Prisjakt

Mean Machine

Medlem sen 2006-12-10
53
Bidrag
23
Hjälpsamröster
Asus Prime Z390-P
Full Star 1
3.3
(3)
1 596 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Andas verkligen budget. Väger absolut ingenting, dubbla PS/2-portar, ingen USB 3.1 till frontpanel, ALC887, kylarna sitter med pushpins, I/O-plåten är direkt hämtad från år 2003, och bjuder på blodsutgjutelse om man inte är varsam (jag skriver det här utan mitt högra pekfinger). Dessutom "nästan-ATX", vilket gör att moderkortet flexar brutalt om man kopplar in saker som ström och USB 3.0 i ytterkanten när det är installerat i ett chassi. Nåja, det fungerar i alla fall, men det känns om ett kort för 700:-, inte 1700:-.
*Redigerades 3 år sedan
Canon EF 17-40/4,0 L USM
Full Star 1
4.4
(15)
5 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan
Betalade 3500:-, och kör den på en crop-sensor, lider således väldigt lite av mjuka kanter. Helnöjd som glad amatör än så länge. Ett par av mina första bilder med objektivet: https://i.imgur.com/bFTcgCa.jpg https://i.imgur.com/mDhmoRp.jpg
Razer BlackWidow Chroma (Nordisk)
Full Star 1
3.3
(21)
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Helt okej tangentbord, men inget fan av brytarna, eller faktumet att folk som kommer på besök tror att det är disko i görningen. Diskot går förvisso att stänga av, men kvar är ett relativt högljutt tangentbord som känns väldigt medelmåttigt kvalitetsmässigt med "tufft" teckensnitt på keycapsen. Tur att man inte har betalt för ett själv, hade varit rätt missnöjd över att inte få mer än såhär för en tusenlapp.
*Redigerades 5 år sedan
Xiaomi Redmi Note 4X 32GB
Full Star 1
3.5
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Kommer med Marshmallow (som i sig inte är dumt alls, något jag körde på min uråldriga S3:a, men när Nougat finns...) och det jag hade allra svårast för: Xiaomis egen mjukvara. Operativsystemet med MIUI var inget jag gillade, eller ens hade planer på att bekanta mig med närmre - det första jag gjorde var att ansöka om att låsa upp bootloadern på Xiaomis hemsida, vilket någon dag senare beviljades. Slängde därpå in AOSPExtended (Nougat) för att slippa allt bloatware från Xiaomi, genast känner man sig som ägare av sin egen telefon. Allt flyter på som smort, batteritiden är gudomlig - har som allra mest avverkat 32% under en arbetsdag, med skärm på konstant. Kamerorna är kanske inte fantastiska, men ett jättekliv från stenåldern som var Galaxy S3. Bästa köpet jag gjort för under 1500 SEK utan tvekan. Till och med kvalitetskänslan är över förväntan, som vilken telefon som helst för dubbla priset.
*Redigerades 5 år sedan
Thrustmaster T3PA-PRO Add-On (PC/PS3/PS4/XONE)
Full Star 1
4
(3)
1 789 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
6 år sedan*
Fantastiska pedaler. Kör dem själv med mitt T300RS med en TH8A. Just pedalerna till T300RS är sisådär, och då är jag nog ganska återhållsam. Jag saknade kopplingspedal och solid byggkvalitet, T3PA-Pro har kopplingspedal och känns stabilt som berget. Tweakbart till förbannelse och speciellt bromsmodifikationen med gummikonen är gudomlig. Plötsligt kan du dutta snabbt på maxbroms som i en riktig bil genom att trampa till ordentligt på en stum bromspedal, där du tidigare förmodligen bromsade 2-3 gånger längre på halvbroms. Blev direkt märkbart snabbare med förbättrad bromskänsla. Inte helt perfekt, men det är bannemig inte långt ifrån.
*Redigerades 6 år sedan
Simple Audio Listen
Full Star 1
3.9
(7)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Nu kom jag över dessa till ett riktigt rövarpris, men som substitut till TV-högtalare och inbyggda högtalare i bärbara... Herrejösses. Hade kastat 1800:- på dem illa kvickt efter att ha hört dem, och då har jag bara pluggat in den med USB-kopplingen och är rätt ointresserad av BT-anslutning och liknande. Pluspoäng för den lilla fjärren. Extra pluspoäng för subwoofer-utgång, kanske blir till att utnyttja framöver. Hyfsat baspigga ändå, men försöker sig inte på någon direkt djupbas, så det låter aldrig ansträngt.
*Redigerades 7 år sedan
Gigabyte Krypton
Full Star 1
2.7
(2)
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Inte betalt för den, men jag hade inte tagit i den med tång ens för en femma. Sjukt smal, väldigt lång (gjord för en hand jag misstänker inte existerar), stylad för en femåring... Testat en Aivia M8600, den var inte bra heller, men det var himmelriket i jämförelse. Saknar min G5 v2.
*Redigerades 7 år sedan
Marshall Monitor
Full Star 1
4
(10)
1 290 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Bas. Mycket bas. Nästan enbart bas. Sitter även utanpå öronen, och blir en smula obekväma under längre tids lyssning. Viss stilpoäng för löstagbar lindad sladd, kvalitetskänsla och att de isolerar ljud rätt väl, men jag är trots allt inte imponerad av ljudet. Jämför främst med ett par M-Audio IE-20 XB, som förvisso är in-ear, men det jag har som referens i bärbar väg - M-Audio-lurarna är bättre på allt.
*Redigerades 7 år sedan
Yamaha RX-V771
Full Star 1
4.5
(30)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Kör en som kombinerad förförstärkare/HDMI-switch i princip, riktigt nöjd. Riktigt nöjd med DLNA-funktionerna också, poppar musik direkt på receivern istället för att streama till PS3:an, webbradio finns också, och lite andra godsaker. Vill minnas att jag pyntade 2990:- för den, och det var den värd, helt utan att ha provat förstärkardelen på det dryga år jag ägt den. Det enda jag har att klaga på är de statiska menyerna, då jag har en plasma-TV, men annars är den allt jag önskat mig.
*Redigerades 8 år sedan
Sida 2