Prisjakt

tommyq

Medlem sen 2006-11-07
32
Bidrag
96
Hjälpsamröster
Jays f-Five True Wireless Headset
Full Star 1
2.5
(23)
199 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*
Nyaste uppdateringen: Höjer betyget till 5. Har de senaste månaderna testat ytterligare några lurar i olika prisklasser och jag kan bara konstatera att man måste upp rätt högt i pris för att matcha dessa ljudmässigt. Speciellt det fina basfundamentet utan distorsion är det bara att glömma på övriga lurar under 500 kr. Förmodligen även en bra bit högre än så. Passformen är fortfarande inte helt 100, men med tanke på ljudkvaliteten för pengarna blir det ändå full pott. Har kompletterat med ett par av de hypade Soundpeats Q som sitter bättre i öronen när jag springer/tränar, men dessa har tyvärr betydligt sämre ljudkvalitet. ************ Edit: till er som klagar på ljudet och passformen, testa att byta plats på höger och vänster lur. Detta passar mycket bättre för mig och gör att lurarna sluter tätt mycket lättare, något som i sin tur är superviktigt för att ljudet ska uppfattas som bra. Helt fantastiska till priset 299 kr under Black Friday. Samtal fungerar utmärkt och micarna verkar vara riktigt bra. Ljudet vid musik är helt ok, faktiskt riktigt bra med tanke på priset. Klart och fint ljud med bred ljudbild. Möjligen något lågt mellanregister, men återigen, för detta pris är det omöjligt att få något som låter i närheten av lika bra som detta. Passformen är ok, men inte perfekt. Skulle gärna vilja att gummipluggarna hade gått ytterligare ett par millimeter längre in i öronen. Går säkert att lösa med eftermarknadspluggar. Ingen risk att tappa lurarna, men de sluter inte alltid 100% tätt. Å andra sidan är de väldigt bekväma som det är nu. Klar köprekommendation om priset är under 500 kr. Edit: måste göra ett tillägg efter alla dåliga recensioner. Ljud är subjektivt och naturligtvis är min recension skriven med priset i åtanke, men dessa lurar är verkligen inte så dåliga som vissa recensenter hävdar. Jag har personligen varit intresserad av ljud hela livet och investerat stora summor i denna hobby under åren. Med det sagt så är dessa lurar långt ifrån perfekta, men för en kostnad under 500 kr hävdar jag bestämt att dessa förmodligen är bäst på marknaden. Ljudet är neutralt, utan hissad bas, vilket somliga kanske tycker är en dålig egenskap, men vill man hissa basen är det enkelt med exempelvis spotifys inbyggda equalizer. Eftersom airpods nämns, vilka jag har erfarenhet av, kan jag nämna att dessa i mitt tycke låter bättre än vanliga airpods men inte lika bra som pro-modellen. Airpods har dock mer inbyggd loudness, vilket somliga kanske uppskattar.
*Redigerades 3 månader sedan
Samsung Galaxy A40 SM-A405FN/DS
Full Star 1
2.3
(19)
2 480 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan*
Edit: Sänker betyget kraftigt eftersom mobilen har blivit nästan obrukbart seg med tiden. Från att ha varit ovanligt rapp och responsiv för prisklassen har den nu blivit jobbigt seg vad man än gör med den. Vad det beror på vet jag inte, men många andra mobiler åldras med bra mycket mer värdighet. Har en Galaxy S7 i familjen som var klart segare än A40 när den sistnämnda var ny. Nu är det tvärt om. S7:an är faktiskt fortfarande fullt användbar och känns plötsligt väldigt snabb jämfört med A40. Fabriksåterställning hjälper inte heller. ********** Har denna som extramobil, då jag främst använder min jobbmobil. Sett till vad den kostar är den fantastiskt bra. Upplever den i princip som laggfri. Känns responsiv och snabb i de flesta lägen. Kameran är helt ok, men går inte att jämföra med dyrare modeller. Det gör däremot skärmen, som är ovanligt bra för prisklassen. Även ljusstyrkan är nästan oöverträffad i prisklassen. 600 nits gör att den är fullt användbar i starkt solljus. Batteritiden är fullt godkänd och laddningen går snabbt. Det sämsta är att fingeravtrycksläsaren sitter på baksidan. Värdelöst om man har plånboksfodral. Rekommenderas! Tillägg: på mitt exemplar är volymen vid samtal utmärkt. Har den aldrig ställd på högsta volym. Du som upplever att du inte hör något kanske har fått ett måndagsexemplar? Annars bör du kolla din hörsel. Att volymen vid högtalarsamtal är lite väl låg håller jag däremot med om.
*Redigerades 9 månader sedan
Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO
Full Star 1
4.4
(35)
1 361 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
10 månader sedan*
Haft den i flera år och är lika nöjd än idag. Täcker en villa på totalt 150 kvm fördelat på tre våningar och större delen av trädgården med en enda AP. Fungerar överallt, men ger så klart lite sämre hastigheter när man är långt ifrån den. Ska nog utöka med ytterligare en. I min tv-soffa, 5 meter från AP:n mätte jag precis fram 290 Mbit ner och 320 Mbit upp (iPhone SE, Telia 250 Mbit). Klart godkänt!
*Redigerades 10 månader sedan
Intel Core i5 10400F 2,9GHz Socket 1200 Box
Full Star 1
4.4
(3)
1 449 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*
Bäst pris/prestanda på marknaden just nu. Tack till AMD för att ni satte lite press på Intel. Kör på ett Gigabyte Aorus B460 vilket fungerar utmärkt. Betalade 3200 kr för moderkort, processor och 16GB RAM. Oslagbar prestanda för pengarna.
*Redigerades ett år sedan
CDON
Bra
(500+)
Usel
ett år sedan
Är alltid nöjd när jag beställer saker som CDON levererar själva, men denna gången skulle varan skickas av Xstra Digital Storage. Leveranstiden skulle vara 5-10 dagar. Efter 12 dagar hörde jag av mig till kundtjänst och fick ett nytt uppskattat leveransdatum ytterligare 3 veckor fram. Efter att ha läst lite recensioner förstod jag också att risken för leveransen skulle flyttas fram ytterligare några gånger var rätt hög, därför avbeställde jag. Uselt att företaget inte själva hör av sig när leveranstiden är flera veckor längre än utlovat. Tänker undvika denna leverantör i framtiden. Detta gjorde också att jag blev tvungen att beställa varan dyrare från ett annat ställe, eftersom rean var över.
Samsung QLED QE55Q80T
Full Star 1
3.5
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan*
Denna förtjänar verkligen inte så dåligt betyg som den har fått hittills. 1: betraktningsvinklarna är inte helt perfekta men inte på något sätt dåliga heller. Har du en normal soffa kommer bilden se lika bra ut oavsett var du sitter. Det är först när du sätter dig i onaturlig vinkel bredvid tv:n som färgerna blir en aning urvattnade. 2: uppskalning av sd-material hanterar denna tv exemplariskt. Förmodligen bättre än de flesta konkurrenterna, om inte alla. 3: Bixby? Vem använder bixby? Har aldrig tidigare hört talas om någon som använder det. Skulle faktiskt vara förvånad om det ens finns kvar om två år. Om man vill röststyra sin tv finns det egentligen bara ett alternativ som fungerar bra, oavsett tv-fabrikat. Skaffa en högtalare som stödjer Google Home och en Logitech Harmony-hub. 4: Ljudet i denna är helt ok för att komma från en tv, men bra ljud finns det ingen tv som har. Duger i sovrummet, men inte mer än så. Om du vill ha bra inbyggt ljud i en tv är det tjock-tv på blocket som gäller. 5: Ja, denna tv är tjockare än vanligt. Det beror på att den har Full Array LED, istället för Edge-LED som billigare apparater har. Om tv:ns tjocklek är viktig är det bara att köpa en billigare modell. Förvänta dig inte lika bra dynamik och svärta bara.
*Redigerades ett år sedan
Sonos Move
Full Star 1
4.2
(14)
3 996 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan
För 3500:- under Black Friday måste jag ge full pott. Har ett gäng Play One sedan tidigare i hemmet vilka är kanonbra för synkad bakgrundsmusik, men Move låter mycket bättre i alla register. Tycker även att Move låter mycket bättre än Play 3, även om den så klart inte riktigt når upp till Play 5. Förstår inte hur någon kan tycka att Play One låter bättre. Move är större på alla sätt och vis, både rent fysiskt och ljudmässigt. Dessutom är automatisk TruePlay en höjdare. Varje gång man flyttar högtalaren till ett nytt ställe låter den lite halvdåligt de första sekunderna, men anpassar sig riktigt snabbt. Även om högtalaren stödjer blåtand och därmed går att ta med sig när man åker iväg så är det i mitt tycke inte så den ska användas. Köp hellre en billig JBL eller liknande i så fall. Sonos Move gör sig bäst på en fast position i hemmet, t ex i köket, men med fördelen att det också går att lyfta med den till tvättstugan, uterummet eller trädgården nån gång ibland. Klar köprekommendation!
Apple iPhone SE 64GB (2nd Generation)
Full Star 1
3.6
(36)
4 096 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan
Perfekt ersättare till äldre iPhone’s. Inget som imponerar stort, men det är heller inte meningen. En bra telefon helt enkelt, precis som sina föregångare. Vid normal användning märker man inga jättestora skillnader mot 6s, 7 eller 8. Du vet vad du får. Den största fördelen med denna är att den med största sannolikhet kommer få uppdateringar till minst år 2025. Konstruktionen är även väldigt genomtänkt. Batteriet tar exempelvis 10 minuter att byta.
Sony Xperia Z3 D6603
Full Star 1
3.4
(73)
3 195 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 år sedan*
Edit: höjer betyget till full pott eftersom den fortfarande fungerar utmärkt. Till och med batteriet är fortfarande bra. Har varit barntelefon i ett par år nu och blivit tappad i golvet massa gånger. Verkar nästan omöjlig att göra sönder. Har haft denna i drygt ett år och är fortfarande lika nöjd. Snabb i alla lägen, väldigt bra skärm och fortfarande kanonbra batteritid. Kameran är väldigt bra så länge det är bra ljus, fokuserar snabbt och levererar relativt skarpa bilder med fina färger. Ljudet ur hörlursutgången är ovanligt bra, helt i klass med Apple. Kort sagt, detta är första gången jag äger en mobiltelefon som jag inte har något negativt att säga om. Allt fungerar klockrent och jag har inte varit sugen på att byta ut den en enda gång. Hoppas den håller minst ett år till. Tillägg: Då jag har ett spabad i trädgården kan man lugnt säga att vattentätheten har hårdtestats. Den har fått uppleva mycket vattenskvätt och har även ramlat i badet ett antal gånger när den har blivit liggande för nära kanten (använder den ofta som musikspelare när jag badar). Inga problem! Då öppnar jag ändå laddningsluckan minst varannan dag, som tur är verkar luckan vara av utmärkt kvalitet.
*Redigerades ett år sedan
Netgear Nighthawk X4S R7800
Full Star 1
4.3
(20)
2 869 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
5 år sedan*
Edit: OBS! Läs längst ner. Gör vad den ska, även om jag hade förväntat mig något bättre täckning. Uppgraderade från en ASUS RT-N66U, primärt för att kunna utnyttja AC-standarden samt att jag hade hoppats på något förbättrad täckning i trädgården. Det förstnämnda uppfylldes, och jag har nu betydligt bättre hastigheter så länge jag håller mig i närheten av routern. Dock verkar som sagt täckningen till och med vara något sämre än min gamla RT-N66U, vilket innebär att prestandavinsten helt uteblir när jag befinner mig längre ifrån routern, exempelvis i trädgården eller i garaget. Istället upplever jag något sämre hastighet i dessa fall. Med det sagt är det fortfarande en väldigt bra router. Användargränssnittet är numera riktigt bra och nästan i klass med ASUS. Dessutom var priset väldigt fördelaktigt, betalade 1500:- på Dustin. Om jag hade betalat fullpris hade jag möjligen dragit av ytterligare en stjärna, på grund av att jag hade förväntat mig något bättre signalstyrka. Slutsats: Om du sitter med en billig router (eller exempelvis Telias medföljande skräp) är denna helt klart rekommenderad! Om du däremot redan har en hyfsad router, exempelvis ASUS RT-AC/N66U eller Netgear R7000, skulle jag istället rekommendera att behålla den och lägga pengarna på en bättre accesspunkt (exempelvis Ubiquiti). Edit: Sänker två stjärnor eftersom täckningen verkligen är betydligt sämre än min gamla ASUS RT-N66U. Detta gäller både 2,4 och 5 GHz. Dessutom är uppkopplingen allmänt instabil när man är långt ifrån routern (1-2 pinnar). Funderar faktiskt på att gå tillbaka till den gamla igen, trots att den har flera år på nacken och kostade betydligt mindre. Edit2: Sänker två stjärnor till. Hastigheterna är verkligen katastrofalt dåliga när man är en bit ifrån routern. Alldeles nyss satt jag med 42% signalstyrka på 2,4 GHz och hade enligt bredbandskollen hisnande 0,5 Mbit ner. Mätte flera gånger. Gick lite närmare routern och hade då 51% signalstyrka, bredbandskollen visade plötsligt 16 Mbit ner. Då bor jag ändå i villa och når ingen av grannarnas Wifi, inga störningar med andra ord. Tänker byta tillbaka till min gamla ASUS som är mycket snabbare och mycket mer stabil på längre avstånd. Det är viktigare för mig än att ha högre hastigheter i det rummet routern sitter i. Att denna ofärdiga produkt har fått så bra betyg är för mig en gåta. Undvik! Edit: höjer betyget igen eftersom de flesta av problemen har blivit lösta med firmwareuppdateringar.
*Redigerades ett år sedan
Sida 1