Prisjakt

Mean Machine

Medlem sen 2006-12-10
53
Bidrag
23
Hjälpsamröster
Trademax
Bra
(500+)
Usel
5 månader sedan
Pajasar som basunerar ut gratis frakt, för att sedan ta 295 kronor i expeditionsavgift som om det vore 1988 och man behöver betala för att någon ska behöva kopiera över ordern från faxen till det rutade arket. Dessutom förifyllt alternativ för "vi säljer din data vidare och kommer spamma sönder dig" i kassan (olagligt) och heller ingen ruta för att köpvillkor godkänns. Nåja, kanske blir bra om man får varorna, falsk marknadsföring åsido.
Lenovo Yoga Slim 7-14 82A20039MX
Full Star 1
4
(2)
12 987 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan
Nöp en när Lenovo körde någon prolog till Black Friday-rean, fick en för drygt 7600:-. För det priset extremt svårslaget, bara att se glad ut. För surf, videotittande och dagligt arbete märker jag ingen direkt skillnad jämfört med min stationära med en tolvkärnig Zen 2-processor.. Touchpaden erbjuder kanske inte det sista i precision eller respons, men i övrigt en värdig ersättare till min Ivy Bridge-baserade Samsung 9 som hängt med sedan 2013.
JBL Charge Essential
Full Star 1
3.4
(4)
1 199 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan*
Enkel att komma igång med. Det kommer till och med ljud ur den, vilket är både det bästa och sämsta med den. Klart att förväntningarna på något såpass litet inte ska vara höga, men det här är inte bättre än att lyssna med valfri modern laptop som källa, bara annorlunda. Där en valfri laptop helt enkelt skiter i att spela upp bas och därigenom lyckas hålla ihop ljudbilden någorlunda känns det som JBL har loudness från helvetet. Lyssnar förvisso på rätt krånglig musik rent allmänt, men ingen typ av musik jag provat hittills låter bra. Sammanfattningsvis utmärkt om man vill sitta i kollektivtrafiken och göra folk förbannade. Med Charge Essential blir folk inte bara sura för att du är en douchebag som inte lyssnar med lurar, utan även för att det låter illa.
*Redigerades ett år sedan
Zoom H1n
Full Star 1
4.1
(5)
890 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan
Spelar in i ljud som varierar horribelt i nivå i förhållandevis hemska miljöer där jag inte har möjlighet att ställa in/om gainen speciellt ofta, om alls. Har med det i åtanke egentligen bara två saker att anmärka på: 1) Auto-level hade fått vara lite snabbare när man går från höga ljud till exempelvis dialog 2) Klarar inte av stereo + extern mikrofon samtidigt, vilket H2n gör I det stora hela mycket nöjd. Valde mellan den här och Tascam DR-05X, blev H1n tack vare åtminstone delvis skyddade mikrofoner och goda erfarenheter av H2n, H4 och F8.
MSI Vigor GK80 Cherry MX Red (Nordisk)
Full Star 1
3.3
(1)
3 254 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Kanske inte snyggast i stan, men solitt och välbyggt. Är ingen tangentbordsfantast på något vis, och tycker nog att smärtgränsen prismässigt går vid 1000:-. För 999:- kändes det här givet efter att ha ägt både GK-601 och GK-701, som sina något rangliga chassin till trots funkade utmärkt för mitt bruk. Ett klart steg upp från mitt gamla Steelseries 6Gv2 och tidigare MSI-tangentbord, men kan inte jämföra med mer fancy prylar på marknaden då jag inte använt dem.
*Redigerades 2 år sedan
SilverStone Kublai KL07 (Svart)
Full Star 1
2
(1)
1 623 kr
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Plåt tunnare än den svenska beredskapen mot coronaviruset. Dånar som en Merlinmotor (fast med mer resonansljud) med mekaniska 3.5"-diskar installerade. Å andra sidan - trevligt att bygga i, och stilrent. Kanske värt 7-800 spänn, men absolut inte Fractal Design Define-pengar.
LG 32UK550 32"
Full Star 1
3.2
(2)
3 358 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Nja. Var kanske lite optimistisk. Nöjd med färgerna, speciellt för runt 3000:-, men uniformiteten lämnar en del att önska. Trots "kalibreringsrapport" i lådan som gör gällande att ΔE för mörkgrått är runt eller under 2.0 landar det snarare på 2.5-3 i genomsnitt, medan övre högre tredjedelen landade på runt 8. Den medföljande foten är klart godkänd, än bättre blir det när LG bjuder på VESA-fäste (till skillnad från Philips på sina billigare skärmar). Med det sagt - man kanske inte ska ha högre krav än såhär (Freesync, 32" och 4K) för priset jag gett för den. Är man inte speciellt kräsen duger den mer än utmärkt.
Evalds MTB
Bra
(18)
OK
2 år sedan
Hemsida som verkar ha hamnat långt efter i uppdateringsarbetet, med texter såsom "Missa Inte! Vi erbjuder alltid fraktfritt" spridda lite här och var, helt utan att specificera vad som är fraktfritt (leverans till postombud var det definitivt inte). Att välja faktura med Klarna kostar 5:-, vilket jag kanske inte har några direkta åsikter om (mer än att det är förlegat), men att det är förvalt känns mindre kul. Uppdateringar genom orderprocessen saknas även det helt - du får en bekräftelse på din order och när paketet anlänt till ditt ombud ett SMS från Postnord. Till skillnad från många andra ska jag nämna att det till Evalds heder gick på tre arbetsdagar att få hem paketet, och det var väl paketerat. Däcket jag hade beställt var (och är) däremot prytt med någon missfärgad beläggning som ser ut att vara resultatet av en längre tids lagring i något dammigt hörn. I och med att leverans ändå gick fort och sakerna kom fram hela och behållna är jag ändå under omständigheterna relativt nöjd. Det var i princip mer än jag förväntat mig, av tidigare betyg att döma.
Philips 276E8VJSB 27"
Full Star 1
3.8
(28)
2 975 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Rätt bra skärm sett till pris/prestanda, men horribel fot, avsaknad av VESA-fäste och jobbig menynavigation gör att jag drar av två stjärnor. Det är väl det man (inte) betalar för, antar jag. Mitt ex har ett ΔE på strax under 3 i ett par zoner, vilket får anses rätt bra för en såpass billig skärm. Bakgrundsbelysningen är okej uniformitetsmässigt, men mitt ex är 7-8% ljussvagare i överkant än i mitten och nederkant. Kontrast efter sRGB-profilering ligger på 890:1 (vid ~100 nits), vilket också är schysst.
Inet
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
3 år sedan
Får sälla mig till skaran nöjda kunder. Har beställt några gånger, aldrig haft problem eller med kundtjänsten att göra, men pricken över g:et var nog nu när jag råkade beställa fel vara (en gammal revision av samma produkt). Upptäcker det efter att varan packats, ringer kundtjänst som svarar snabbt att leveransen inte går att stoppa, men att de skickar en fraktsedel utan kostnad för ett ångrat köp. En och en halv minut senare har jag en fraktsedel på mailen, men inte innan kundtjänsten försäkrat sig om att jag har möjlighet att skriva ut den själv. "Vi kan skicka ut en med post annars", hette det. Var inställd på att betala frakten tillbaka eftersom det var mitt klanteri som ställde till det, men inte ens det behövdes. Bemötande i toppklass gör att jag gladeligen återkommer som kund.
Sida 1