Prisjakt

baconaboo

Medlem sen 2007-01-24
377
Bidrag
4
Hjälpsamröster
Ansuz Signalz X-level 2RCA - 2RCA 1m
Full Star 1
3.5
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan
Riktigt hög kvalitet på kontakter och kabel. Kabeln är väldigt enkel och diskret vilket gör att den uppskattas även av ens bättre halva.
Ansuz Speakz X-level 2Banana - 2Banana (par) 2m
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan
En kvalitet som jag tidigare inte stött på.
Gold Note PH-10
Full Star 1
3.5
(1)
14 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan
Trevlig liten låda som är mycket kompetent. Enbart kört den med MM-pickup.
Sony Bravia KD-65XD9305
Full Star 1
3.9
(7)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan*
Riktigt bra TV med grym bild.
*Redigerades 4 år sedan
Hegel H160
Full Star 1
4.5
(13)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan*
En redig förstärkare med modern karaktär. Denna förstärkare valde jag dels för sina många digitala ingångar, bra inbyggd dac och att den har airplay i sig. En stereoförstärkare som kan hantera mycket av de produkter en modern stereobänk innehåller. Mina högtalare är väldigt lättdrivna så de hoppar igång väldigt kvickt med detta kraftpaket. Denna förstärkare skulle kunna driva mer trögdrivna högtalare utan problem. Den håller högtalarna i ett bra grepp och ger en tydlig kontroll av musiken i alla lägen. Rattarna för volym och ingång ger en distinkt och skön känsla, topp 3 bästa rattarna jag tagit på :) Jag tycker just denna känsla är en viktig detalj på en förstärkare och något som många tillverkare har svårt att klara av,,, av någon konstig anledning. Fjärrkontrollen är även en skönhet i sig. En tydlig tyngd gör att man får ett förtroende för den. Knapparna känns exakta och ger bra respons. Något man saknar är att kunna stänga av/ på förstärkaren via fjärrkontrollen. För min egen del är det inga problem då jag vet om det. För gäster som vill starta igång musik är det ett problem då alla är vana vid att trycka på Power-knappen. En nackdel är att det bara finns ett par med analoga ingångar. I mina tidigare förstärkare har jag alltid undrat vad jag ska med alla analoga ingångar till, nu när de inte finns så saknar jag dem. Detta är en förstärkare för en modern lyssnare som gillar digital musik, vill ha möjlighet att streama, kunna ha smidig hantering via airplay. Detta är den enda förstärkare jag ägt/ provat som nätverksfunktionerna fungerat bra på, ett stort plus för det.
*Redigerades 6 år sedan
Triangle Signature Delta
Full Star 1
4.2
(2)
58 800 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan*
Har nu ägt denna högtalare i strax över 2 år, så det kanske är på tiden att lämna en kommentar om den. Det är för det första en ståtlig pjäs som tar plats. Där emot är den väldigt vacker för ögat och har ett unikt utseende. Av den anledningen är den lätt att passa in i ett modernt levande vardagsrum. Min sambo sa efter vi flyttade ihop då högtalaren varit nedpackad i några månader, "den är mindre än vad jag minns". Anledningen till det var att den är vit och nu står den mot en vit vägg, den "smälter" in väldigt bra då. Jag tror dessutom att man ska se en högtalare som en inredningsdetalj. Många vill inte möblera efter en högtalare, men det kanske inte är en så dum ide egentligen? När vi ändå pratar om designen så finns det 1 negativ detalj på högtalaren. Det är att den kan uppfattas som lite vinglig. Ställer man sig och trycker på långsidan så rör den sig. Jag hade önskat att det fanns mer tyngd i bottenplattan så den stod stumt mot golvet. Hade varit värt att få in 5-6 kilo massa där. Gällande ljudet så är detta en högtalare som tar en med storm, den ger en ett haksläpp efter första låten. Självklart ska man bedöma den efter att den blivit inspelad och inte direkt ur kartong. I början så låter diskanten lite vass och basen fladdrar iväg lite hej vilt. Då man låtit den göra sig hemmastadgad så belönas man med en öppen och väldetaljerad diskant, en rapp och bestämd bas och ett välbalanserad mellanregister. Detta är en högtalare som skapar en stor scen framför en. Man får en känsla av att stå i centrum av händelserna och det är framförallt den känslan jag fastnade för. Högtalaren presenterar musiken in i minsta detalj. Raspiga röster ger gåshud av välbehag, välstämda röster ger rysningar av välbehag och man vill bara sitta där och njuta. En annan bra detalj är att basporten är riktad framåt, vilket i mitt rum ger ett mer närvarofyllt och känslomässigt basljud. Sammanfattningsvis är det en prisvärd högtalare som presterar i alla lägen så fort den fått sin inspelningstid. Kör den i en stereouppsättning, kör den i en 5.x anläggning i ditt biorum. Båda uppställningarna är som handen i handsken för denna högtalare.
*Redigerades 6 år sedan
DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema
Full Star 1
4.7
(34)
3 490 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 år sedan*
Extremt tydligen skillnad vid första låten efter kalibrering av denna lilla manick. Basen blev mycket mer fysisk vid lyssningspositionen samtidigt som den inte exploderar ut i rummen intill vardagsrummet. Man skulle nu bara vela få en snabb utvärdering av grannarna :)
*Redigerades 7 år sedan
Hifi Experience
Utmärkt
(85)
Utmärkt
7 år sedan*
En liten trevlig butik med ägare som visade ett stort engagemang och bemötande.
*Redigerades 7 år sedan
Rotel RMB-1585
Full Star 1
4.2
(2)
27 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 år sedan*
Köpte detta slutsteg då jag vill ha ett slutsteg för 5 kanaler istället för 2. Jämfört med mitt förra så var detta ett tydligt lyft. Det har blivit en helt annan dynamik i ljudbilden. Det finns dessutom mängder med kraft som inte går att nyttja, men vetskapen om att den finns vid ett eventuellt behov är skön :) Angående fläktarna så kör jag dom på max och det går inte att höra dom, iaf inte med min hörsel. Det är även grymt bra högtalaranslutningar som greppar banankontakter med bravur. På plussidan i min bok finns även den enkla designen som gör att den "försvinner", så när som på den blåa diodindikeringen. Det medföljer en klisterring som dämpar den avsevärt vilket är bra.
*Redigerades 7 år sedan
Sida 1