Prisjakt

mkreku

Medlem sen 2007-01-19
27
Bidrag
26
Hjälpsamröster
CHERRY KC 1000 (Nordisk)
Full Star 1
3.7
(2)
156 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Jag har haft det här tangentbordet i bra många år nu och det ser knappt slitet ut! Det har stått ut med en del rage och en hel del spill utan att klaga. Men igår, när jag satt och skrev, så gick spacetangenten av på mitten. Den klarar hur mycket stryk som helst och så kommer det här.. Membran med bra känsla, superbt att skriva på och till och med bra att spela med (känns rappt och exakt). Tyst och diskret, nästan snygg design och riktigt bra pris.

Samsung C32HG70 32" Välvd Gaming QHD
Full Star 1
3.3
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Stor skärm med onödigt stativ och en jäkla massa lightbleed. I grunden är detta en fantastisk skärm, med QLED-teknik, hög ljusstyrka, hög upplösning (1440p) och hög uppdateringsfrekvens. Även HDR-funktionen är imponerande. Men hur tänkte de när de designade skrivbordsstället? Jag sitter med ett vanligt skrivbord från IKEA på typ 80 cm. Skärmen med stället misstänker jag tar upp ca 50 cm. från bakdel till framsida. Det innebär att jag har ca 30 cm. mellan mitt ansikte och en 32-tum stor skärm. Sen måste jag nämna lightbleed:en också. Hade läst i recensionerna att det existerade men jag hade inte trott att det skulle vara så kraftigt. Jag kan ibland se det till och med när skärmen inte är mörk! Om jag inte vore så lat skulle jag reklamera skärmen. Allt som allt är jag trots allt nöjd med skärmen. När jag spelar ett spel med HDR-stöd och 120+ i uppdateringsfrekvens (skärmen stödjer Freesync 2 och fungerar felfritt med mitt 1080Ti) är det spektakulärt, nästan så bilden konkurrerar med min OLED-TV.

Seasonic Focus Plus Platinum 750W
Full Star 1
3.5
(1)
1 459 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Kompakt, kraftfullt, tyst och lyxigt. Det absolut dyraste nätaggregat jag någonsin köpt! Också det mest påkostade nätaggregat jag någonsin köpt. Allt från förpackning till kablar till fläkten på nätagget andas kvalitet. Kablarna kommer prydligt förpackade i en tygpåse. Samma med nätagget. Kabeluppsättningen räcker till och blir över för normalbyggaren. Alla kablar klickar i och ur med tillfredsställande precision. Kablarna är av typen rund med nylonnät runt. Helt modulärt så du väljer själv exakt vilka kablar du behöver (vilket kan vara något onödigt då alla moderkort behöver ström- och CPU-kablarna iallafall). Fläkten är smart. Den stannar när den inte behövs (i mitt fall nästan hela tiden, utom när jag spelar) så den är knäpptyst. När den väl går igång överröstas den av mitt grafikkort. Att det är relativt kompakt med skyhög prestanda är bara ännu mer plus i kanten. 92% effektivitet är också svårt att slå. Det enda som inte är suveränt är priset. Om du som jag har samma prylar i typ tio år är det värt det, annars finns det mer prisvärda alternativ.

AMD Ryzen 7 2700X 3,7GHz Socket AM4 Tray
Full Star 1
3.8
(1)
2 343 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Galet snabb, galet prisvärd! Monterade denna processor i en mini-ITX låda där jag gick från en Intel Core i7-970 till denna. Datorn är nu tystare, snabbare (oj så mycket snabbare..) och drar mindre ström. En win-win-win situation för mig. Att dessutom priset på processorn är långt under det jag fick ge för min gamla Intel då jag köpte den (en så kallad HEDT-processor) är på något sätt grädden på moset. En kul detalj är att mitt moderkort har en RGB-funktion som heter AURA (Asus version av RBG-styrning) och den medföljande CPU-fläkten har stöd för det. Ljusshow i lådan! Toppbetyg från mig iallafall. Glöm bara inte att köpa svindyra minnen till! Ryzen mår som bäst då.

Samsung 970 EVO Series MZ-V7E1T0BW 1TB
Full Star 1
4.4
(6)
2 632 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Oerhört snabb disk som gör det den ska utan problem. Lätt att installera, lätt att handha (med Samsung Magician, som deras gränssnitt heter) och lysande prestanda. Det som drar ner betyget för mig är priset. Ja, den är snabb. Ja, den är.. ja, vad mer? Jag köpte min på rea på Cyber-monday, men utan den rean hade jag inte tyckt att det var värt priset. Dessa prestandasiffror som ser så bra ut på pappret märks väldigt lite i verkligheten. Det finns helt enkelt liknande prestanda (inom 5%-10% ifrån) för bra mycket mindre pengar, därav betyget. Kom också ihåg att 1 TB blir 900-nånting GB när Windows räknar och sen 850 GB när Samsung Magician har reserverat sin del för att hålla disken i trim. Detta alltså innan du installerat någonting. Kan vara värt att veta!

Kolink Satelite Plus (Svart)
Full Star 1
3.3
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
3 år sedan

Stilrent, snyggt och lättbyggt chassi som dessutom inte kostar en arm och ett ben. On/off-knappen på framsidan av burken är LED-upplyst (i regnbågens alla färger) och blinkar i takt med hårddiskarnas aktivitet. Två USB 3-kontakter samt ljud/mic är de enda detaljerna som syns framåt (fast på sidan) så chassit är väldigt stilrent och propert. Tre tjocka, separata och polerade aluminiumplåtar omger ett stadigt metallskelett där du kan anpassa det mesta på insidan efter dina egna behov. Stöd för ATX-nätaggregat och upp till 280 mm långa grafikkort (något tveksamt då mitt Asus Geforce GTX 1080Ti Turbo är 267 mm långt och det gick precis in). En 120 mm fläkt medföljer och det finns inte plats för fler fläktar. Grafikkortet bildar en vägg mellan sig själv och moderkortet så en blower-typ av GPU-kylning är att rekommendera. Gummifötter under lådan och gummibussningar för upphängning av hårddiskar och dylikt håller ljudnivåerna nere. Stansade hål i sidoplåtarna hjälper till att hålla temperaturerna nere, men det medföljer tyvärr inga dammfilter för dem. Kablarna på insidan är något styva, men jag hade inga problem med att nå kontakterna på mitt moderkort: det beror på vart moderkortstillverkaren har placerat dem och är INTE lådans fel! Kanske att Kolink kunnat göra kablarna längre, men det är en ITX-låda så ska de inte vara hur långa som helst (blir fort trångt i en 13,7 l. låda). Nästan full pott från mig alltså! Min enda anmärkning är att det saknas dammfilter, det är ett minus. En enkel förbättring Kolink också hade kunnat göra är att göra fästena för hårddiskbryggan frilöpande längs railsen i chassi-taket (istället för som nu med fasta skruvhål). Det hade ökat flexibiliteten på lådan väldigt mycket. Annars är jag helt nöjd!

LG SJ9
Full Star 1
3.5
(17)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Stilren och snygg ljudlimpa som (för mig) fungerade utan problem med synk eller andra saker på första försöket efter inkoppling. En limpa och en trådlös bas och det är allt. Bra ljud (och högt!) vid filmuppspelning, men något mindre imponerande vid musikuppspelning (speciellt om man glömmer limpan i filmläge, låter mycket bättre i musikläge). Jag har tyvärr inte lyckats hitta en källa för att testa Dolby Atmos, men "vanlig" surround låter redan det mycket bättre än jag hade förväntat mig av en ljudlimpa. Bra också att min fjärrkontroll till min LG-tv fungerar felfritt med limpan också. En mindre fjärrkontroll på TV-bordet.

LG OLED55B6V 55" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED (AMOLED) Smart TV
Full Star 1
4.5
(51)
18 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Har läst om denna instegs-OLED ett bra tag och slog äntligen till. Snabb tv med inbyggda appar och "magisk" kontroll (pekfunktion). Bilden är också typiskt OLED-svart med imponerande färger och HDR-funktion för de källor som stöder det. Däremot har jag problem med att hudtoner blev zombie-liknande, alltså att de såg grådaskiga och fläckiga ut. Jag har följt kalibreringsinstruktioner från nätet och det har blivit bättre. Tycker däremot att en vanlig Sony i samma prisklass representerar färgtoner bättre även om svärta och uppdateringsfrekvens kanske inte matchar. Förutom det är jag mycket nöjd. Den är snygg också..

Webhallen
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
Redigerades 7 år sedan

Webhallen har seglat upp som min favoritbutik för teknik. Säger en del.

Roxcore Crossbeat
Full Star 1
3.9
(37)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Förvånansvärt bra ljud från en så liten pryl. Jag blev positivt överraskad, speciellt med tanke på priset. Extremt enkel att handha, fungerar som en högtalartelefon om det skulle råka ringa, gillar också att det går att använda den som en slags blåtandsproxy (koppla in den i en större stereo med medföljande kabel och spela telefonens låtar på den via Roxcoren). Gillar designen, byggkvaliteten och tyngden i den också, plus att den står stadigt på sina gummifötter.