Prisjakt

Awen

Medlem sen 2006-10-25
74
Bidrag
30
Hjälpsamröster
Bose SoundLink Revolve
Full Star 1
4.3
(8)
1 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan
Riktigt okej ljud för att vara en <600g högtalare. Snäppet bättre ljud än en jbl flip 4 och definitivt djupare bas. Enda negativa är att den ej är vattenresistent lr vädertålig som jbl's flip 4/5 etc. Jag är dock nöjd ändå med köpet och strandlyssnandet på musik & radio som denna blåtandshögtalare möjliggör.
Microsoft Xbox One X 1TB
Full Star 1
4.2
(65)
2 997 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 månader sedan*
Efter drygt 2 år sedan nyinköp så svartnar bilden ut från hdmi utgången i 1-2 sekunder i tid och otid, vilket gör att i stort sett alla spel blir ospelbara. På min ps4 hade jag ett liknande problem där det var ljudet som glitchade ut ett par sekunder - rätt störande det med men One X och Microsoft tog hem priset för största rövhålsföretag 2021.
*Redigerades 4 månader sedan
Onkyo TX-RZ720
Full Star 1
4
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan*
Inköptes för att ersätta en 13 år gammal Arcam AVR250 som spelat tillsammans med Audiovectors Ki3 Signature frontar och center, K-X bakkanaler samt BK Electronics XLS200 MK2 FF subwoofer och påkostat kablage. Tycker den klarar detta med bravur, vilket måste ses som ett gott betyg för Onkyo och deras produkter. Plus: + Ljudet är helt ok i flerkanals och stereo för priset (nästan lite för bra på normala ljudnivåer). Kan inte höra skillnad här när jag t.ex lirar Titanfall 2 på konsol på denna och min förra Arcam AVR250 (som kostade 15400:- år 2005 och kan leverera 1200VA som mest). + Utseendet (Snygg ren design i antingen svart lr silver) + Hörlursutgången 300 ohm (bör kunna driva riktigt tungdrivna hörlurar utan problem). + 32-bits DAC AKM på 356kHz + 2 hdmi ut (Main + Sub) + Priset (man får mkt ljud för pengarna här). Minus: - Byggkvaliteten (tunn aluminium runt om, plastfront + plastvolymratt + plastig lättvikts fjärr = billig). Hoppas den är mer okej inuti där det räknas & att den håller åtminstone 6-7 år. - knäpper till när den ändrar/väljer ljudläge, även ibland när man kör samma signal kontinuerligt (lyssnar på musik, ser film, spelar tv-spel mm). Beror på ett relä troligtvis. - Sämre/mindre känslig radiomottagning än min f.d surroundreceiver. - Rumskorrigeringen AccuEQ är ingen äkta rumskorrigering men kan användas för automatisk set up av delningsfrekvenser, nivå och avstånd (samt equalizer?). Dock lär den mer kunniga vilja ställa in sådant manuellt, den hittade t.ex på rätt konstiga inställningar på delningsfrekvenserna för mig. Verkar iaf kunna mäta avstånden till alla högtalare väldigt exakt. Kalibrering upplevs dock förändra ljudet till det sämre och öka distortionen en del men läget/kalibrering kan med fördel göras för att få ett bättre låg-volym lyssningsläge iom att det gav mig förstärkt bas och mellanbas som t.ex tal/röster hamnade längre fram i ljudbilden men med högre distortion på övriga frekvenser. Trots dålig byggkvalitet, plastfront etc så låter förstärkaren väldigt bra och om inte bättre än en 14 år äldre förstärkare som kostat nästan 3x mer. Tar fram mer detaljer och nyanser i bastoner än min gamla stärkare fast saknar lite anslagskraft mot den gamla, men det är knappt hörbart/att det märks.
*Redigerades 9 månader sedan
Houdini Motion Pants (Herr)
Full Star 1
3.6
(3)
1 297 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan
Passar inte i minusgrader på vintern då de värmer för dåligt. Bäst kring 10-14° C. Andas bra och känns svala även när temp börjar närma sig shorts temp. (17-18° C). Står inte emot lättare skurar utan blir blöta rakt igenom, men snabbtorkande... dock i denna prisklass förväntar iaf. jag mig en betydligt bättre DWR-behandling och att byxorna står emot lite regn. För hög och lite för smal midja i S imho.
Oral-B Pro 1000 PrecisionClean
Full Star 1
4.4
(6)
995 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 år sedan*
Haft den här eltandborsten i över en månad nu och måste ge den en utmärkt recension. Det här är den bästa, mest prisvärda och kompetenta eltandborste på marknaden just nu. Funktioner som vibrationstimer var 30:de sekund och vid avslut (2 min) gör att man aldrig borstar för kort eller lång tid, tryckkänslighets led som lyser när du trycker för hårt mot tand&tandkött (tenderar att blinka till när man borstar tungan iofs). Den eminenta batteritiden är 45 min och 50% längre än billiga eltandborstar för 250-350:-. Motorn är dessutom den starkaste jag upplevt i en eltandborste. Supernöjd med köpet och väl investerade pengar imo. Uppd. 2019-09-17 - Har i några månader nu irriterat mig något enormt på kort tid batteriet räcker och hur länge man måste ladda den för att kunna borsta kanske 12-16 min dvs 4 min 4 dagar i rad sen måste den laddas i 12 h. Letade upp kvittot rätt snabbt och fick en liten shock när jag såg att den inhandlades på Elgiganten i juni 2012. Trodde det verkligen bara gått max 4-5 år sedan inköpet. Kontrollerade med El Giganto's kundservice om batteriet var utbytbart i modellen jag köpt och det var det förstås inte så nu är en annan nyare eltandborste beställd med li-ion batteri som skall räcka 60 min, men tyvärr finns det idag 2019 fortfarande inga eltandborstar med utbytbara batterier. Önskade mer och bättre miljö- och hållbarhetstänk från tillverkare som Oral-B (som är en del av Proctor&Gamble koncernen som även äger Gillette och ligger bakom deras fadäs till reklamfilm) och Philips.
*Redigerades 2 år sedan
Edifier Luna E235
Full Star 1
3.8
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 år sedan*
Inköptes på Computersalg.se när de hade rea för 1315:- för att ersätta ett 2.1 system (AE aego 2) som spelat musik i köket, och som jag hoppades så slår Luna e235 det äldre systemet på fingrarna på i stort sett alla punkter. För det priset är det ett kap/superfynd, men nog värt ett inköp av en kostnad på 2500-3000:- också då det låter som om det borde kosta 5000-6000:- minst. + Stora pluset är ljudet. Riktigt bra ljud överlag från både satelliter och subwoofer + Rena toner från basen som gör ett bra jobb att separera olika frekvenser. +/- Mellanregistret på satelliterna också väldigt bra att separera toner på t.ex elgitarrer och sång, men kan låta "hårt" och på visst material förstöra mer än hjälpa då mellanregistret lätt kan bli för långt fram i ljudbilden d.v.s på material med bra produktion låter systemet bättre men på de med dålig produktion kan det ibland låta för spretigt & sämre. + Diskanten gör sitt jobb och låter helt okej (blir tyvärr lite anonym i sammanhanget), dock gör endast 15 watts förstärkning mig lite orolig när man spelar riktigt högt. + Ett system med audiofila ambitioner, dock endast med cd-kvalitet. Små minus: - Bara 1 av 3 valbara ljudlägen (THX, 3D & Music) låter okej och den ger en V-formad equaliserkaraktär på ljudet som man då och då kan uppleva som för vass/V-ig (speciellt diskanten). - Blåtand kan ge viss variation i ljudnivån som levereras beroende på app/källa. - När man läser manualen ser man att optiska bara har stöd för 16-bitar 44.1 kHz/48 kHz, tråkigt om man tänkt koppla från dator och köra högre bits/samplingfrekvens. Nog en av komponenterna de bör uppgradera om/när det kommer en uppföljare. - Subwoofern spelar ca 24-25 Hz som lägst men har en drop-out ovanför/kring 32-35 Hz - en petitess men när man läst online att den skulle kunna spela ned till 25 Hz så förväntar man sig inte drop-outs ovanför 30 Hz. - Subwoofern som kan regleras i 10 steg (från 0 till 10) blir inte helt tyst på lägsta möjliga volym och spelar man extremt högt kan det ibland bli så att man skulle vilja kunna sänka den ytterligare än 0. Men ändå supertrevligt att via den lilla fjärren kunna justera volymen som subwoofern spelar i 10 steg varav de 5-6 lägsta är de enda som är praktiskt användbara.
*Redigerades 2 år sedan
JBL Flip 4
Full Star 1
3.8
(15)
1 030 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
4 år sedan*
Sökte en ny blåtandshögtalare till min nya mobil och landade på denna i camoflage utförandet. Lyssnade på de flesta utföranden/färger som Elgiganten hade uppställda och kunde snabbt konstatera att hörbara variationer i ljudet existerar mellan t.ex svarta/camo och vit/blå/röd m fl där svarta/camo har mer bas. Det kan vara upp till 2 db skillnad nivå enligt JBL. Vid högre volymer är det inte någon väljudande pjäs det här men den skiner verkligen på lägre volymer och kan få välinspelad hårdrock och metal att låta helt okej, vilket många blåtandshögtalare inte klarar av. Själv tyckte jag Sony's XB3 lät väldigt lika om inte bättre, men den med sitt dryga 1 kilo i vikt är kanske inte jättelätt att ta med i ryggsäcken i jämförelse med Flip 4's dryga 500 g. Högtalaren låter även bra i sängen på låg volym ca 30-50 cm från öronen när man tittar på film lr youtube med mobilen. Blåtandsanslutningen ger dock en fördröjning som jag gissar ligger på 200-500 ms. Blir lite osynkat till läpprörelser, dock ger bt högre volym med mindre distortion på de flesta mobiler som har för svag spänning på sin hörlursutgång för att komma i närheten av referens output på 2 V (men 1,5 V hade räckt). Gillar allt med denna högtalaren förutom placeringen av gummiflärpen som döljer usb och 3,5 mm ingång. Flärpen blir lätt smutsig utomhus och är ofta i vägen när man väljer/vill ansluta med sladd. Diskanten är tydligare än på Bose Soundlink Mini II på gott och ont (mest gott i mitt fall). Basen går ned till 60 Hz jmf med Flip 3 som bara går ned till 70 Hz. Högtalaren får med de vilkigaste nyanserna i den mesta musiken oavsett genre men passar kanske bäst till rock, hårdrock och metal. Något jag saknar är app med stöd för equalizer (en bra 6-bands hade varit najs).
*Redigerades 3 år sedan
Audioquest Jaguar DBS 36V
Full Star 1
3.8
(1)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 år sedan*
Riktigt bra signal kabel för 1800:-, finns bättre men frågan är om det är värt det. Iaf mkt bättre än mina tidigare van der hül kablar för 800:-
*Redigerades 3 år sedan
Supra Classic 2.5 2x2,5mm
Full Star 1
4.3
(96)
27 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Skaffade nya kablar till bak-kanalerna och supra classic var billig och har fått extremt bra kritik. Köpte 20 m i grå färg eftersom tapeten i mitt vardagsrum är grå. Tidigare hade jag olika kablar till bak-kanalerna en 9 m IXOS XHS253-W (2,6 mm2) och en lika lång 2,5 mm2 standard kabel från Biltema, ni vet de där genomskinliga kablarna. Hör inte direkt någon jättetydlig skillnad på kablarna jag hade innan men innanför pannbenet känns det som det låter bättre trots att jag haft en dyrare kabel till ena bak-kanalen så jag måste ge denna kabel ett högt betyg. Den är jävligt smidig och lättarbetad i jämförelse med IXOS kabeln också som tack vare sin utformning drar åt sig mycket smuts och är svårare att rengöra. Svårt att säga om tennpläteringen bidrar till bättre återgivning men helt klart en väldigt neutral kabel som tar fram mycket detaljer i ljudet.
*Redigerades 3 år sedan
Philips Fidelio X2
Full Star 1
4.2
(59)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4 år sedan*
Väldigt luftigt, detaljerat och "öronvänligt" ljud. Diskanten ligger långt fram i ljudbilden och kan med vissa inspelningar behöva sänkas en aning. Men nog den lur som tar fram mest detaljer i inspelningar som är grötiga och saknar diskant och upplösning. Basen är okej, väldigt rapp och "lätt" med viss/medel impuls dvs man får inte någon subwoofer-känsla som t.ex Audio Technica M50LE och den tar verkligen inte över ljudbilden, på gott och ont. På vissa bastunna inspelningar kan den kännas tunn och lite platt om man är van eller vill ha mycket bas, och på vissa (de flesta) är den precis tillräcklig/perfekt. Mellanregistret är det minst skärande och "skrikiga" jag hört = gör att den mesta musiken låter "mjuk" men det är en kompromiss man får göra när upplösning och balans är såpass bra, marknadsledande t.o.m. Fördelen med det tonalt neutrala och behagliga mellanregistret är att du kan lätt dra på volymen på dessa lurar utan att det börjar låta illa någonstans i registret. De är skönare på huvudet än AT-M50LE men aningens tunga lurar som dessutom ligger an mot huden på en stor area av huvudet, vilket kan upplevas lite varmt i början men det är en vanesak och tempen stiger inte exponentiellt utan håller sig på samma nivå. Plysch-muddarna är riktigt duktiga på att samla på sig damm, ludd & katthår, så en bra klädroller kan vara bra att ha för att hålla dem rena. Köpte på Elgiganten i mars 2017 då de hade sänkt pris (990:-). Köpte nyligen även en kortare Exibel sladd med mic på på Clas Ohlsson för 69:- vilket omvandlade lurarna till ett headset som funkar på PS4 och Android. Plus för den utbytbara sladden och 3,5 mm kontakten alltså.
*Redigerades 4 år sedan
Sida 1