Prisjakt

JohanAR

Medlem sen 2016-10-16
20
Bidrag
25
Hjälpsamröster
Eva Solo 1,5L
Full Star 1
4
(2)
1 101 kr
J
JohanAR
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 månader sedan

Trots ett par brister så känner jag mig tvungen att ge toppbetyg, för detta är den enda (?) vattenkokaren där designarna har fattat att den blir lättare att hantera ifall tyngdpunkten är rakt nedanför handen. Den största nackdelen är att kvaliteten är väl inte så bra, under en period på ca 15 år är vi nu inne på vår 3:e vattenkokare av den här modellen, och även kommer behöva bytas ut snart. Dels är det kopplingen till laddningsplattan som blir glapp, och dels är det strömbrytaren på kannan som slutar fastna i på-läget. Andra mindre nackdelar inkluderar att det är lite svårt att se hur mkt vatten man fyller på, troligtvis pga. att det kommer in så lite ljus i karaffen och för att själva fönstret är så smalt. Det känns också rätt lätt att överfylla den, vilket leder till att vatten läcker ut under kokning och rinner ut undertill, dvs. avsiktligt pga överfyllnadsskyddet. Sen är det ju förstås priset, vilket känns lite väl högt med tanke på hur ofta de går sönder.

Bosch Styline TAT86 2 Slice
Full Star 1
4.3
(6)
938 kr
J
JohanAR
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Hade en sådan här (alternativt en annan modell som ser exakt likadan ut) i ca 10 år innan den dog helt. Var lite glapp de senaste åren, så spaken fastnade bara i bottenläget om man tryckte på exakt rätt sätt, dvs en långsam och bestämd rörelse med fingret så långt in på handtaget som möjligt. Ett minus att den har en på/av strömbrytare, men i övrigt helt klart godkänt.

Graef TO62
Full Star 1
4
(1)
676 kr
J
JohanAR
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Beställde en sån här eftersom de toppade Råd & Röns test av brödrostar. Över lag så får den godkänt. Jämfört med vår förra, en Bosch Styline som dog efter ca 10 år, så gillar jag att Graef:en har automatisk av/på och att den är märkbart tystare, annars är de rätt jämlika på det mesta. En nackdel med Graef TO62 är att den lyfter inte brödet särskilt högt när det är klart, så jag måste oftast använda brödlyften för att inte bränna fingrarna på metallen. Dessutom ser det ut som att alla interna metalldelar är väldigt tunna så jag är inte helt övertygad om att den här kommer hålla lika länge, men vi får väl se.

Flymo SimpliGlide 360
Full Star 1
1
(1)
1 699 kr
J
JohanAR
20 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 10 månader sedan

Köpte en sån här efter att ha kört en Flymo Turbo Lite 350 sedan vi köpte huset, och trodde att en SimpliGlide skulle vara en uppgradering. Men ist. har Husqvarna lyckats försämra den på nästan alla sätt och vis.. Det allra största problemet är att handtaget är för lågt. Jag är 1.86m lång, vilket knappast är ovanligt i Sverige, och den här gräsklipparen är för liten för mig. Skjuter jag den på ett sätt som känns naturligt så lyfter den i bakkanten vilket gör att svävarfunktionen slutar fungera. Får gå med armarna nästan rakt ner ist vilket funkar skapligt så länge det inte är ngt motstånt, men så fort gräset är lite långt eller blött och man måste ta så får jag böja mig framåt vilket blir segt för ryggen i längden.. Jämförde med min gamla Flymo, och maxhöjden på SimpliGlide:ns handtag är 15 cm lägre. Klippbladet känns som det är gjort av väldigt mjuk metall. Redan efter 2 klippningar så är det synligt slitet med flera hack trots att jag inte kört på några stenar. Antar att dom hoppas att man ska köpa ett nytt blad för 200kr varje år eller så. Motorn på SimpliGlide har ett högfrekvent tjutande som inte fanns på den äldre modellen. Även om de påstår att den ska vara 3dB tystare än Turbo Lite så är ljudet mkt obehagligare. Nästa design-miss är luftintaget.. I skalet finns vertikala skåror där luft sugs in för att det ska bli en luftkudde under gräsklipparen. Dessa täcks rätt snabbt med gräsklipp och då försämras svävarförmågan varpå gräsklipparen blir tyngre att knuffa omkring. Plockar man bort gräset som fastnat på utsidan så funkar den bättre igen, men sen finns det också ett till hål inne i gräsklipparen som luften ska igenom. Där byggs gräsklippet upp långsammare men sen finns det inget sätt att komma åt att ta bort det. Klipphöjden kan justeras genom installation av 0 till 3 distansbrickor. På den gamla Turbo Lite:n så var två precis lagom, på SimpliGlide så ger 1 bricka lite för långt gräs och 2 klipper ner det till rötterna. Hade varit bra om brickorna var lite tunnare för mer finjustering. En sak som iaf förbättrats är att den glider lättare framåt än den gamla, iaf så länge luftintaget inte är för blockerat. Däremot glider den sämre i sidled, vilket kan vara en fördel när man mest går fram och tillbaka, och en nackdel om man har lite udda former på gräsmattan som är svåra att klippa normalt.

Bygghemma
Bra
(500+)
J
JohanAR
20 omdömen
OK10 månader sedan

Gick väl smidigt att handla, och priserna var bra, men det känns rätt fult att skylta om fri frakt och sedan ha en 99kr "expiditionsavgift".. Aldrig varit med om att någon annan butik har en sådan avgift, så det blir ju exakt samma som om det varit 99kr fraktkostnad.

Coway AP-1008CH
Full Star 1
4.4
(19)
2 490 kr
J
JohanAR
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Märkbar skillnad på luftkvalitet efter inköp. Acceptabel ljudnivå så länge den går på lägsta inställningen, men när den känner av att luften behöver renas (t.ex. efter att ett fönster varit öppet ett tag) vill man helst inte vara i samma rum som enheten. Men nästan alltid går den på lägsta eller är helt avstängd. En fördel med den här modellen är att filtrena behöver bara bytas var 30:e månad, många andra modeller tycker att detta ska göras var 12:e månad ist, och det blir en ganska stor skillnad när ett filterpaket kostar 800kr (vilket verkar vara normalt pris för luftrenare). Allt negativt vi har upplevt med den här produkten är relaterat till att vi vill ha den i sovrummet. I det automatiska nattläget är den mest avstängd, men startar upp ca 1 gång i timmen. Problemet här är att när den går igång så varvar den upp fläkten, för att sedan köra tystare ett par minuter, men uppstarten har väckt mig ett par gånger. Skulle kunna ställa den på "silent" ist. för "auto" och ha den körande konstant under nätterna, men det känns lite onödigt eftersom den baserat på luftmätningar inte tycker att den alltid behöver vara igång. Den har också onödigt starka blå lysdioder riktade uppåt. I nattläget släcker den ner allt utom två av dessa, men i ett annars nedsläckt rum så är detta tillräckligt för att lysa upp väggen och taket så pass att det stör. Onödigt jobb att behöva lägga en bok på den för att täcka över dessa varje kväll. Och så får vi se hur ljussensorn klarar av det svenska vintermörkret, om det blir tillräckligt ljust i sovrummet för att auto-läget ska förstå att det inte är konstant natt. Ska man ha luftrenaren i t.ex. ett vardagsrum så tror jag att varken de ljudliga uppstarterna eller lysdioderna kommer vara ett problem. Uppdatering efter 3 år: Vi körde ett tag på lägsta hastigheten på natten för att få ett jämnare bakgrundsljud. Har även designat och 3d-skrivit en "ljusdämpare" som jag limmat fast ovanpå kontrollerna, som bara släpper igenom lite ljus så man ser vad den är inställd på. Men i slutändan blev både susandet och ljuset för störigt så nu stänger vi av den på natten och kör auto på dagen. Den började bete sig lite skumt vid ett tillfälle, som om den inte kunde starta. Provade att köpa nytt filter men det verkade inte hjälpa, sen kom vi på att man kan rengöra luftsensorn också. Inget synligt skräp på den öht. men det kändes som att det hjälpte iaf. Ökar nog ändå betyget med 1 stjärna, eftersom vi över lag är nöjda med luftrenarna.

PNY GeForce RTX 3080 XLR8 Gaming Revel Epic-X Triple Fan LHR HDMI 3xDP 12GB
Full Star 1
2
(1)
10 115 kr
J
JohanAR
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Lyckades köpa ett sånt här på rea för 7500kr, och visst är det ett kraftfullt kort men det har ett par nackdelar.. Första problemet är att det har enormt mkt coil whine. När man spelar eller gör ngt annat som belastar GPU:n så börjar det yla och tjuta. Har hört coil whine från andra kort tidigare, och då har det varit ett svagt högfrekvent pipande, men PNY's 3080 är i en klass helt för sig. Trodde inte det ens var möjligt att det kunde låta så här mkt, och frekvensen ändras beroende på vad GPU:n ritar vilket gör det ännu mer störande.. Andra problemet är nog generell för alla RTX3080, och det är att strömförbrukningen har gått överstyr. Enbart grafikkortet drar hela 350W vid belastning, vilket kan jämföras med ca 220W för RTX2080, och 110W för GTX1080. Så nu har man direktverkande el som uppvärmning i huset, oavsett om man vill det eller inte :) Även vid idle så drar grafikkortet ca 35W, vilket är rätt mkt. Det finns dock en möjlighet att förbättra båda dessa. Det går att sätta en maxbegränsning på hur mkt ström kortet får dra. Jag satte 200W på mitt, och då försvann nästan allt coil whine. Om man sedan drar ner max klockhastighet (jag har 1900 MHz) så kan man överklocka kortet för att få tillbaka lite av den förlorade prestandan (jag har +400 MHz). Förlorar ca 10% i benchmarks och 200W är fortfarande för mycket IMO, men betydligt bättre än det var från början iaf.. Rekommenderar *inte* det här kortet om man inte är villig att hålla och mecka med klockfrekvenser och strömbegränsningar. Däremot är det ett ok köp om man hittar det billigt och kan lägga en kväll på att justera inställningarna och testa sig fram till vilka värden som fungerar. Uppdatering efter 8 månader: Skulle flytta kortet till en ny dator och upptäckte att halva kylaren hängde löst, dvs. plastskalet som fläktarna sitter fast i. Endera så drogs väl skruvarna åt för hårt vid tillverkningen så det blev spänningar i plasten, eller så är det en så ömtålig konstruktion att den inte tål normalt handhavande. Har byggt flera datorer tidigare så jag vet hur man (inte) ska hantera komponenter, och jag har förstås inte tappat kortet eller ngt sånt. -1 en stjärna för byggkvalitet

Razer Basilisk V3
Full Star 1
4
(1)
568 kr
J
JohanAR
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Har medelstora händer (20cm lång, 10cm bred inkl. tumme, 9cm utan.. Alternative storlek 9-10 på handskar) och håller möss med fingergrepp, fast klämmer fast den lite mellan tumme och lillfinger. Dvs. jag håller handen rätt långt bak på musen så jag styr den huvudsakligen genom att böja på fingrarna ist. för att flytta hela handen och armen. Hittills har jag hittat 3 möss där jag kunnat använda båda tum-knapparna med fingergrepp: Razer Viper Mini, fast då fick jag ist. nästan kramp i handen pga. att den är så smal. Logitech G502, men den har kvalitetsproblem och knapparna börjar glappa för många användare. Och så förstås Razer Basilisk, som jag nu har köpt. Alla andra möss jag testade så låg tummen bra för den bakre tumknappen, men den främre var utom räckhåll om jag inte bytte grepp. Den tredje tumknappen, som kommer förprogrammerad med sniperfunktion, dvs. att den sänker CPI medan den är intryckt, når jag inte med mitt fingergrepp. Scrollhjulet är dock perfekt placerat för mig. Tror inte den här musen skulle funka för "palm grip" för någon med lika stora händer som mig, pekfingret hamnar på framkanten av musknappen och scrollhjulet mitt under långfingret. Däremot passar den mig även för "claw grip". Har du däremot mindre händer så blir den nog bättre för att greppa med hela handflatan. Med en knapptryckning går det att växla scrollhjulet mellan klickiga steg och fritt snurrande. Trodde jag aldrig skulle använda friläget, för det har varit jättedåligt på andra möss som jag provat, men det är faktiskt riktigt skönt på Basilisken. Känns som att det snurrar lagom lätt och bara när man avsiktligt rör det. Har inte använt "tilt" funktionen på det än. Fördelar: * Bra passform/design för mig. Funkar med fingergrepp och jag tycker det är skönt att den är lite lätt sluttande åt sidan så handen kommer i en mer avslappnad vinkel. Kan förstås vara en nackdel om man har annan storlek på händerna eller är vänsterhänt. * Stabilt byggd och inte plastig. * Låg vikt. * Känns responsiv och följsam, som man borde kunna förvänta sig av alla spelmöss. * Inte full av en massa hål och onödiga kanter som det fastnar skit i, men det är väl också en smaksak. Nackdelar: * Kräver Razer Synapse för att ändra inställningar på musen, och detta funkar bara på Windows. Stöd i openrazor verkar vara på gång iaf. * Något oskönt klickljud från vänster+höger musknapp. Högre volym och frekvens än andra möss jag har. * Tumknapparna känns lite svampiga jämfört med min gamla Steelseries Sensei, men dom är ok. * Har råkat komma åt CPI-skiftknappen under spel, händer det igen så ska jag försöka programmera om musen så den knappen inte gör ngt alls. Uppdatering efter 5 månader: Något har hänt med scrollhjulet, så man hör att något skrapar emot när det är i free scroll-läge. Känns som det stannar mkt snabbare när man snurrar det, men i övrigt fungerar det bortsett från det irriterande ljudet som uppstår. -1 stjärna för tveksam kvalitet Uppdatering 13 månader efter köp: Lyckades fixa scrollhjulet genom att hålla musen upp och ned och skaka den hårt. Något inne i den klickade till och nu snurrar hjulet jämnt igen. Tyvärr har den börjat på ge lite spök-klick vilket kan vara störigt i spel. Jag binder bakre tum-knappen till "ducka" i spel, så jag trycker på den och vänster musknapp ganska mkt i FPS, och på sistonde har detta börjat trigga klick från den främre musknappen ibland

Amazon.se
OK
(500+)
J
JohanAR
20 omdömen
Dåligett år sedan

Har verkligen gått utför för Amazon tyvärr.. Förr så var de billiga, man visste vad man fick, och de hade bra support. Nu har de blivit en marknadsplats för okända småföretag som kränger kinesiskt skräp till överpriser. Köper hellre direkt från Kina, för då kan man hitta bra saker så länge man vet vilka varumärken man ska leta efter. Och om jag vill köpa ngt som inte är tillverkat i Kina så finns det andra onlinebutiker som är billigare och bättre än Amazon.

Adidas RPT-02 On-Ear Wireless
Full Star 1
5
(1)
2 290 kr
J
JohanAR
20 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Klämmer lite hårdare än vanliga hörlurar för att sitta kvar på huvudet när man rör på sig. Har testat upp till 1 timme utan att få ont i öronen iaf. Sitter bra vid löpning etc, men när jag körde lite bänkpress så hade bandet en tendens att glida bakåt. Inget större problem dock. Ljudkvaliteten är bra nog för ett gym. Ganska mkt bas men det tycker jag känns rätt i ett par sport-lurar. Har lite passiv ljudisolering vilket tar bort en del bakgrundsljud. Känns som att solcellerna i bandet behöver direkt solljus för att ladda upp batteriet. Placerade hörlurarna i ett fönster en solig vinterdag och då laddade de 10% på ca 4 timmar. Laddningen har inte gått upp alls medan jag haft dem liggande på mitt skrivbord, där det bara kommer indirekt solljus samt ljus från LED-lampa i taket. Använde dem en timme när det var ljust utomhus och då såg laddlingen ut att ligga konstant, medan den gick ner 1% efter en timme på gymmet där det bara finns lysrörsbelysning. Hörlurskuddarna känns inte blöta trots att man svettas på gymmet och går dessutom att tvätta efteråt. Jämfört med andra hörlurar jag haft tidigare som blivit blöta och obekväma under träningen, samt känts ofräsha efteråt.