Prisjakt

Nightfly

Medlem sen 2006-12-20
64
Bidrag
11
Hjälpsamröster
Vitvaruexperten.com
Utmärkt
(399)
N
Nightfly
64 omdömen
Utmärkt13 dagar sedan

Köpte Bosch kyl och frys-paket. Trevlig och personlig kontakt med kundtjänst; bra pris med prisvärda fraktalternativ; snabb leverans trots osäker lagertillgång vid ordertilltillfället.

JBL Reflect Contour 2 Wireless
Full Star 1
3.2
(6)
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Vid första försöket tyckte jag att de var alldeles förfärligt dåliga, men det tog ett tag innan jag fick kläm på hur de ska sitta i öronen - kanske en förklaring till varför vissa omdömen är så dåliga? När man väl har begripit hur de ska sitta funkar de riktigt bra. Bra batteritid och kopplar alltid upp sig mot mobilen utan problem på någon sekund. Sitter kanonbra under löpturen trots påfrestningar. Jag har kört långpass utan att behöva justera dem en enda gång. Om man trycker in snäckorna ordentligt i öronen så blir det bra basljud, men då fortplantar sig fotstegen från marken upp i öronen, så vid löpning lossar jag lite på snäckorna - på bekostnad av sämre bas.

Honeywell QuietSet HSF600WE4
Full Star 1
4.3
(6)
799 kr
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 år sedan

Mycket nöjd! Bättre på alla sätt än våra tidigare golvfläktar. Genomtänkt design och funktion. +Tyst +Fjärrkontroll +Timer +Ljusdioderna dämpas efter några sekunder så att de inte stör i ett mörkt rum. +Robust konstruktion med kvalitetskänsla. +Stabil fot som är mycket bättre än de rangliga ben som är vanliga på den här sortens fläktar. Rekommenderas!

Samsung Galaxy S9 SM-G960F/DS Dual SIM 4GB RAM 64GB
Full Star 1
3.7
(55)
3 890 kr
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Jag var lite tveksam inför köpet efter att ha läst ett antal omdömen här om dålig batteritid etc. Men efter ett par veckors användande har jag nästan bara positivt att säga. Jag kommer från en Galaxy S7 och batteritiden är klart bättre i S9 än i min gamla lur. Vid normalt användande har jag ofta ca 30% kvar efter en hel dag. Jag har dock stängt av en hel del av de inbyggda funktionerna, som Samsung Health. Skärmen är fantastisk och trots att den är klart större än på S7 så känns inte telefonen klumpigare att hålla i. Håller inte alls med om att knapparna skulle kännas plastiga. Grymt ljud ut högtalarna. Det enda jag inte gillar hittills är att det inte går att programmera om Bixby-knappen utan att ladda ner en tredjepartsapp. Tänk så smidigt om den kunde starta kameran eller Spotify eller något.

Asus VivoBook Flip TP301UA-C4011T
Full Star 1
4
(3)
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Jag valde mellan den här, Lenovos 900-serie och HP Spectre X360 som alla har liknande prestanda. Den här låg dock avsevärt lägre i pris och när Webhallen hade en tillfällig kampanj blev den såpass mycket billigare än konkurrenterna att jag slog till. Plus för riktig HDMI, USB-C, byggkvalitet. Helt ok skärm. Bra prestanda. Inte överdrivet med bloatware. Touch-skärmen funkar bra. Prisvärd! Helt ok tangentbord (dessutom belyst). Minus: Den är en aning tung och klumpig för att vara en 13-tumsdator (jämför med min Lenovo Yoga 2 pro). Jag anser att skärmen är lite ljussvag. Sedan tycker jag att den verkar dra för mycket ström i viloläget, men jag har inte kontrollerat detta ordentligt. Powerknappen sitter lite dumt och jag har lyckats stänga av datorn av misstag ett par gånger i surfplatteläget. Dåligt ljud från högtalarna. Fläkten kan bli en aning högljudd, men det är inget som stör speciellt mycket. Slutsats: För pengarna är det här ett riktigt bra köp. Byggkvaliteten är med beröm godkänt för det här priset.

Sony Xperia Z3 Compact D5803 2GB RAM 16GB
Full Star 1
3.6
(144)
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 år sedan

Intryck efter en knapp veckas användande. En mycket positiv upplevelse. Jag fastnade direkt för gränssnittet som känns mer intuitivt än Samsungs och närmare "ren" Android. Telefonen känns blixtsnabb och att kunna få en toppmodell i det här formatet är underbart. Det finns egentligen ingen konkurrens om man vill ha en lur med en skärm runt 4.5 tum. Skärmen är inte i klass med de bästa konkurrenterna tyvärr - inte i närheten av min Galaxy S4 enligt min mening. Positivt dock att lägsta ljusstyrka är riktigt svag. Det går att använda den i ett mörkt rum utan att den lyser upp hela rummet. Det enda som är riktigt dåligt med Z3 Compact är den idiotiska designen med glas på baksidan. Den är hal som en tvål. Varför inte ett gummi/läderliknande material på baksidan? Är det bara Samsung som har begripit det (tänker på S5)? Eller något slags utbytbart material så att kunden kan välja själv? Vem kom på idén att det ska vara glas? Det är snyggt, men i övrigt helt värdelöst. Man måste helt enkelt köpa ett skyddande skal. + Formatet + Prestanda + Kvalitetskänsla + Gränssnitt + Dedikerad kameraknapp + Batteritiden + Vattentät - Skärmen - Baksida i glas. Hal och ömtålig. (Mina tidigare smartphones: HTC Desire, Samsung Galaxy S2, HTC One S, Samsung Galaxy S4 LTE+)

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro 13 (59386600)
Full Star 1
4
(4)
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 år sedan

Den kunde varit perfekt, men flera irriterande brister drar ner betyget. Kolla Lenovos forum innan köp. + Wow-faktor! + Kvalitetskänsla. Härlig att hålla i. + Snabb och tyst. + Skärmen. - Många missar i konstruktionen, alt dåliga drivrutiner. - Min touchpad beter sig väldigt märkligt och den har fått en hel del kritik, men Lenovo har varit dåliga med att erbjuda uppdaterad drivrutin. Flera användare har istället installerat drivrutiner från andra tillverkare för att bli av med problemen. - Nätverkskortet. Dålig Wifi-prestanda. Kunde inte streama Netflix tidigare, men det verkar fungera bättre med nyare drivrutin. Problemet verkar kvarstå för många användare. Finns evighetstrådar om det här på Lenovos forum. - Skärmen. Mycket backlight bleeding. Den höga upplösningen skapar problem för program som inte är optimerade. Även problem med fladdrande ljusstyrka. - Dålig batteritid för att vara 2014. - På mitt exemplar strular hörlurskontakten. Man får stoppa i och dra ut kontakten flera gånger innan datorn begriper att den ska skicka ljudet till lurarna.

AKG K420
Full Star 1
4.4
(27)
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 11 år sedan

Måste vara bästa lurarna på marknaden i sin prisklass. Mycket nöjd! Håller inte med om att de skulle sitta dåligt om man har stort huvud. Perfekta till MP3-spelare, mobil eller laptop. Går utmärkt att löpträna med. Pricken över i:et är att de går att vika ihop.

HTC One S Z560E
Full Star 1
4.3
(21)
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Mycket nöjd! Jag ville ha en telefon med bra kvalitetskänsla, hyfsad batteritid, bra GPS, bra skärm och så gillar jag HTC och Sense. One S är nästan klockren. Avsaknad av meny-knapp är en idiotmiss, men som tur är kom den tillbaka med 4.04-uppdateringen där man kan välja att "senaste program"-knappen ska agera som meny-knapp istället. Skärmen har fått oförtjänt mycket kritik. Jag är helnöjd. Batteritiden är helt ok. Jag har inget emot att ladda varje natt, bara den klarar en hel dag med flitigt användande och det gör min One S. Det gjorde varken min Desire eller Galaxy S2. Placeringen av USB-kontakten känns lite dum, men annars har jag svårt att komma på något negativt. Har dock bara haft den i en vecka och har inte testat allt på djupet. Största minuset är att jag köpte telefonen två dagar innan priset sänktes med 700 kr, men det är väl sånt man får ta...

Audio Technica ATH-M50 Over-ear
Full Star 1
4.7
(130)
1 777 kr
N
Nightfly
64 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 12 år sedan

Lurarna låter grymt bra - inget snack om saken - men mitt par sitter för hårt. Det gör ont i huvudet efter ett par timmars användning, men förhoppningsvis blir de lite slappare med tiden. Jämför då först och främst med AKG K240 som sitter betydligt skönare.