Prisjakt

cardazio

Medlem sen 2007-01-17
34
Bidrag
27
Hjälpsamröster
Napoleon TravelQ PRO285-X
Full Star 1
5
(1)
4 491 kr
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan

Väldigt nöjd. Hade gärna haft slanganslutningen på andra sidan grillen samt lite bättre skrivna instruktioner, men i övrigt en jättebra grill.

Siemens SN65ZX49CE
Full Star 1
4.3
(3)
9 038 kr
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
10 månader sedan

Köpte först en Asko som tyvärr var defekt vid leverans, men det gjorde att vi hann upptäcka att Askos korgar och bestickhållare inte passade vår disk överhuvudtaget. Enda fördelen m den maskinen var att den var tystare än Siemens och tänker då speciellt på sista 15 minuterna av programmet då det låter som en pump som går torrt. Vart även konstigt att instruktionen inte visar alla skruvar i luckan, vilket gör att man måste lista ut vilka man ska lossa på när man fäster köksluckan. I övrigt väldigt nöjd. Vår tidigare Siemens fungerade bra i 12 år och misstänker att denna kommer ha liknande livslängd. Hade gärna köpt en Miele men efter fiaskot med Askon ville jag inte chansa att disken inte skulle passa bra. Siemens korgar fungerar väldigt bra för våra syften. Har inte klurat ut varför disken ibland är snustorr och ibland blöt när man öppnar luckan - får läsa in mig på zeolitbiten.

Asko DBI6302DS Rostfritt Stål
Full Star 1
1
(1)
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Luckan låser inte efter att vi kört 1 disk sedan installation. Ger inte det kvalitetsintryck som var förväntat. Skulle säga att vår tidigare Siemens iq100 hade mer plats och bättre korgar, speciellt för besticken. Har reklamerat till power.se - återstår att se vad de gör åt saken.

Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6 (Vit)
Full Star 1
3.7
(6)
7 591 kr
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Hade tidigare Siemens iq100. Denna är tystare (mest kluckande exkl sista 10 minuterna man kör centrifugering) och har vettiga snabbprogram. Verkar fastna en del ludd i gummipackningen runt dräneringshålen och fastnar även lite rester på glasluckan, vilket inte skedde med vår Siemens. Bra pris - synd att vi inte köpte ny före den gamla gick sönder. 2 veckor innan siemensmaskinen gick sönder hade vi pratat om att köpa just denna. Var låååång väntan de två veckor det tog innan vi kunde tvätta igen med barn i förkylningstider. Hade vi inte köpt denna hade det blivit en miele, men till 2-3 gånger pengarna är det inte värt det var jag kan se. Jätteskönt med kombimaskin för oss som sällan torktumlar och då får mer plats i tvättstugan för ett Ikea komplement köksskåp.

Reolink RLC-820A
Full Star 1
4
(3)
1 013 kr
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Enda som saknas är 2 way talk och skulle önska högre frame rate/slutartid i nattläget. Klart bättre med 8 mp gentemot 5. Sätter man i sd kort kan man ladda ned videos direkt till mobil och PC utan nvr och går att koppla till Google home för att visa ström på Chromecast mm

Motorola Moto G8 Power Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
3.7
(10)
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Uppdatering - 9 dagar efter köpet har jag haft 3 samtal där det tystnar i luren fastän samtalet fortfarande är uppkopplat. Hade även problem med ljudet i trådlösa hörlurarna när jag tittade på youtube, så blir reklamation på denna. Ursprunglig recension: Enda minusen är kamerorna (riktigt kassa) och att den är något långsammare i att rendera nya hemsidor när man surfar - störigt att vänta när man backar tillbaka till föregående sida, men i övrigt rätt ok. Batteriet verkar vara något helt annat än jag är van vid. Nu 99% batteri efter ca 45 min användning och 5h standby. Då jag har riktig kamerautrustning ser jag ingen anledning att lägga mer pengar på något värre. Köpte denna för 1090 på Elgiganten vilket är riktigt bra. 2.4ghz wifi, avsaknad av NFC och 5g stör mig inte alls. Grym telefon för pengarna.

Nokia 7 Plus Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
3
(38)
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

+ Batteritid 2 dagar + Upplåsning av mobilen mha fingeravtrycksläsaren på baksidan + Känns inte som att det saknas något - snabb, bra skärm etc - På högre ljusstyrka är färgerna på skärmen något mättade och åt det röda hållet. - Telefonen är på gränsen för stor för att hantera med en hand, men det går. Har en Galaxy S7 via jobbet, men den här är fruktansvärt mycket bättre. Har en fundering kring om min kamera ev. är defekt dock då kameran inte fokuserar i många lägen (tror det kan vara fel på mitt exemplar). Fick reklamera pga hårdvarufel sök på Nokia 7 screen freeze. Skulle inte rekommendera Nokia pga otaliga kvalitetsproblem. Synd på annars vettig telefon specifiktionsmässigt.

Elgiganten
Bra
(500+)
c
cardazio
34 omdömen
OKRedigerades 3 år sedan

Min mobiltelefon började lida av ett känt designfel strax innan reklamationstiden skulle ta slut. När jag skulle lämna in den pekade tjejen vid disken på dammkorn på kameralinsen och sa att den var vattenskadad. Mycket fult beteende. Lämnade in den för service och fick först veta att den blivit reparerad och att det skulle vara kostnadsfritt, sedan försvann den under frakten och sades vara returnerad till Norge, för att sedan hittas på varuhuset en timme senare. Då blev jag informerad om att den inte alls var lagad och att det inte var värt att laga och att jag inte skulle få ersättning då tillverkaren inte ville kännas vid felet. Som tur var fanns hundratals utsagor om exakt samma fel och en vettig person jobbade med returer i butiken. Denne förstod att huruvida EG får ersättning eller ej av sin leverantör inte har med min reklamationsrätt att göra och jag fick pengarna tillbaka för mobilen. EG behöver utbilda sin personal som sitter i kundtjänst och jag blev lovad att bli uppringd dagen efter 6 dagar i rad utan ett telefonsamtal. Vidare fick jag inget på papper genom reklamationsprocessen, så nästa gång kommer jag spela in alla samtal.

FM Mattsson Garda Duschblandare 96850000 (Krom)
Full Star 1
2
(1)
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Kranöverdelen började läcka efter 10 år och hade då ärgat fast så pass att den inte gick att få loss = fick köpa ny blandare och betala för VVS:are. Dålig kvalitet i FMMs premiumsegment var feedbacken från rörmokaren, men deras grundsortiment ska vara bättre... så betala inte mycket för en FMM - köp de billiga. Har haft ett par FMM-artiklar som givit upp i år och börjar ha funderingar kring kvaliteten överlag (kommunalt vatten i Sthlm). Bytte nu denna mot en enklare variant. Ger något mer FMM upp (tyvärr samma tillverkare på allt i vårt hus) så blir det annat varumärke framöver.

TP-Link TL-PA4010KIT
Full Star 1
2.6
(8)
445 kr
c
cardazio
34 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Energisparläget går inte att stänga av (oavsett firmware etc.) pga ett energisparläge som inte går att slå av (oavsett vad som står i mjukvaran). Konsekvensen blir att den får dropout exakt var 5e minut. Lämnar tillbaka - stort misstag av tp link som de enl. otaliga forumtrådar har erkänt. Går ej att lösa med ny firmware heller - klantigt och borde inte få säljas. Enda som ska fungera är att pinga enheten oftare än var 5e minut, så har du en server eller pc som kan stå och göra det konstant går den väl att använda men.... ne ... kass