Kategorier
Prisjakt

johanneshenrysson

Medlem sen 2006-12-15
267
Bidrag
33
Hjälpsamröster
eFootball PES 2020 (PS4)
3.8
(2)
210 kr
10 månader sedan*
Det är snyggt, bollen känns lagom tung, och det flyter generellt på ett skönt sätt. Försvararna är följsamma och på många sätt är det taktiskt ganska realistiskt. Iniestas dribblingssystem. Känns bättre nu lite senare, framförallt när man rätt ut lite hur det faktiskt fungerar. Det gör att jag fortfarande tycker snygga finter är rätt bakvända (jämfört med FIFA där de är enkla och skapligt naturliga), men att dribbla bort någon med kroppsfint alt hålla i bollen är skapligt lätt. Bal/Become a legend - Skapa och utveckla en spelare. Till skillnad från FIFA så kan man inte styra hela laget i detta läge. Det blir roligare efter ett tag (bara spelat cf), men det beror mycket på hur man vill spela och vilket lag/landslag man hamnar i. Nu efter lite tid med spelet så är det rätt roligt att anpassa sitt spel efter laget. Däremot tycker jag fortfarande det är synd att varje lag har en förutbestämd taktik med ytterst små variationer (och inte alltid helt logiska). Sist men inte minns. Brist på licenser är tråkigt, men goda möjligheter till customization gör att man kan ladda hem färdiga paket med kläder, loggor osv. Kommentatorerna är ungefär på nivå med svenska i FIFA. Dvs ryckigt och med irrelevanta kommentarer som mest blir tråkigt i längden. Efter ett par matcher upprepar de sig mest.
*Redigerades 8 månader sedan
iRobot Roomba 966
4
(6)
5 399 kr
ett år sedan
Nu när priset droppat lite så är den fantastisk för den slanten. Den gör det mesta strålande, och med en eller ett par virtuella väggar så kan man andas ut med hundens vattenskål eller en ömtålig vas etc. Ett par lite negativa bitar dock. - Den låter en del. Inte läge att sitta i närheten med andra ord. - Den har ett litet ”torn” mitt på fram. Fördelaktigt vore liknande torn hela vägen runt. Tydligen är golvet inte helt rakt i vårt hus, alternativt elementen inte helt raka. Det medförde tyvärr en rad fula repor på ovansidan av roboten till följd av att den fastnade och försökte slita sig loss under elementen. Det hade varit lätt att undvika med liknande torn hela vägen runt på beröringssensorn fram (finns how to på youtube). Nu när vi vet så skyddas dessa med virtuella väggar.
Severin Chill RB7025
2.4
(3)
979 kr
ett år sedan
En billig robotdammsugare för de som inte vill lägga så mycket pengar på dito och som kanske inte är helt säkra på att det verkligen är en robotdammsugare de vill ha. Kort sammanfattat så är det en duglig robot som tuffar på och håller skapligt rent. Den utgår från ett antal olika mönster som teoretiskt innebär en ganska bra täckning av ett rum eller en våning. Det fungerar faktiskt rätt bra även om den spenderat onödigt mycket tid på rena fläckar. Den fastnar lätt på trösklar, sladdar, mattor etc (beroende på vilket mönster som körs just då), men är o andra sidan väldigt liten vilket gör att den kommer fram under de flesta hinder. Nackdel med storleken är så klart att man måste tömma den 1-2 ggr per laddning. En annan frustrerande nackdel är att sensorerna för trappor även reagerar på måttligt mörka mattor samt vid höstsol som blänker i golvet. Har man otur så kan det dessutom ledda till full fart bakåt in i något ömtåligt alternativt något som den fastnar på. Avslutningsvis. Den är värd pengarna. Men givetvis är det ljusår mellan denna och en dyr robotdammsugare. Det märks framförallt för att du måste göra mer för att den ska kunna vara effektiv.
Apple AirPods (2nd Generation) med laddningsetui
3.7
(55)
1 330 kr
2 år sedan
Generellt trevliga hörlurar med hyggligt ljud. Deras styrka är framförallt att de är lätta och knappt märkbara. Tanken med en portabel laddare är faktiskt rätt genial med tanke på att deras egna kapacitet är något begränsad. Detaljer som automatiskt av/på beroende på om de är i örat eller inte etc är rätt nice. Negativt är väl att en del nog kan uppleva det som osäkert eller obekvämt att de inte sitter fast mer. Men bortsett från när jag dragit av en tröja så har jag aldrig tappat någon.
Apple Watch Series 4 44mm Aluminium with Sport Band
4.6
(14)
4 687 kr
2 år sedan
En smartwatch är lite udda. En vanlig klocka kan jag tänka mig att betala riktigt mycket för, om det är rätt märke och framförallt om den är snygg och andas riktigt bra kvalité. Men då förväntar jag mig att den ska hålla i evighet, precis som morfars gamla klocka från 60-talet. Den bara går. Så tillbaka till nutid, smartwatch. Efter att ha testat lite billigare alternativ konstaterade jag att det i princip bara är Apple Watch som har vad jag vill ha. Problemen för mig är då att den dels är aningen dyr, dels troligen inte kommer att hålla så länge som jag skulle vilja, och slutligen så tycker jag faktiskt inte att Apple Watch är speciellt snygg. Den påminner mest om en Casio från 80-talet, då de försökte trycka in miniräknare i sina armbandsur. Men, här sitter jag till slut ändå med en Apple Watch, och jag älskar den. Rätt udda, eller hur? Precis som alla andra Apple-produkter så andas Apple Watch trots allt kvalité, hela vägen från att man hämtar ut den från en Apple Store, till uppackning och slutligen faktiska användandet. Gränssnittet är genomtänkt och flyter fint (dock inte alla 3rd party appar), och den gör det den ska till synes utan effort. Vissa funktioner avaktiverade jag direkt, tex att den tycker att jag ska andas. Andra funktioner är än så länge ganska trevliga, tex en diskret skakning på handleden som påminner om att jag suttit för länge. Just den diskreta skakningen, puffningen, eller vad man nu vill kalla det för, är egentligen klockans paradgren i mitt tycke. Jag behöver inte längre ha en hög signal på telefonen, den diskreta signalen på handleden räcker gott. Funkar faktiskt förvånansvärt bra även för att vakna på morgonen, om man väljer att sova med klockan. Det enda egentliga negativa så här långt är att batteritiden i mitt tycke är ganska dålig. Efter en dag och en natt så är den oftast nere på 60%, och då tycker inte jag att jag använt den speciellt mycket. Det medför att jag inte vågar lita på att den håller 2 dagar. Iaf inte än så länge. O andra sidan laddar den väldigt snabbt.
Google Chromecast (3rd Generation)
3.8
(27)
389 kr
2 år sedan
Har sedan tidigare äldre generationer av chromecast, och de fungerar alltid utan problem. Denna har däremot en förmåga att hänga sig i tid och otid. Dessutom sänker den automatiskt volymen om man har den på max (föredrar att kontrollera nivå via hembioreceiver). Upplever också att denna generationen har svårare att hålla stabilt i wi-fi jämfört med tidigare versioner.
Destiny 2 (PC)
3.3
(5)
147 kr
2 år sedan
Snyggt spel med slipad story och kort och gott väldigt roligt upplägg. Det känns lite som när första halo kom ut, och påminner till viss del om det också, när det gäller hur monster ser ut och agerar, samt miljöer etc. Även flytet när man styr sin egen karaktär påminner till viss del om första halo, och allt det där ser jag som positivt och egentligen inte speciellt konstigt när man tittar på vilka som utvecklat det.
Samsung S27F350
3.3
(1)
1 490 kr
2 år sedan
Till att börja med passade jag på att beställa denna då priset var väldigt lågt. Det är till stor del därför den får så positivt betyg, storlek och bild är smått outstanding för det priset just nu.
Brennenstuhl Garant S Reel 3-Way 25m
3.8
(1)
602 kr
2 år sedan
Har inget negativt att säga om denna efter ett par år i bruk. Den är rejäl och känns som den kommer hålla många år.
Star Trading Adam (7L)
3.3
(1)
146 kr
2 år sedan
En klassisk adventsljusstake av helt okej kvalité, för ett riktigt lågt pris. Där finns lite linjer så att det inte bara är en ren träkloss som man sätter i sitt fönster, men annars är den simpel och klassisk. Helt klart prisvärd och en bra lösning om man har många fönster att fylla, och inte är ute efter något som ska göra din jul unik.
Sida 1