är enkelt att komma in till vitala delar för service, dåligt för att man kan komma åt något av misstag - liten risk eftersom det bara är öppet underifrån. Vår maskin slutade tömma ut tvättvattnet efter att vi tvättat en ryamatta som gick sönder inuti maskinen. Filtret var rent. Det slutade med att vi fick lossa den gummislang i maskinen som går från trumman ner till avloppspumpen. Där satt det en rejäl tuss med mattludd, när vi tog bort dem tömde maskinen normalt. Vill man ha en detaljerad video på hur man gör detta så finns det på Youtube, fast maskinen är av märket Beko där och inte Cylinda (gissar på att den är rebrandad). I denna gummislangs topp sitter också en stor plastboll som agerar som ett för-filter - värt att veta om maskinen vägrar tömma trots att filtret är tomt. Att komma åt detta för-filter går endast att göra genom att plocka isär maskinen - du når det inte via trumman eller filtret på framsidan. Gäller säkert de flesta tvättmaskiner, men bra att veta. Tvättmaskinen hoppar ibland över centrifugering av okänd anledning. Då får man begära det manuellt efteråt. Centrifugerar man på 800-1200 varv så dansar ibland maskinen iväg något över golvet. Överlag en okej budgetmaskin skulle jag säga. Gör sitt jobb. Men med tanke på tidigare recensioner så blir vi inte förvånade om värmeelementet ger upp snart, vår har ju stånkat på i 4 år nu.

Logitech HD Webcam C270
Full Star 1
3.9
(42)
242 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Härlig liten webbkamera som klarar tjocka stationära plattskärmar på flera centimeter och som är mindre än man kan tro. Försedd med en tyngd i hållaren och gummifötter som gör att den vilar stabilt. En enda lång USB-kabel (som kanske kunde varit något längre) med ett kardborreband. Över förväntan bra bildkvalitet - känns inte som en webbkamera, snarare som en bättre smartphone. Klarar svagt belysta rum. Klarar att leverera bild och ljud över USB 2.0 trots att den har en 1,4 meter USB-kabel, en USB-hubb och en 5m lång USB-kabel fram till datorn. Bra mikrofon som tar upp ljud. Grön lampa som lyser när videokameran är på (dock inte mikrofonen - går att spela in från den när lampan är släckt). Fungerar i Debian Linux 8.6 med Skype, Cheese mfl. Rekommenderas.

Philips Series 5000 HC5440
Full Star 1
3.1
(8)
389 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Det tog mig minst ett år med sporadiska användningstillfällen att begripa mig på denna maskin. Först fick jag uppfattningen att den enbart klarade av att klippa längre hår och inte för rakning i ansiktet, då det sitter på en gaffel längst fram som omöjliggör att man kommer åt längst in vid näsan. Men så upptäckte jag att det sitter en mystisk eject-knapp på baksidan och via den fick jag loss gaffeln, så nu gick det att trimma kortare hår då man når ner till trimmern. Trodde jag! Andra gången jag försökte lossade inte bara gaffeln utan även hela trimmerdelen, antagligen för rengöring. Så, lärdom, vill du klippa kortare hår än vad gaffeln tillåter - tryck INTE på eject-knappen, dra bara gaffel rakt ut med lätt våld så lossnar den. Höjer betyget från 1 till 6 stjärnor då den plötsligt blivit användbar i och med upptäckten. Sen är det ju missen med höjdinställningen som andra också nämner, man kommer åt den av misstag ibland vilket kan orsaka en ojämn frisyr i värsta fall.